Klarstein

[B-vara] Tastemaker Compact - Långkokare

Från 22 Kunder
2.129,99 kr
Leveranstid: 4 - 6 arbetsdagar
Topp-egenskaper
  • skonsam förberedning där alla näringämnen bibehålls
  • bekväm och lätt fastsättning via handtag
  • enkel justering av temperatur via en Display med 0 – 99 °C
B-vara: ompackad
Observera att detta är ett ompaketerat objekt eller ett objekt med lättare förpackningsskador. Artikeln har kontrollerats för fullständig funktionalitet. Vi erbjuder även 1 års garanti.
Fraktkostnad: från 0,00 kr
Artikeln är klar för leverans och kommer att skickas direkt vi tagit emot din betalning.
[B-vara] Tastemaker Compact - Långkokare
2.129,99 kr

Du kan ändra din beställning när som helst

Utvalda testrapporter av den tyska pressen

10030114_Klarstein_TastemakerCompact_hausgeraete-test.png
10030114_Klarstein_Tastemaker_TechnikZuHause.png
Tastemaker Compact Vakuumsteamer Sous-Vide-ångare rostfritt stål 12 l/min Pump

Platssparande vakuumkokare för skonsam förberedning av mat, efter lågtemperaturs-metoden med vattenbad.

Lätt användning med Digitaldisplay: precis gradangivning mellan 0 och 99 °C och inställbar koktemperatur vid koktider upp till 99 timmar.

Ingen stor apparat, vakuumkokaren hängs enkelt in i en befintlig pott

PDF manual
Produktinformation

Topp-egenskaper:

  • skonsam förberedning där alla näringämnen bibehålls

  • bekväm och lätt fastsättning via handtag

  • enkel justering av temperatur via en Display med 0 – 99 °C

  • precis minutangivning av koktid på 0- 99 timmar

  • lätt att rengöra

Egenskaper:
  • Elegant design
  • hylsa av långlivat rostrfritt stål
  • pumpvolym: 12 l/min
  • vattenupptagningskapacitet: 5 – 22 l
  • temperaturanvisningar i in Celsius och Fahrenheit
  • platssparande: anordningen hängs in i den befintliga potten
  • strömförsörjning: 220-240 V~ / 50-60 Hz
Leveransomfång:
  • 1 x vakuum-kokare
  • 1 x strömkabel
  • manual på tyska (ytterligare språk: Engelska, Franska, Spanska, Italienska)
Mått:
  • Mått: ca. 9 x 35,5 x 9 cm (BxHxT)
  • Vikt: ca. 3 Kg
Kundbetyg
Från 22 Kunder
18
2
2

Kundomdömen från andra länder

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 23.06.2021
Verifierad recension

perfektes Gerät für meinen Einsatz. Ausreichend leistungsstark, dennoch kompakt, zuverlässig und gut in der Handhabung

perfekt enhet för min användning. Tillräckligt kraftfull, men ändå kompakt, pålitlig och lätt att använda

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 24.10.2020
Verifierad recension

Hat gut funktioniert und Spaß gemacht. Leider nach etwas über zwei Jahren kaputt gegangen, obwohl er nur gelegentlich eingesetzt wurde. Aussage des Kundendienstes: lässt sich nicht reparieren. Schade um so ein teures Gerät! Daher trotz erstmal guter Leistung nur drei Sterne.

Fungerade bra och var kul. Tyvärr gick den sönder efter lite över två år, även om den bara användes ibland. Kundtjänst sa att det inte går att reparera. Vilken skam för en så dyr enhet! Därför endast tre stjärnor trots bra prestation.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 03.08.2020
Verifierad recension

Alles gut mache was es soll Preis Leistung passen zusammen

Allt bra, gör vad det ska, pris-prestanda matchar

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 28.04.2020
Verifierad recension

Zuerst kann man sagen, das ist mal ein Küchengerät für Männer... groß, hat Gewicht und ist aus Edelstahl. ;-) Aber im Ernst, beim Auspacken war ich schon etwas überrascht, wie groß das Teil ist. Wirkte auf den Fotos in der Produktbeschreibung etwas Kompakter (sagt ja auch schon der Name :-)). Aber er macht was her und wirkt solide aufgebaut. Beim Testlauf vielen mir 3 sehr positive Eigenschaften auf: 1) er ist sehr leise (ein leichtes surren ist zu hören). 2) Die angezeigte Temperatur scheint sehr genau zu stimmen (überprüft mit einem guten (Digitalem) Fleischthermometer). 3) durch die Größe und Form steht er auch von alleine. Man sollte ihn aber trotzdem einhängen... Die Bedienung ist kinderleicht und selbsterklärend. Allerdings startete die eingestellte Zeit bei mir sofort, obwohl die Temperatur noch nicht erreicht war, finde ich etwas blöd, aber nicht kriegsentscheidend. Top Gerät, Kaufempfehlung. Update: Man kann das Gerät auf der Rückseite zum Reinigen öffnen. Was mir positiv dabei auffiel waren die Schrauben. Es handelt sich nicht um billige verchromte sondern um NiRoSta-Schrauben. Man muss also keine Angst haben, dass die anfangen zu rosten. Das Abnehmen der Rückseite ist etwas fummelig. Negativ: Der Masseanschluss ist über eine der Schrauben mit dem Gehäuse verbunden. Hier muss man beim Zusammenbau unbedingt darauf achten diese wieder mit zu 'erwischen'. Hier wäre eine andere Lösung besser gewesen.

Först kan man säga att det här är en köksmaskin för män... stor, tung och gjord av rostfritt stål. ;-) Men seriöst, när jag packade upp blev jag lite förvånad över hur stor grejen är. Såg lite mer kompakt ut på bilderna i produktbeskrivningen (namnet säger det redan :-)). Men han gör något och verkar rejält byggd. Under testkörningen märkte jag 3 mycket positiva egenskaper: 1) den är väldigt tyst (en lätt surrande kan höras). 2) Den visade temperaturen verkar vara mycket exakt (kontrolleras med en bra (digital) kötttermometer). 3) på grund av sin storlek och form står den också för sig själv. Men du bör ändå hänga upp den... Operationen är väldigt enkel och självförklarande. Den inställda tiden började dock direkt för mig, även om temperaturen ännu inte var nådd, jag tycker det är lite dumt, men inte avgörande för kriget. Toppenhet, köprekommendation. Uppdatering: Du kan öppna enheten på baksidan för rengöring. Det var skruvarna som fångade mitt öga. Dessa är inte billiga förkromade utan NiRoSta skruvar. Så du behöver inte oroa dig för att de ska börja rosta. Att ta av ryggen är lite krångligt. Negativt: Jordanslutningen ansluts till höljet via en av skruvarna. Här måste du se till att 'fånga' dem igen vid montering. En annan lösning hade varit bättre här.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 22.02.2019
Verifierad recension

Ich habe das Gerät bereits stehend in einem Topf, sowie hängend in einem großen Kunststoffbehälter verwendet. Berichte, von hoher Lautstärke oder Sprudeln kann ich nicht bestätigen, ich finde das Gerät sehr leise. Im Topf nimmt das Gerät schon mehr Platz weg, als so mancher Stick und der Timer läuft schon beim Aufheizen mit, muss also nach erreichen der Gartemperatur neu gestartet werden. Dies betrachte ich jedoch nicht als Nachteil, denn es kostet ja nur wenige Sekunden.

Jag har redan använt apparaten stående i en kruka och hängande den i en stor plastbehållare. Jag kan inte bekräfta rapporter om hög volym eller bubblande, jag tycker att enheten är väldigt tyst. Apparaten tar mer plats i grytan än vissa pinnar och timern går redan medan den värms upp, så den måste startas om efter att tillagningstemperaturen har uppnåtts. Jag ser dock inte detta som en nackdel, eftersom det bara tar några sekunder.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 02.06.2018
Verifierad recension

Ich habe diesen Sous Vide Garstick zur Vortemperierung der Entwicklungschemie von Farbnegativfilmen erworben, da es dort auf konstante Temperaturen ankommt. Mit dem Klarstein kann ich ein Mantelbad erzeugen, welchs mir dann als Temperaturkonstante für meine Entwicklungsflüssigkeiten dient. und das funktioniert wunderbar, Die Temperatur (z.B. 35 Grad) wird durch das Gerät schnell erreicht und konstant/genau gehalten. Die Bedienung ist einfach, und das Gerät macht einen hochwertigen Eindruck mit guter Verarbeitung. kann ich bedingungslos epfehlen.

Jag köpte denna Sous Vide Garstick för att förtempera den framkallande kemin hos färgnegativfilmer, eftersom konstanta temperaturer är viktiga där. Med Klarstein kan jag skapa ett jackabad, som sedan fungerar som en temperaturkonstant för mina utvecklande vätskor. och det fungerar underbart. Temperaturen (t.ex. 35 grader) nås snabbt av enheten och hålls konstant/precis. Den är lätt att använda och enheten ger ett högkvalitativt intryck med bra utförande. Jag kan rekommendera villkorslöst.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 24.04.2018
Verifierad recension

Funktioniert wie erwartet. Beachten, das man einen Behähler mit mind. 27cm Höhe braucht. Auch startet der Timer vor Erreichen der Zieltemperatur. Also bei hoher Temperatur/viel Wasser vergeht einiges der gewählten Garzeit.

Fungerar som förväntat. Observera att du behöver en behållare med minst 27 cm höjd. Timern startar även innan måltemperaturen uppnås. Så vid hög temperatur/mycket vatten går en del av den valda tillagningstiden ut.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 03.04.2018
Verifierad recension

Sicherlich ist dieser Garer etwas größer, ich habe ihn in ein Kunststoffgefäß mit Deckel von Ik.. gehängt. Funktioniert hervorragend. Einfache Bedienung, wie, so glaube ich, die meisten Geräte, sehr leise. Für mich eine klare Kaufempfehlung.

Denna spis är säkert lite större, jag hängde den i en plastbehållare med lock från Ik... Fungerar utmärkt. Lätt att använda, som de flesta enheter, tycker jag, väldigt tyst. För mig en tydlig köprekommendation.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 13.03.2018
Verifierad recension

Der Sous-Vide Garer ist bei uns nun seit einigen Monaten Mitglied der Küchenzubehörteile. Das Gerät selbst ist doch deutlich größer, als gedacht und braucht einen Topf / Gefäß mit entsprechender Höhe und Volumen, um eingesetzt werden zu können. Ein Vakuumiergerät ist ebenfalls von Nöten, um den Tastemaker einsetzen zu können. Gleichwohl es an der Leistung nichts auszusetzen gibt, bleibt es es für uns doch eher ein "Spielzeug", dass nicht besonders oft zum Einsatz kommt, da sich auch ohne das Gerät vergleichbare oder bessere Ergebnisse erzielen lassen. Das Gerät ist denkbar einfach zu bedienen. Gewünschte Temperatur und Garzeit einstellen, Start drücken, fertig. Die für das Sous-Vide-Garen typische "Zieltemperatur" von 60° ist binnen weniger Minuten erreicht, danach ist das Gerät im Grunde nur noch damit beschäftigt, die Temperatur im Gefäß (bei uns ein sehr großer Edelstahl-Suppentopf) konstant zu halten und das Wasser mittels der Umwälzpumpe gleichmäßig in Bewegung zu halten. Die erzielbaren Ergebnisse sind einwandfrei, der Garpunkt von Fisch / Fleisch / Gemüse lässt sich gut treffen und daher ist das Gerät meiner Meinung nach besonders für Kocheinsteiger geeignet, die auch ohne viel Übung das perfekte Steak, ein saftig-zartes Roastbeef oder einen auf der Zunge zergehenden Lachs zubereiten möchten. Dezent mit Kräutern und Gewürzen unterstützt, nimmt das Fleisch im Vakuumbeutel bei entsprechend langer Garzeit auch gut die Aromen der Kräuter und Gewürze an. Es empfiehlt sich erfahrungsgemäß, diese eher vorsichtig zu dosieren. Die große Schwäche des Sous-Vide-Garens ist das Fehlen der Röstaromen, die viele Sous-Vide Rezepte durch kurzes, scharfes Anbraten im Nachgang zum Garprozess hinzufügen möchten - hier wird es dann aber wieder etwas kompliziert, da das Fleisch dann außerhalb des sehr knappen zur Verfügung stehenden Zeitfensters von 15-30 Sekunden Gefahr läuft, zu "übergaren". Da kann das Gerät aber nichts für, deshalb volle Punktzahl.

Sous vide-spisen har varit medlem i våra kökstillbehör sedan några månader tillbaka. Själva enheten är betydligt större än förväntat och behöver en kruka/behållare med lämplig höjd och volym för att kunna användas. Det krävs också en vakuumförseglare för att kunna använda smakmakaren. Även om det inte är något fel på prestandan, förblir det för oss mer en "leksak" som inte används särskilt ofta, eftersom jämförbara eller bättre resultat kan uppnås utan enheten. Enheten är extremt lätt att använda. Ställ in önskad temperatur och tillagningstid, tryck på start, klart. "Måltemperaturen" på 60°, som är typisk för sous-vide matlagning, uppnås inom några minuter, varefter apparaten i princip bara är upptagen med att hålla temperaturen i kärlet (i vårt fall en mycket stor rostfri soppa potten) konstant och för att hålla vattnet i rörelse jämnt med hjälp av cirkulationspumpen. De uppnåbara resultaten är oklanderliga, tillagningspunkten för fisk/kött/grönsaker är lätt att slå och därför är apparaten, enligt min mening, särskilt lämplig för nybörjare som kan laga den perfekta steken, en saftig-mör rostbiff eller en på tungan utan mycket övning vill förbereda smält lax. Subtilt stött med örter och kryddor absorberar köttet i vakuumpåsen också örternas och kryddornas aromer väl med en motsvarande lång tillagningstid. Erfarenheten har visat att det är tillrådligt att dosera dessa mer noggrant. Den stora svagheten med sous vide-tillagning är avsaknaden av de rostade aromerna som många sous vide-recept vill tillföra genom att kort bränna dem efter tillagningsprocessen - men det är här det blir lite komplicerat igen, eftersom köttet då ligger utanför själva snäv intervall tillgängligt tidsfönster på 15-30 sekunder riskerar att "överkoka". Men enheten kan inte göra något åt det, så full poäng.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 13.02.2018
Verifierad recension

Als Hobbykoch, der gerne was neues ausprobieren will kam mir diese Art zu kochen gerade recht. Das Gerät habe ich von Steak über Fisch bis Gemüse ausprobiert. Ich bin begeistert. Das Wasser erwärme ich schon vor dem Einstellen des Gerätes in den Topf vorher mit der Herdplatte. Das spart sehr viel Zeit. Das Gerät schaut edel aus und ist sehr hochwertig verarbeitet. Die Einstellung ist Kinderleicht. Die Wasserumwälzung hervorragend. Viele Gerichte werden bei mir jetzt ganz oder teilweise oft mit dem Gerät gemacht. Geschmack und Textur einmalig.

Som hobbykock som gillar att testa något nytt var det här sättet att laga mat helt rätt för mig. Jag har provat enheten från biff till fisk till grönsaker. Jag är glad. Jag värmer vattnet med spishällen innan jag lägger apparaten i grytan. Det sparar mycket tid. Enheten ser elegant ut och har en finish av mycket hög kvalitet. Inställningen är enkel. Vattencirkulationen utmärkt. Många av mina rätter görs nu helt eller delvis med apparaten. Smak och konsistens unik.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 22.01.2018
Verifierad recension

An und für sich ein super Gerät.. ABER die Funktion der Zeit ist völliger Unfug, da die Temperatur schwer gehalten werden kann und dann die Zeit stoppt. Somit muss man manuell die Zeit nehmen, da sonst alles totgegahrt wird. Das Gerät ist sehr leise und heizt recht schnell.

I och för sig en jättebra apparat.. MEN tidens funktion är fullständigt nonsens, då temperaturen är svår att hålla och då stannar tiden. Så du måste ta tiden manuellt, annars kommer allt att dödas. Enheten är väldigt tyst och värms upp ganska snabbt.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 29.09.2017
Verifierad recension

meine telefonische Rücksprache bei der Chal-Tec GmbH, dem Handelsunternehmen vom Klarstein-Produkten brachte die Erkenntnis, dass der Klarstein Tastemaker Compact nicht auf den Behälter-/Topfboden gestellt werden darf, sondern am oberen Behälterrand eingehängt werden muss, um so den erforderlichen Mindestabstand zum Boden von einem 1 cm zu gewährleisten. Auf die Weise wird sichergestellt, dass einerseits für eine optimale Wasserzirkulation gesorgt ist, andererseits aber, um dieser Forderung zu genügen, eine Mindesttopfhöhe von 27 cm erforderlich ist. Nun verfügt die Chal-Tec GmbH selbst nicht über ein entsprechendes Behälterangebot noch über die Möglichkeiten, hilfreiche Produktempfehlungen auszusprechen. Habe mich nun selbst spontan für die Bestellung eines (übrigens recht kostengünstigen) GN -Behälters Gastronorm 2/3 Edelstahl entschieden, den es leider nur in der maximalen Höhe von 20 cm zu beziehen gibt. Die fehlenden 7 cm zu der erforderlichen Topfhöhe von 27 cm lassen sich leicht mit einer Latte im Format 27 cm (Höhe) x 4 cm (Breite) x 2 cm Tiefe ausgleichen. Diese stellt man einfach seitlich hinter den GN-Behälter und hängt daran den Sous Vide Garer mit seiner Halteklammer ein. Das Ganze erweist sich als standfest und sorgt für den gewünschten 1cm-Mindestabstand zum Boden. Dabei bietet das Topfvolumen von 22 l noch genügend Freiraum sowohl für kleinere als auch größere Garmengen. Der Klarstein Tastemaker und auch der GN Behälter hinterlassen mit ihrer Edelstahloptik einen sehr gediegenen Eindruck. Über die exzellenten Qualitäten dieses Vakuumgarers braucht an der Stelle nichts mehr gesagt werden. Die hervorragenden Rezensionen zu diesem Produkt sprechen für sich.

Mitt telefonsamtal med Chal-Tec GmbH, handelsföretaget för Klarstein-produkter, ledde mig till slutsatsen att Klarstein Tastemaker Compact inte får placeras på botten av behållaren/krukan, utan måste hängas på behållarens överkant. för att bibehålla det erforderliga minimiavståndet från Säkerställ botten på 1 cm. Detta säkerställer å ena sidan att en optimal vattencirkulation säkerställs, men å andra sidan krävs en minsta krukhöjd på 27 cm för att uppfylla detta krav. Chal-Tec GmbH har inte i sig ett motsvarande sortiment av behållare eller möjlighet att ge användbara produktrekommendationer. Jag har nu spontant bestämt mig för att beställa en (för övrigt ganska billig) GN-behållare Gastronorm 2/3 rostfritt stål, som tyvärr bara finns i maxhöjden 20 cm. De saknade 7 cm till erforderlig krukhöjd på 27 cm kan enkelt kompenseras med en spjäl i formatet 27 cm (höjd) x 4 cm (bredd) x 2 cm djup. Du placerar helt enkelt denna på sidan bakom GN-behållaren och hänger sous vide-spisen på den med sitt fästklämma. Det hela visar sig vara stabilt och säkerställer det önskade minsta avståndet på 1 cm från marken. Grytvolymen på 22 l ger fortfarande tillräckligt med utrymme för både mindre och större mängder matlagning. Klarstein Tastemaker och GN-behållaren lämnar ett mycket värdigt intryck med sitt rostfria utseende. Inget mer behöver sägas i nuläget om de utmärkta egenskaperna hos denna vakuumkokare. De utmärkta recensionerna om denna produkt talar för sig själva.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 03.07.2017
Verifierad recension

tut was er soll, heizt schnell auf, hält die Temperatur schön gleichmäßig, ist einfach zu bedienen, allerdings um einiges größer als die üblichen Sous Vide Sticks. Hat aber den Vorteil, daß man ihn in den Topf stellen kann ohne daß er umkippt, reinhängen tue ich ihn eigentlich nie. Die Ergebnisse sind super.

gör vad den ska göra, värms upp snabbt, håller temperaturen fin och jämn, är lätt att använda, men är mycket större än de vanliga sous vide-pinnarna. Men den har fördelen att man kan lägga den i grytan utan att den välter, jag hänger den faktiskt aldrig i den. Resultaten är fantastiska.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 29.03.2017
Verifierad recension

Schickes Teil! Absolut empfehlenswert! Hab mich lange schwer getan für welchen Sous vide Garer ich mich entscheiden sollte. Ich besitze große Töpfe und hab auf Grund dessen ein Gerät mit Behälter abgewählt, somit bin ich nicht von vornherein auf eine max. Menge festgelegt und könnte zum Grillen etc. auch größere Portionen verarbeiten. Das Gerät ist leise, im schicken Design und macht einen robusten Eindruck. Die Heizleistung ist sehr gut, die Temperatur wird zügig erreicht. Einen passenden Deckel mit Geräteaussparung für den Topf habe ich kurzfristig selbst gebaut. Ich bin für mich überzeugt die richtige Wahl getroffen zu haben - damit hat sich die Qual der Wahl gelohnt. Würd ich wieder kaufen... Topfhöhe mind. 21 cm... Ich habe mir die Funktionsweise angeschaut, unten sind mehrere Öffnungen an verschiedenen Seiten für die Wasserumwälzung. Bei mir steht das Gerät im Topf und erachte es nich als notwendig das es nicht den Boden berührt. Mal davon abgesehen wird dies in der Bedienungsanleitung auch nicht explizit gefordert...

Chic del! Högt rekommenderad! Jag hade länge svårt att bestämma mig vilken sous vide spis jag skulle välja. Jag har stora kastruller och på grund av detta har jag bestämt mig för att inte använda en anordning med en behållare, så jag är inte begränsad till en maxmängd från början och skulle även kunna bearbeta större portioner för grillning etc. Enheten är tyst, har en stilren design och gör ett robust intryck. Värmeeffekten är mycket bra, temperaturen nås snabbt. Jag byggde själv ett passande lock med utskärning till grytan med kort varsel. Jag är övertygad om att jag gjorde rätt val - det var värt valet. Skulle jag köpa igen... Krukhöjd minst 21 cm... Jag tittade på hur det fungerar, det finns flera öppningar i botten på olika sidor för vattencirkulation. För mig ligger apparaten i krukan och jag tror inte det är nödvändigt att den inte nuddar marken. Bortsett från det krävs inte detta uttryckligen i bruksanvisningen...

Från stefanie Recenserad på 22.03.2017
Verifierad recension

Appareil peu volumineux mais qui pèse un peu ....Super facile d'utilisation , avec une notice à suivre ...Il faut se lancer pour apprendrele seul point négatif c est qu'il est livré sans les sacs sous vide ....Il faut anticiper et avoir la machine sous vide et les sacs ...Cette méthode de cuisson permet de conserver toutes les saveurs des légumes et permet de les conserver sans qu'ils ne s’abîment ...

Liten enhet men väger lite.... Superlätt att använda, med instruktioner att följa... Man måste börja lära sig det enda negativa är att den levereras utan vakuumpåsar... .Man måste förutse och ha vakuummaskinen och påsarna ... Denna tillagningsmetod låter dig bevara alla smaker av grönsakerna och gör att de kan konserveras utan att de skadas ...

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 10.03.2017
Verifierad recension

Optisch und Haptisch sehr gut. Bedienung einfach und daher top. Gerät funktioniert (erst 2 mal getestet) ganz toll und hoffentlich länger so. Macht vieles einfacher, einiges weniger stressig und manches mehr geschmeidig oder so. Das Gerät zieht das Wasser sowohl seitlich als auch von unten ein - und da gibt es wohl "Probleme", weil niemand wirklich so genau weiß, ob das Gerät tatsächlich frei hängen muss (sehr sehr hoher Topf erforderlich) oder der seitliche Wassereinzug ausreicht, um das Gerät auch auch auf dem Topfboden stehend benutzen zu können. Habe im Verlauf von ca. 3 Stunden mit mehreren wirklich sehr netten und kundenorientierten und sehr gut ereichbaren Menschen gesprochen und letztendlich auch dann die erbetene Info per mail bekommen, dass: das Gerät im Betrieb nicht auf dem Topf- oder anderem Boden stehen darf. Da das eine Nutzung für größere Garstücke in einem GN-Behälter quasi ausschließen würde, habe ich 4 Edelstahl-Abstandshalter angeklebt, damit Wasser sowohl seitlich als auch von unten eingezogen werden kann. Aber eigentlich denke ich, dass Klarstein hier letztlich nur die Haftung dafür vermeiden will, dass das freistehende, d.h., nicht eingehängte und insofern nicht fixierte Gerät in das Wasserbad kippt und...... Hätte man vielleicht auch dadurch lösen können, das Einhänge-/Fixierteil etwas länger zu bauen und/oder für den unteren Einlauf 4 Füßchen anzubringen. Für diesen minimalen Materialaufwand dann ein paar Euro draufgeschlagen und - Haltbarkeit vorausgesetzt - wären es dann douze points. So wie ich es jetzt habe und unter Berücksichtigung des akzeptablen Preises und mit der Erwartung/Hoffnung, dass das Gerät nachhaltig funktioniert, kann ich es absolut empfehlen. Feedback gerne. Gutes gelingen und guten Appetit mrbooks

Visuellt och haptiskt mycket bra. Lätt att använda och därför bra. Enheten fungerar (endast testad 2 gånger) utmärkt och förhoppningsvis längre. Gör många saker lättare, vissa saker mindre stressande och vissa saker smidigare eller något. Apparaten drar in vattnet från sidan såväl som underifrån - och det finns förmodligen "problem" eftersom ingen riktigt vet exakt om enheten faktiskt måste hänga fritt (en mycket, väldigt hög kastrull krävs) eller om vattenintaget från sidan är tillräckligt för att kunna använda apparaten stående på botten av krukan. Under loppet av ca 3 timmar pratade jag med flera riktigt trevliga och kundinriktade och väldigt lätta att nå människor och fick till sist den efterfrågade informationen via mail att: apparaten får inte stå på grytan eller annat golv under drift. Eftersom det praktiskt taget skulle utesluta användning för större matlagningsbitar i en GN-behållare, limmade jag på 4 rostfria distanser så att vatten kan dras in från sidan och underifrån. Men egentligen tror jag att Klarstein i slutändan bara vill slippa ansvar för den fristående, dvs inte upphängda och därför inte fixerade, anordning som tippar över i vattenbadet och...... Du kanske hade kunnat lösa detta, den upphängning -/Fästdel för att bygga lite längre och/eller för att fästa 4 små fötter för nedre inloppet. Lägg till några euro för denna minimala mängd material och – förutsatt hållbarhet – blir det då dubbla poäng. Som jag har det nu och med tanke på det acceptabla priset och med förväntan/hopp om att enheten ska fungera på lång sikt kan jag absolut rekommendera den. Feedback välkomnas. Lycka till och god aptit mrbooks

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 14.01.2017
Verifierad recension

Den (teilweise bemerkenswert einheitlichen...) Rezensionen hier (und auf der Homepage von Klarstein) kann ich nur zustimmen. Ich habe mit dem Gerät eines anderen Herstellers Erfahrungen gesammelt, das aber zweimal nach kurzer Zeit defekt zurückgehen mußte. Nun habe ich den Garer von Klarstein ausprobiert: er läuft sehr leise und macht einen sehr guten Eindruck. Das Design ist Geschmackssache; wissen sollte man aber, daß das Gerät ziemlich groß ist und eigentlich auch für sehr große Töpfe gedacht. Selbst in unserem größten Topf hält die "Klammer" genannte Haltevorrichtung nicht, weil sie zu weit oben ansetzt. Das ist aber kein Problem: das Gerät steht allein auf seinem flachen Boden, und Zu- und Ablauf des Wassers sind an den Seiten angebracht. Umfallen würde es nur, wenn man es umstieße. Einziger Nachteil: nicht nur die Umwälzpumpe, auch die akustischen Signale sind sehr leise, und wenn die eingestellte Zeit abgelaufen ist, läuft das Gerät (lt. Gebrauchsanleitung) noch eine Stunde nach. Man muß also rechtzeitig an das Ende der Garzeit denken; das Piepen des Garers allein genügt nicht. Weil es beim sous-vide-garen aber ja nicht auf die Minute ankommt, fällt das m.E. nicht ins Gewicht. Update nach einem halben Jahr: das Gerät hat sich bewährt, bin sehr zufrieden. Es kann auch 24 Stunden (bei 68°) auf dem Boden des Topfes stehen, ohne daß es Probleme geben würde (ohne weitere Absicherung steht es stabil auf dem Topfboden).

Jag kan bara hålla med om (ibland anmärkningsvärt enhetliga...) recensionerna här (och på Klarsteins hemsida). Jag har fått erfarenhet av enheten från en annan tillverkare, som dock fick lämnas tillbaka två gånger efter kort tid. Jag har nu provat Klarstein spis: den går väldigt tyst och gör ett mycket bra intryck. Designen är en smaksak; Men du ska veta att apparaten är ganska stor och faktiskt avsedd för väldigt stora krukor. Inte ens i vår största pott håller hållaranordningen som kallas "clamp" eftersom den är för hög. Men det är inget problem: enheten står ensam på sin plana bas, och vatteninloppet och -utloppet är placerade på sidorna. Den skulle bara ramla om du välte den. Den enda nackdelen: inte bara cirkulationspumpen, utan också de akustiska signalerna är väldigt tysta, och när den inställda tiden har gått ut fortsätter enheten (enligt bruksanvisningen) att köra i ytterligare en timme. Så man måste tänka på slutet av tillagningstiden i god tid; det räcker inte bara med pipandet från spisen. Men eftersom sous-vide-matlagning inte är minutberoende så spelar det enligt mig ingen roll. Uppdatering efter ett halvår: enheten har bevisat sig själv, jag är mycket nöjd. Den kan stå på botten av krukan i 24 timmar (vid 68°) utan problem (den står stabilt på botten av krukan utan ytterligare skydd).

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 29.12.2016
Verifierad recension

Die Lieferung des SousVide Gareres erfolgte auf schnellstem Wege, der erste Eindruck ist sehr positiv, die Verarbeitung ist sehr gut, das Gerät ist sehr hochwertig, es kommt ganz in Edelstahl in edler Optik. Das Gerät ist kompakt und handlich. Bedienung erklärt von selbst. Aufgrund der Wasserstandsanzeige muß der Topf entsprechend hoch sein und natürlich auch breit genug, damit auch der Folienbeutel noch ungehindert im Wasser platziert werden kann. Ich habe mir einen GN 1/1 Gastronormbehälter GN-1/1 Behälter aus Edelstahl von 28 Liter mit einer Tiefe 200mm gekauft darin hat das sous-vide Gut viel Platz und man kann auch größere Stücke Fleisch darin schonend garen. Gleich nach der Lieferung habe ich eine Entrecôte in einer Folie vakuummiert 120 Minuten bei 55 Grad gegart aus der Folie rausgenommen gut abgetrocknet danach in einer sehr heißen Grillpfanne kurz angebraten. Ein Genuss!! Mit dieser Methode gelingt das Fleisch immer auf den Punkt genau. Kann nur weiter empfehlen

SousVide-spisen levererades så snabbt som möjligt, det första intrycket är mycket positivt, utförandet är mycket bra, enheten är mycket högkvalitativ, den kommer helt i rostfritt stål med ett elegant utseende. Enheten är kompakt och behändig. Driften är självförklarande.På grund av vattennivåindikatorn måste grytan vara tillräckligt hög och givetvis tillräckligt bred så att foliepåsen fortfarande kan placeras obehindrat i vattnet. Jag köpte en GN 1/1 Gastronorm-behållare GN-1/1-behållare av rostfritt stål med en kapacitet på 28 liter och ett djup på 200 mm. Sous-vide-godan har mycket utrymme i sig och du kan även varsamt laga mat större köttbitar i den. Direkt efter leverans vakuumförpackade jag en entrecôte i folie, tillagade den i 120 minuter i 55 grader, tog den ur folien, torkade den väl och stekte den sedan kort i en väldigt het grillpanna. Ett nöje!! Med denna metod är köttet alltid på rätt plats. Kan bara rekommendera

Från Christa Recenserad på 27.12.2016
Verifierad recension

Wie der Name schon sagt werden hiermit Speisen gegart, die vorher mit einem Vakuumgerät eingeschweisst wurden. Durch die konstant niedrige Temperatur werden die Speisen besonders zart und beigefügte Kräuter und Gewürze entfalten ihr volles Aroma. Die Vakuumbeutel müssen auf jeden Fall absolut dicht sein! Der Klarstein Tastemaker kommt in einer Umverpackung, zum Lieferumfang gehört auch das Netzkabel und eine Anleitung. Der Tastemaker sieht sehr edel aus, auf der Vorderseite befindet sich die Wasserstandsanzeige, auf der Rückseite die Halterung für den Topf. So erklärt es ich fast von selbst, dass das Gerät mit der Wasserstandsanzeige in den Topf gestellt wird und die Halterung am Topf selbst eingehängt wird. Nun steckt man den Netzstecker in das Gerät, drückt den grünen Knopf und kann sich an die Einstellung machen. Ich habe zwar einige Töpfe hier, aber nicht alle eigneten sich für das Gerät. Aufgrund der Wasserstandsanzeige muß der Topf entsprechend hoch sein und natürlich auch breit genug, damit auch der Folienbeutel noch ungehindert im Wasser platziert werden kann. Ich hatte Schweinefilet mit Kräutern einlaminiert, hierfür waren 120 Minuten bei 56 Grad angegeben. Das Display lässt sich leicht bedienen, Temperatur und Zeit lassen sich gut einstellen. Hat das Wasser die eingestellte Temperatur erreicht, schaltet sich die Heizung ab, nach Erkalten schaltet sie wieder zu. Während der Garzeit kann man sich um andere Dinge kümmern - z.B. Soße und Beilagen kochen.Da bei dieser Garmethode keine Kruste auf Fleisch und Fisch entstehen, wird empfohlen, das Gargut anschließend entweder auf dem Grill oder in der Pfanne kurz scharf anzubraten. Anschließend sollte das Fleisch einige Zeit ruhen, um dann aufgeschnitten und serviert zu werden. Das Fleisch war sehr aromatisch und saftig.Nach dem Zubereiten von Speisen lässt sich das Gerät schnell und einfach reinigen und verstauen.

Som namnet antyder används detta för att laga mat som tidigare var förseglad med en vakuumanordning. På grund av den konstant låga temperaturen är rätterna särskilt möra och de örter och kryddor som tillsätts utvecklar sin fulla arom. Vakuumpåsarna måste vara helt täta! Klarstein Tastemaker kommer i en ytterförpackning, i leveransomfattningen ingår även strömkabel och instruktioner. Tastemakern ser väldigt elegant ut, vattennivåindikatorn sitter på framsidan och hållaren för grytan sitter på baksidan. Så det är nästan självklart att apparaten med vattennivåindikator placeras i krukan och hållaren hängs på själva krukan. Nu ansluter du nätsladden till enheten, trycker på den gröna knappen och du kan sätta igång. Jag har några krukor här, men alla är inte lämpliga för enheten. På grund av vattennivåindikatorn måste krukan vara tillräckligt hög och givetvis tillräckligt bred för att foliepåsen fortfarande ska kunna placeras i vattnet obehindrat. Jag hade laminerad fläskfilé med örter, 120 minuter i 56 grader var angivna för detta. Displayen är lätt att använda och temperatur och tid kan enkelt ställas in. När vattnet har nått den inställda temperaturen stängs värmen av och slås på igen efter att den har svalnat. Under tillagningstiden kan du ta hand om annat - till exempel tillagning av såser och tillbehör. Eftersom denna tillagningsmetod inte bildar en skorpa på kött och fisk, rekommenderas att du sedan steker maten antingen på grillen eller i en panorera. Köttet ska sedan vila en stund innan det skärs upp och serveras. Köttet var mycket smakrikt och saftigt. Efter att maten har tillagats kan apparaten rengöras och stuvas undan snabbt och enkelt.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 20.12.2016
Verifierad recension

Ich hatte bisher eine SV-Zirkulator der für Profi-Küchen gemacht wurde, sprich er kostet das doppelte, sieht bescheiden aus und macht Kravall. Dagegen ist der hier erstens leise, zweitens sieht er extrem schick aus und drittens vermutlich fast genau so Leistungstark (1100 vs 1300W). Er wird nächste Woche eingeweiht und ich kann nur hoffen, dass er sich halb so gut schlägt wie er aussieht ;) Hab ich schon erwähnt, dass er leise ist und schick aussieht?

Jag hade tidigare en SV-cirkulationspump som var gjord för professionella kök, vilket innebär att den kostar dubbelt så mycket, ser anspråkslös ut och gör bråk. Däremot är den här för det första tyst, för det andra ser den extremt chic ut och för det tredje är den förmodligen nästan lika kraftfull (1100 vs 1300W). Den invigs nästa vecka och jag kan bara hoppas att den presterar hälften så bra som den ser ut ;) Nämnde jag att den är tyst och ser smart ut?

Från Massimo Recenserad på 15.10.2016
Verifierad recension

Si tratta di un ""roner"" (per gli amici ""bagno termostato""), termine tecnico per indicare un dispositivo di riscaldamento (è una semplice resistenza) con mantenimento costante della temperatura prefissata (fino a 99°C) grazie a un continuo ricircolo d'acqua. In altre parole, si imposta la temperatura (mettiamo 70°C) e la pompa ne mette in ricircolo fino a 12 litri al minuto a tale temperatura, evitando che si alzi o si abbassi. COS'E' LA CUCINA SOTTOVUOTO? La cottura sottovuoto è una tecnica di cottura iniziata negli anni 70 e poi tornata di moda nelle case da quando si è tornati allo pseudo salutismo, visto che nei ristoranti viene usata da anni ma per ragioni legate alla conservazione dei cibi, più che alla questione salute. Si mette il cibo da cucinare (mettiamo la carne) dentro un sacchetto resistente ad alte temperature eventualmente insieme ad aromi vari. Si sigilla il sacchetto con una macchina per sottovuoto (ovviamente non inclusa ma che va reperita a parte) estraendone appunto d'aria. A quel punto di usa il roner, fissato a una pentola piena d'acqua senza superare però il suo limite 'max', per cucinare il tutto a temperatura costante, per poi tirare fuori il sacchetto, aprirlo e degustare il tutto...oppure, come fanno i ristoranti, riporlo in attesa dell'uso, visto che i tempi di mantenimento sembrano essere tripli rispetto ad altre tecniche di cottura (questo dovrebbe essere un 'pro', ma nel caso del ristorante per me, cliente, l'idea stessa è assolutamente un 'contro'!). PERCHE' DOVREI CUCINARE SOTTOVUOTO? A parte per la ragione della conservazione, i vantaggi sono molteplici 1) essendo a bassa temperatura, le componenti importanti dei cibi non vengono denaturate 2) non entrando a contatto con l'acqua, il cibo mantiene il sapore originale e non rischia di disperdere eventuali sostanze benefiche. Pensate ai broccoli: capolavoro della natura che, bolliti, perdono l'80% delle sostanze preziose per la salute, che finiscono nell'acqua...uno la butta, ma dovrebbe berla (se non c'è sale, ovvio...altrimenti poi corre in bagno e non ne esce più) 3) non essendoci ossigeno dentro il sacchetto, il cibo non si ossida! I risultati migliori si ottengono con la carne, che cotta per molte ore (pensate ai bolliti) diventa tenerissima, le verdure (che mantengono come detto tutte le proprietà benefiche), il pesce (i gamberetti non diventano stopposi ma sono teneri come fossero marinati) e persino la frutta, pensando a quanto una mela per esempio soffra immediatamente per l'ossidazione già a partire dalla rimozione della buccia. TUTTO ROSE E FIORI? NAH. 1) Consuma 1100W, non poco per una cottura tendenzialmente lenta, quindi è un fattore da valutare. 2) La configurazione sotto forma di apparecchio da assicurare a una pentola o un contenitore resistente ad alte temperature richiede una particolare attenzione e cura già in fase di posizionamento, trattandosi pur sempre di un'apparecchiatura elettrica a contatto con acqua. Tradotto: niente bambini intorno e spazio libero attorno al roner. 3) I controlli touch sono apprezzabili in termini estetici ma quando la temperatura inizia a salire e l'umidità fa da padrona, non sono comodissimi.

Det är en "roner" (för vänner "badrumstermostat"), en teknisk term för att indikera en värmeanordning (det är ett enkelt motstånd) med konstant underhåll av den förinställda temperaturen (upp till 99°C) tack vare en kontinuerlig recirkulation av vatten. Med andra ord, temperaturen är inställd (låt oss säga 70°C) och pumpen recirkulerar upp till 12 liter per minut vid den temperaturen, vilket förhindrar att den stiger eller sjunker. VAD ÄR VAKUUMMATNING? Vakuummatlagning är en matlagningsteknik som började på 70-talet och sedan kom tillbaka på modet i hemmen när vi återvände till pseudo-hälsa, med tanke på att den har använts på restauranger i flera år men av skäl som är relaterade till matkonservering, snarare än hälsoproblemet. . Maten som ska tillagas (låt oss säga köttet) läggs i en påse som är resistent mot höga temperaturer, eventuellt tillsammans med olika smakämnen. Påsen försluts med en vakuummaskin (uppenbarligen inte med men som måste hittas separat) genom att dra ut luften. Vid det tillfället, använd ronern, fäst vid en kastrull full med vatten utan att överskrida dess "max"-gräns, för att tillaga allt vid en konstant temperatur, ta sedan ut påsen, öppna den och smaka på allt... eller, som restauranger gör lägg undan den medan du väntar på användning, eftersom hålltiderna verkar vara tredubbla jämfört med andra matlagningstekniker (detta borde vara ett "proffs", men när det gäller restaurangen för mig, kunden, är själva idén absolut en 'mot'!). VARFÖR SKA JAG LAGA MED VAKUUM? Förutom skälet till konservering är fördelarna många 1) att ha en låg temperatur, de viktiga komponenterna i maten denatureras inte 2) eftersom den inte kommer i kontakt med vatten, maten behåller sin ursprungliga smak och riskerar inte att spridning av alla nyttiga ämnen. Tänk på broccoli: ett naturmästerverk som vid kokning förlorar 80% av hälsovärda ämnen, som hamnar i vattnet... man slänger det, men man ska dricka det (om det inte finns något salt, förstås ... annars springer han till badrummet och kommer aldrig ut) 3) eftersom det inte finns syre inne i påsen oxiderar inte maten! Bäst resultat får man med kött, som kokat i många timmar (tänk på kokt kött) blir väldigt mört, grönsaker (som bibehåller alla sina välgörande egenskaper som nämnts), fisk (räkor blir inte trådiga utan är möra som om de vore marinerade ) och till och med frukt, med tanke på hur mycket ett äpple, till exempel, omedelbart lider av oxidation från att skalet tas bort. ALLA ROSOR OCH BLOMMOR? NAH. 1) Den förbrukar 1100W, inte lite för matlagning som brukar vara långsam, så det är en faktor som ska utvärderas. 2) Konfigurationen i form av en apparat som ska fästas i en kastrull eller behållare som är resistent mot höga temperaturer kräver särskild uppmärksamhet och omsorg redan från positioneringsstadiet, eftersom det fortfarande är en elektrisk apparat i kontakt med vatten. Översatt: inga barn runt och ledigt utrymme runt ronern. 3) Touchkontrollerna är märkbara i estetiska termer men när temperaturen börjar stiga och luftfuktigheten är värd, är de inte särskilt bekväma.

Från Marvin Recenserad på 28.09.2016
Verifierad recension

Der Klarstein Tastemaker wird zusammen mit einem gesicherten Netzkabel sowie einer Bedienungsanleitung geliefert. Mit dem Tastemaker können vakuumierte Speisen direkt im Topf mit gewünschter Zeit und Temperatur schonend gegart werden. Das Gerät macht einen hochwertigen und sicheren Eindruck. Gerade in Verbindung mit Wasser ist ein Gerät welches mit dem Stromnetz verbunden ist nicht ungefährlich. Am Netzkabel ist deshalb eine kleine Box mit einer Sicherung. Mithilfe des grünen Schalters kann man erst die Stromzufuhr aktivieren. Sollte es einen Kurzschluss geben, würde die Sicherung direkt rausspringen und die Zufuhr unterbrechen. Mit einem kleinen Testschalter am Netzkabel kann man die Sicherung auch testen. Dies trägt einiges zum Sicherheitsgefühl bei. Zur Funktion: Das Gerät muss in einen Wassertopf gestellt werden, das Wasser muss dabei immer zwischen der MIN und MAX Markierung auf dem Gerät bleiben. Falls der Topf groß ist, kann man den Tastemaker praktischerweise am Topf Rand einhängen. Durch einen langen Druck auf dem Touchfeld oberhalb des Gerätes wird dieses aktiviert. Hier kann man nun die gewünschte Temperatur sogar auf ein Zehntel Grad genau einstellen. Auch die Gar Dauer kann eingestellt werden. Auf dem blauen Display kann man die Werte gut ablesen. Dann beginnt das Wasser durch das Gerät zu strömen und wird dabei erhitzt. Dadurch, dass die Speisen vakuumiert sind und keinen Kontakt mit dem Wasser haben, können weder Geschmack noch Vitamine austreten. Da die Speisen bei einer recht niedrigen Temperatur von meist um die 70 Grad Celsius gegart werden, ist diese Art der Zubereitung sehr schonend. Vor allem Fleisch bleibt bei dieser Garmethode super saftig. Wichtig ist, dass man bei der Benutzung des Garers auf die korrekte Versiegelung der Speisen achtet. Diese dürfen in keinem Fall austreten, da das Gerät sonst beschädigt wird. Hier darf nur klares Wasser durchfließen. Ich bin insgesamt sehr zufrieden mit dem Tastemaker von Klarstein. Das Edelstahlgehäuse wirkt hochwertig und langlebig. Auch die Bedienbarkeit ist super, das gesicherte Netzkabel trägt einiges zur Sicherheit des Gerätes bei. Von mir eine klare Empfehlung.

Klarstein Tastemaker levereras med en säker nätsladd och en bruksanvisning. Med Tastemaker kan dammsugade rätter varsamt tillagas direkt i grytan vid önskad tid och temperatur. Enheten gör ett högkvalitativt och säkert intryck. Särskilt i samband med vatten är en anordning som är ansluten till elnätet inte utan fara. Det finns därför en liten dosa med en säkring på nätkabeln. Den gröna omkopplaren kan användas för att aktivera strömförsörjningen. Skulle det bli kortslutning skulle säkringen gå direkt och bryta matningen. Säkringen kan även testas med en liten testbrytare på nätkabeln. Detta bidrar mycket till känslan av trygghet. Så fungerar det: Apparaten måste placeras i en vattenkanna, vattnet ska alltid ligga mellan MIN och MAX markeringarna på enheten. Om krukan är stor kan du smidigt hänga Tastemakern på krukans kant. Ett långt tryck på pekfältet ovanför enheten aktiverar det. Här kan du nu ställa in önskad temperatur även till en tiondels grad. Tillagningstiden kan också ställas in. Värdena är lätta att avläsa på den blå displayen. Sedan börjar vattnet rinna genom enheten och värms upp i processen. Eftersom maten är vakuumförseglad och inte har kontakt med vattnet kan varken smak eller vitaminer släppa ut. Eftersom maten tillagas vid en mycket låg temperatur, vanligtvis runt 70 grader Celsius, är denna typ av tillagning mycket skonsam. Speciellt kött förblir supersaftigt med denna tillagningsmetod. Det är viktigt att se till att maten är ordentligt förseglad när du använder spisen. Dessa får under inga omständigheter läcka ut, annars kommer enheten att skadas. Endast klart vatten får rinna igenom här. Sammantaget är jag mycket nöjd med Klarstein Tastemaker. Det rostfria stålhuset ser högkvalitativt och hållbart ut. Användbarheten är också stor, den säkrade nätkabeln bidrar mycket till enhetens säkerhet. En tydlig rekommendation från mig.

Visa fler kundrecensioner
Kundbetyg
Tastemaker Compact - Långkokare
  • skonsam förberedning där alla näringämnen bibehålls
  • bekväm och lätt fastsättning via handtag
  • enkel justering av temperatur via en Display med 0 – 99 °C
2.129,99 kr
Inklusive moms
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Bästsäljare
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken