Köksfläktar-tillbehör

Köksfläktfilter – beställ praktiska, anpassade ersättningsfilter online

Filter bör bytas ut regelbundet: Det ligger i sakens natur, för efter ett tag, särskilt vid frekvent användning, kommer filtret som används så småningom att bli mättat och inte längre utföra sin uppgift på ett tillfredsställande sätt. Senast då är det dags att köpa ett nytt fläktfilter. Här hittar du många specialanpassade reservdelar och filter i andra vanliga storlekar.

Beakta de olika typerna av köksfläktfilter

Filtren som används i en fläkt har två uppgifter: å ena sidan eliminerar de lukter som uppstår under tillagningen, å andra sidan suger de bort fettpartiklar som samlats i luften så att de inte lägger sig som en fet film på omgivande möbler och ytor. Båda har det gemensamt att de ska rengöras regelbundet och vid behov bytas ut när de är helt utslitna.

Spiskåpans aktivt kolfilter tar hand om lukten. Aktivt kol är ett naturligt ämne som har naturliga, luktneutraliserande egenskaper som gör sig bra i filter. Filtret är lätt att känna igen på sin svarta yta, vilket är naturligt med tanke på det aktiva kol som används. Normalt byts ett aktivt kolfilter ut minst en gång om året.

Fettfiltret för köksfläkten är å andra sidan utformat för att neutralisera och binda fettpartiklar i luften. Därigenom når de inte obehindrat ytorna. Du kan välja mellan olika material för fettfilter:

  • Papper
  • Fleece
  • eller metall

Enkla fettfilter som är tillverkade av förbrukningsvaror som papper, måste bytas ut regelbundet. Ett metallfilter behöver däremot bara bytas ut om det fastnar avlagringar som inte längre går att tvätta bort där eller om det är utslitet på annat sätt. Metallfilter bör helst rengöras noggrant var fjärde vecka, men senast var sjätte vecka. De flesta filter kan diskas bekvämt i diskmaskinen.

Tänk på de här sakerna när du köper ett filter till köksfläkten

Först och främst det viktigaste kriteriet: Filtret måste naturligtvis passa in i apparaten. Det finns ingen standard i detta avseende, så antingen måste du mäta filtret som använts hittills eller så köper du en tillverkarspecifik ersättningsprodukt direkt – t.ex. från tillverkare som Klarstein. Givetvis är de även kompatibla med fläktar från andra tillverkare, förutsatt att filtren är lika stora. Normalt är filter alltid rektangulära och platta (även om det finns några undantag).

Färgen på filtret är en egenskap som inte spelar någon betydande roll, eftersom man ändå inte kommer att se filtret. Det finns varianter i silver/grå, svart eller vit. Du kan bläddra igenom vårt utbud av fläktfilter online, välja rätt produkter för dig och få dem bekvämt levererade till din ytterdörr!

Vanliga frågor

Hur vet man om ett fläktfilter är utslitet?

Om lukten dröjer sig kvar länge i köket trots att fläkten är påslagen, eller om en fettfilm byggs upp överallt efter stekning är filtret med största sannolikhet utslitet – då måste det bytas, annars kan fläkten inte längre fungera effektivt.

Varför är ett aktivt kolfilter till fläkten så bra?

Det aktiva kolet kan minska luftflödet. Det krävs därför mindre frånluft för att neutralisera samma mängd luktpartiklar.

Hur rengör man köksfläktens fettfilter?

Med kraftfull rengöring i diskmaskinen alternativt för hand och ett tillräckligt effektivt diskmedel. Det är rekommenderat att blötlägga filtret i varmt vatten först.
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken