... säkra dina förmåner
Termen glassmaskin är först och främst en generisk term för olika typer av maskiner och anordningar. De flesta människor har en idé om den klassiska glassmaskinen. En anordning i vilken de olika ingredienserna hälls och som därefter avger den tillfredsställande mjuka, krämiga och läckra glassen.
Men det finns skillnader även bland glassmaskiner. De billigare varianterna har bara en enda omrörare. De kräver kylförpackningar som måste kylas i förväg.
Dessa sätts in i maskinen och vätskan hälls ner i bunken. Genom omröring i den permanent kylda bunken framställs glassen gradvis tills den får önskad konsistens.
Dock får glassen ofta en något kristallin form, till skillnad från när en avfuktningsmaskin med kompressor används. Denna arbetar med sitt eget kylsystem och kan därmed fungera utan kylförpackningar. Den resulterande glassen är mycket krämigare och mindre kristallin och är precis som glassen från en glassbar.
Den tredje versionen har dock inget med glassen att göra; maskiner som producerar isbitar kallas även ismaskiner. Även här finns det olika varianter som snabbt och säkert kan producera önskad mängd isbitar i olika hastigheter.
Hos glassmaskiner kan vi skilja mellan anordningar med och utan kompressorer. Låt oss titta närmare på deras funktioner:
Vid köp av glassmaskiner med kompressorer bör du vara särskilt uppmärksam på kompressorns prestanda. Ju högre kompressorns kapacitet är, desto snabbare kan glassen produceras. Andra funktioner som bör has i åtanke vid köp av glassmaskiner är behållarens volym, eftersom denna volym bestämmer mängden glass som kan produceras av maskinen. Alla som vill köpa en glassmaskin kommer definitivt att ha stor glädje av utsökt glass och snabbt gjorda isbitar.