Sous Vide

Välj
Sortera efter
11 Träffar på "Sous Vide"
Filter och sortera

Sous Vide

Sous Vide – en mobil lösning för skonsamt tillagad mat

Smakbevarande, närings- och hälsomedveten matlagning har blivit en väldigt viktig aspekt av modern matlagning i vardagen. Sous Vide-matlagning är särskilt populär i detta avseende – den gör att du skonsamt kan tillaga smakrika rätter som är snälla mot figuren. Vad är Sous Vide-matlagning och vad bör man tänka på när man köper en Sous Vide? Vi presenterar de väsentliga funktionerna för dig här och erbjuder dig möjligheten att köpa den apparat du helst vill ha idag i vår webbutik.

Vad är Sous Vide-matlagning - en titt bakom kulisserna på den nya trenden

I likhet med Slow Cooking försluts maten först i en vakuumpåse när man lagar Sous Vide (Sous Vide = i vakuum). Sedan lägger man påsen i en kastrull fylld med vatten. Maten kan vara till exempel grönsaker, fisk och kött. Den kan verkligen användas till otroligt mycket. Ställ nu in enheten till önskad tillagningstemperatur. Maskinen sörjer för en väldigt exakt och kontrollerad tillagningsprocess. Mineralerna och vitaminerna i den tillagade maten bevaras nästan helt. Men vad skiljer matlagning enligt Sous Vide-principen från en Slow Cooker? Med Sous Vide väljer du en mobil lösning som är extremt flexibel och ger dig största möjliga frihet i vardagen.

Sous Vide – det lönar sig att ta en titt på dessa modeller

Apparaterna finns i klassiska fristående varianter för bänkskivan i köket. Den mest flexibla och portabla varianten är Sous Vide-staven. Du lägger i denna Quickstick i grytan samma sätt som en doppvärmare. En pump är installerad i stickan. Den cirkulerar kontinuerligt vattnet under uppvärmningen. Förutom modeller med olika prestandanivåer skiljer sig enheterna åt i möjligheterna att ställa in temperaturen. Det finns även modeller med timer. En vakuumförpackare krävs för Sous Vide-matlagning och du hittar ett billigt set i vår butik. Vi har apparater i vanliga färger som tidlöst svart och silver eller i stilren retroröd, välj en som matchar ditt kök.

Köpguide för Sous Vide – den idealiska apparaten för varje kök

Särskilt i små kök finns det ofta inte plats för ett stort antal köksmaskiner. Då rekommenderar vi att du använder en platssparande Sous Vide Stick. Ett set är lämpligt om det saknas en vakuumförpackare i ditt hushåll. För att underlätta en skonsam matlagning och samtidigt hålla ett öga på tiden är det bra att välja en enhet med hög wattstyrka. En kompakt stående apparat är perfekt när man vill laga ofta och större mängder. Bläddra i vår kollektion och hitta din favoritmodell!

Vanliga frågor om Sous Vide

Vad utmärker matlagning enligt Sous Vide-principen?

Den viktigaste funktionen är möjligheten att själv definiera kärntemperaturen. Lika viktigt är det att kunna vakuumförsegla maten.

Hur energieffektivt är det att laga mat med Sous Vide-metoden?

Det beror på apparatens storlek, wattal och prestanda. Du kan spara mycket energi jämfört med spis och ugn.

Hur hälsosamt är Sous Vide?

Med Sous Vide-matlagning behålls upp till 17 % mer näringsämnen. Dessutom sparar denna matlagningsmetod mycket fett.

Läs mer

Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken