Vakuumförpackare

Välj
Sortera efter
13 Träffar på "Vakuumförpackare"
Filter och sortera
Vakuumförpackare

Köp billiga vakuumförpackare på nätet

Lagar du ofta mat med färsk mat och/eller har du en trädgård? Då är det värt att investera i en vakuumförpackare. Med detta kan en mängd olika livsmedel förslutas lufttätt i en påse. De håller sig fräscha, har längre hållbarhet och förlorar sin smak långsammare. Även te och kaffe kan förvaras säkert. Det finns dock några saker att tänka på när du köper och använder en vakuumförpackare.

Dessa vakuumförpackare har blivit populära

Handvakuumförpackare är idealisk för tillfällig användning i privata hushåll. Den får plats i varje låda och är i princip inget annat än en vakuumpump. Du kopplar denna till en speciell påse med ventil och drar ut luften. Men eftersom den inte är lufttätt förseglad kan innehållet bara förvaras i några dagar. Detta system är särskilt intressant för att tillfälligt vakuumförpacka kött till den kommande grillfesten. Marinaden kan absorberas snabbare och avger ingen lukt till resten av kylens innehåll.

Du vill inte behöva använda påsar med ventiler men ändå hålla mat färsk längre? Då är den klassiska vakuumförpackaren den mer intressanta lösningen. Det är en platt och ganska kompakt apparat. Foliepåsen placeras i vakuumförpackarens öppna ände. Sedan suger apparaten ut luften. Påsen försluts sedan hermetiskt med ett värmeelement.

Vi rekommenderar modeller som har en dubbel svetssöm. Detta gör att du kan förvara såser och fuktig mat ännu säkrare. Vakuumförpackaren håller maten fräsch länge, men kräver också en speciell folie eller vakuumpåse. Om du vill kan du köpa vakuumförpackaren i ett set med Sous-Vide-apparat. Fisk, kött och grönsaker kan ångas i ett vattenbad så att vitaminerna bevaras. Kammarvakuummaskinen är en mycket kraftfull version. Här lägger du in foliepåsen och dess innehåll i vakuumkammaren. Denna vakuumförpackare är för stor för vanliga hushåll. Det är särskilt fördelaktig inom gastronomin.

En vakuumförpackares funktioner och möjligheter

Vakuumförpackning handlar om att förhindra att syre och bakterier tränger in. Naturliga smaker och vitaminer bevaras längre. Du kan förvara de fyllda påsarna i kylen eller frysen för att spara utrymme. Då eliminerar syrebristen all risk för frysbränna. Som redan har nämnts är vakuummarinering en annan huvudfunktion hos dessa enheter. Köttvakuumförpackare är nuförtiden en vanlig praxis hos många fler än bara grillentusiaster.

Apparaten behöver inte nödvändigtvis användas i köket. Självklart kan du packa och krymplinda alla föremål lufttätt. Det kan vara bra att göra för bland annat smycken, värdefulla mynt och dokument.

Vanliga frågor om vakuumförpackaren

Hur länge håller vakuumförpackad mat?

Bröd håller 1 vecka, tillagat kött 12 dagar, ost upp till 2 veckor, färsk frukt 22 dagar, kaffe upp till 1 år.

Hur stark måste vakuumförpackaren vara?

För att vakuumförpackaren ska gå snabbt och säkert bör apparaten ha en effekt på minst 110 watt. Ett undertryck på 0,8 bar eller mer rekommenderas. I vissa system är pumpeffekten justerbar. Detta är särskilt fördelaktigt för mjuk och känslig mat.

Kan man vakuumförpacka med fryspåsar?

Nej. Vakuumpåsar och vakuumfolier har en vaxkakeformad textur. Denna är slitstark, temperaturbeständig och 100 % lufttät. Kommersiella fryspåsar har inte dessa egenskaper. Det skulle bildas bubblor när luften sugs ut eller senare.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken