Vägghängd köksfläkt

Välj
Sortera efter
  • Sida 1 / 11
210 Träffar på "Vägghängd köksfläkt"
Filter och sortera
  • Sida 1 / 11

Vägghängd köksfläkt


Köpa vägghängd köksfläkt - det behöver du veta

En fläkt är oumbärlig i köket. En vägghängd köksfläkt kan suga upp och filtrera matos och fett direkt ovanför spisen. Olika funktionssätt som cirkulations- och frånluftsdrift finns att välja bland, såväl som olika färger och designer som exempelvis en frihängande köksfläkt som ger dig stor rörelsefrihet när du lagar mat. Här kan du få reda på om en vägghängd köksfläkt är rätt för dig.

Cirkulation eller frånluft - vilket är bättre?

Skillnaderna i funktionerna kan enkelt förklaras: Frånluftsfläkten absorberar köksångan, filtrerar fett och lukter och leder bort ångan via en slang. Den vägghängda köksfläkten kan monteras utan extern anslutning. Funktionssättet bygger på att högkvalitativa filter installerats som tar upp både fett och lukter. Den filtrerade luften leds tillbaka i rummet.

Cirkulationsfilter är perfekta för alla kök där ytterväggen inte kan eller får modifieras. En eftermontering är mycket smidig. För frånluftsfläktar måste väggen brytas igenom. Om du ska montera fläkten själv kan du ta hänsyn till detta redan i planeringsstadiet. Att eftermontera ett frånluftsrör är rätt komplicerat. Om du är hyresgäst behöver du hyresvärdens tillåtelse.

Den rätta bredden - köksfläktar

Köksfläkten bör vara minst lika bred som spishällen. I slutändan beror det dock mer på kökets utformning om du ska montera en vägghängd köksfläkt på 60 cm eller om det är bättre med en frihängande köksfläkt på 90 cm. Den sistnämnda täcker en större yta, och ånga som kommer upp från kokkärlen kan tas upp även från sidorna på ett snabbt och pålitligt sätt.

Populära extrafunktioner - vägghängd köksfläkt

Moderna fläktfilter kan rengöras i diskmaskin. Ta regelbundet ut filtret och välj ett maskinprogram på 60°. Det efterfrågas ofta vägghängda köksfläktar med sidomonterade gallerhyllor. Här finns plats för de viktigaste köksredskapen. Ifall du inte har tillräckligt med belysning för hela köket är det praktiskt med en modell med inbyggd belysning. Ljuset från fläkten är helt bländfritt. Ytan kan enkelt rengöras.

Köpa vägghängd köksfläkt - ditt val

Funktionsmässigt liknar den de flesta köksfläktar. Tre ventilationsnivåer eller en steglös extraktionsfunktion ser till att du alltid kan justera sugets styrka efter mängden ånga som uppstår under matlagningen. Med en frihängande köksfläkt har du även smidig tillgång till de bakre spisplattorna. Fläkten bör generellt inte hängas för högt, för att nå en bättre uppsugningseffekt direkt ovanför spisen. Här är även prestandan en viktig faktor. Jämför enskilda modeller för att se hur mycket frånluft de kan transportera utomhus eller filtrera.

FAQ

Vad är bättre, cirkulation eller frånluft?

För moderna köksfläktar spelar funktionssättet en mindre viktig roll. Ta reda på vilka möjligheter du har för att montera en fläkt innan du bestämmer dig för en.

Vilken bredd ska jag välja?

Fundera på vad du har planerat att ha för överskåp bredvid köksfläkten. Om det finns tillräckligt med plats för skåpen passar en fläkt som är något bredare än spisplattan.

Vilket pris kan jag räkna med?

Funktionsdugliga märkesfläktar finns att få från bara ca 1000 SEK. Ovanför den gränsen finns knappt några gränser. Köksfläktar med femsiffrigt pris har intressanta detaljer, som bland annat automatisk igenkänning av ånga.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken