OneConcept

Bonsai - automatisk mat-tork

Från 3 Kunder
514,99 kr
Leveranstid: 3 - 5 arbetsdagar
Topp-egenskaper
  • torkanordning för torkning av frukt, grönsaker, kryddor och svamp
  • mjuk torkning för konservering och förlängd hållbarthet
  • 4 hyllor som går att diska i maskin
Även tillgänglig som B-vara

Vänligen välj en variant:

Fraktkostnad: från 0,00 kr
Artikeln är klar för leverans och kommer att skickas direkt vi tagit emot din betalning.
Bonsai - automatisk mat-tork
514,99 kr

Du kan ändra din beställning när som helst

Bonsai Torkautomat 5 Nivåer Dehydrator 250 Watt vit

oneConcept Bonsai:naturens krafter, konserverade på ett traditionellt sätt med hjälp av modern teknik. Den lilla torkanordningen Bonsai från oneConcept framställer vitaminrika och energirika snacks på mycket kort tid: för gottegrisen, saltdyrkaren eller finsmakaren.

Konservera dina råvaror utan socker eller konserveringsmedel: med den 250 W starka torkapparaten Bonsai från oneConcept försvinner inga viktiga vitaminer eller mineraler. Laddad med energi och naturliga smaker, utan svavel och konserveringsmedel.

Tack vare cirkulerande luft torkar torkanordningen Bonsai från oneConcept betydligt snabbare och energisnålare. Värmen fördelas jämnt över de fyra våningarna. Ett gradantal mellan 40-70 ° C förvandlar naturens rikedomar till smaskiga snacks eller ingredienser. Det spelar ingen roll om det handlar om torkad frukt, grönsakschips, kryddor, tomater eller bär - det finmaskiga nätet har plats för allt.

Placera - torka - njut: torkanordningen Bonsai från oneConcept trollar fram små snacks med enorm kraft i rekortempo.

Tillgängliga färger: vit, svart (Artikel 10030499)

PDF manual
Produktinformation

Topp-egenskaper:

  • torkanordning för torkning av frukt, grönsaker, kryddor och svamp

  • mjuk torkning för konservering och förlängd hållbarthet

  • 4 hyllor som går att diska i maskin

  • cirkulation: jämn värmefördelning över alla fyra nivåer

Egenskaper:
  • stop/start med kontrollbelysning
  • nivålös reglator mellan 40-70° C
  • temperatur: valbar
  • nivåhöjd: ca 1,0 cm
  • 4 stapelbara dörrhyllor
  • strömförsörjning: 220-240 V; 50-60 Hz
Leveransomfång:
  • 1 x anordning
  • 1 x lock
  • 4 x hyllor
  • manual på tyska (ytterligare språk: Engelska, Spanska, Franska, Italienska)
Mått:
  • Mått: ca. 24 x 18 cm (ØxH)
  • Mått, enskild hylla: ca. 24 x 1 cm (ØxH)
  • Vikt: ca. 1 kg
Kundbetyg
Från 3 Kunder
3

Kundomdömen från andra länder

Från Karola Recenserad på 29.11.2016
Verifierad recension

Die Lieferung erfolgte zügig und die Ware kam unbeschädigt bei mir an. Der Dörrautomat ist schlicht aber effektiv aufgebaut mit mehreren Einsetzen, die man wie einen Turm übereinander aufbaut. Den Deckel darf man nicht vergessen draufzusetzen. Wie man die Lebensmittel zubereitet ist sehr gut in der Anleitung beschrieben und der Preis ist auch in Ordnung. Ich kann nichts Schlechtes über das Gerät sagen und finde es ist eine einfache und doch preiswerte Möglichkeit Lebensmittel zu trocknen und haltbar zu machen. Ich kann das Gerät gern empfehlen da es alles macht wie beschrieben. Es riecht zu Anfang etwas nach Kunststoff. Ist wenn es läuft erstaunlich leise und man sollte alles abwaschen vor dem ersten Gebrauch. Gebe dafür volle Punktzahl.

Leveransen gick snabbt och varorna kom oskadda. Dehydratorn har en enkel men effektiv design med flera insatser som staplas ovanpå varandra som ett torn. Glöm inte att sätta på locket. Hur man lagar maten står mycket väl beskrivet i bruksanvisningen och priset är också okej. Jag har inget dåligt att säga om enheten och jag tycker att det är ett enkelt men ändå billigt sätt att torka och konservera mat. Jag kan rekommendera enheten eftersom den gör allt som beskrivs. Först luktar det lite plast. Det är förvånansvärt tyst när det är igång och du bör tvätta bort allt innan du använder det för första gången. Ge det hela poängen.

Från anna Recenserad på 02.11.2016
Verifierad recension

il mio nuovo fidato alleato in cucina, ovvero OneConcept Bonsai Essiccatore e Disidratatore per alimenti. Si chiaman Bonsai perchè appunto è un apparecchio piccolo, misura solo 24 x 18 cm (ØxA) e pesa circa 1 kg. Occupa davvero poco spazio in cucina e funziona benissimo, il modello da me scelto ha base nera e ripiani che misurano 24 x 1 cm (ØxA) sono 5 vassoi forellati e trasparenti in pvc. Grazie a questo apparecchio dotato anche di coperchio potremo essiccare comodamente in casa moltissimi cibi. Io ho essiccato delle erbe aromatiche che utilizzo moltissimo per condire i miei cibi, ovvero il rosmarino e la salvia. Ogni anno la raccolgo e ogni anno la devo buttare perchè non mi si asciuga mai bene e si creano o i vermi oppure la muffa, insomma ero davvero disperata. Ma ora con il mio esiccatore avrò le mie belle erbette aromatiche ben essiccate che poi conserverò in scatolette di plastica che terrò sotto mano e che utilizzerò quando ne avrò bisogno. Nel pacco, oltre al bonsai essiccatore, troveremo anche un manuale di spiegazioni tra cui vi è la lingua italiana e dove vi sono molti suggerimenti per come utilizzare al meglio l'apparecchio. L'apparecchio è semplicissimo da utilizzare ha un solo tasto di accensione e spegnimento e una manopola per decidere la gradazione del termostato. Un apparecchio da 250 Watt con 5 livelli dove andremo a riporre il cibo da essiccare che produce grazie alla ventola presente alla base dell'aria calda, e che verrà sospinta dal basso verso l'alto, in questo modo ascugherà il cibo distribuendo uniformemente il calore su tutti i ripiani. Non emette un rumore molto forte, a noi non reca nessun fastidio o noia alcuna. I ripiani sono tutti smontabili tra loro e si lavano a mano o in lavastoviglie. La base, dove risiede il motore elettrico, va pulito con una spugnetta umida se si macchia. La temperatura del bonsai la deciderete voi, tra i 35° al massimo 70°, è consigliabile appoggiarlo su una base che sopporta alte temperature, io lo poggio sempre sul tagliere di legno per star tranquilla, anche perchè è un apparecchio che deve star acceso molte ore. Un ottimo macchinario che eliminerà l'umidità dai cibi posizionati sui piani traforati e ci regalerà a fine cottura...ops essiccature dei prodotti che dureranno molto tempo e che quindi non saranno più deperibili perche son ben disidratati. Potremo essiccare di tutto, funghi, erbette, frutta, verdura, noci e nocciole e cosi via dicendo. Una volta che si è finito di utilizzare l'apparecchio, spegnere e rimuovere i prodotti messi sui vari vassoi, attendere che il tutto si raffreddi per poi lavare e pulire e riporre via fino al prossimo utilizzo. La mie erbette le ho essiccate a temperatura 50 per circa 6 ore ed ho ottenuto un ottimo risultato che presto ripeterò di nuovo. Un prodotto che davvero funge molto bene e che ci offre un ottimo rapporto qualità prezzo.

min nya betrodda allierade i köket, nämligen OneConcept Bonsai Food Dryer och Dehydrator. De kallas Bonsai eftersom det är en liten enhet, som endast mäter 24 x 18 cm (ØxH) och väger cirka 1 kg. Den tar väldigt lite plats i köket och fungerar väldigt bra, modellen jag valde har svart bas och hyllor i måtten 24 x 1 cm (ØxH) är 5 perforerade och genomskinliga brickor i PVC. Tack vare denna apparat också utrustad med ett lock, kommer vi att kunna torka många livsmedel bekvämt hemma. Jag har torkat några aromatiska örter som jag använder mycket för att krydda min mat, nämligen rosmarin och salvia. Varje år samlar jag på det och varje år måste jag slänga det eftersom det aldrig torkar bra och det skapas varken maskar eller mögel, kort sagt, jag var riktigt desperat. Men nu med min torktumlare ska jag ha mina vackra vältorkade aromatiska örter som jag sedan förvarar i plastlådor som jag har nära till hands och som jag ska använda när jag behöver dem. I paketet hittar vi förutom torktumlaren även en förklaringsmanual inklusive det italienska språket och där det finns många förslag på hur man bäst använder apparaten. Apparaten är mycket enkel att använda, den har en enda på/av-knapp och en ratt för att bestämma graderingen av termostaten. En 250 Watt apparat med 5 nivåer där vi kommer att gå för att lagra maten som ska torkas som den producerar tack vare fläkten som finns vid basen av varmluften, och som kommer att skjutas från botten uppåt, på så sätt kommer den att torka maten genom att fördela värmen jämnt på alla hyllor. Det låter inte särskilt högt, det orsakar oss ingen irritation eller tristess. Hyllorna är alla avtagbara från varandra och kan diskas för hand eller i diskmaskin. Basen, där elmotorn finns, bör rengöras med en fuktig svamp om den blir fläckig. Du bestämmer temperaturen på bonsai, mellan 35° och max 70°, det är lämpligt att placera den på en bas som tål höga temperaturer, jag placerar den alltid på skärbrädan i trä för att hålla sig lugn, också för att den är en enhet som måste vara på i många timmar. En utmärkt maskin som kommer att eliminera fukten från maten som är placerad på de perforerade ytorna och kommer att ge oss i slutet av tillagningen ... oj, torkning av produkterna som kommer att hålla länge och därför inte längre kommer att vara färska eftersom de är bra uttorkad. Vi kommer att kunna torka allt, svamp, örter, frukt, grönsaker, valnötter och hasselnötter och så vidare. När du har använt apparaten färdigt, stäng av den och ta bort produkterna som placerats på de olika brickorna, vänta tills allt har svalnat och tvätta och rengör sedan och ställ undan till nästa användning. Jag torkade mina örter vid en temperatur av 50 i ca 6 timmar och jag fick ett utmärkt resultat som jag snart kommer att upprepa igen. En produkt som verkligen fungerar mycket bra och ger oss utmärkt valuta för pengarna.

Från Dino Recenserad på 24.10.2016
Verifierad recension

Il prodotto arriva molto ben imballato, con una scatola doppia. L'estetica è piacevole e sta benissimo sul ripiano della cucina. Date le dimensioni abbastanza ridotte (24 centimetri di diametro per 17 di altezza) occupa anche poco spazio. Gli essiccatori sono essenzialmente di due tipi: quelli mandano l'aria calda in orizzontale (molto più costosi e a forma di parallelepipedo) e quelli in cui il calore è prodotto in basso e si muove verticalmente verso l'alto (generalmente di forma circolare). Questo essiccatore è del secondo tipo, quello più economico. Possiedo anche un apparecchio del primo tipo e devo dire che, facendo una prova comparata, con mia sorpresa non ho riscontrato grandi differenze nel trattamento finale della frutta tra i due essiccatori. Questo modello è molto semplice ed essenziale. Il manuale è solo in inglese e tedesco. Comunque fornirò anche qualche consiglio pratico, dato che da alcuni anni utilizzo prodotti analoghi ed ho una certa esperienza. - CARATTERISTICHE Elettrodomestico molto compatto e ben progettato. Date le dimensioni abbastanza ridotte (24 centimetri di diametro per 17 di altezza) occupa anche poco spazio. E' fornito di quattro ripiani rotondi che si sovrappongono incastrandosi l'uno all'altro. I ripiani si incastrano bene tra loro. Può essere usato anche con meno ripiani, ma è conveniente dal punto di vista economico del risparmio energetico caricarlo al massimo: infatti, sia che si usi un ripiano o quattro, il consumo di elettricità è identico. Ricordarsi di mettere sempre il coperchio per evitare che il calore si disperda troppo rapidamente. I comandi sono semplicissimi: - Tasto Accensione / Spegnimento - Tasto Temperatura che può essere regolata tra i 35° ed i 70° Per quanto riguarda la pulizia di solito basta semplicemente sciacquare i ripiani o lavarli con sapone neutro, tipo Marsiglia o Aleppo, oppure con acqua e bicarbonato. Meglio evitare di usare detersivi chimici i cui residui potrebbero depositarsi sui gli alimenti, rovinandone il gusto e le caratteristiche. - PROVA D'USO La conservazione tramite disidratazione è uno dei metodi più antichi e naturali inventati dall'uomo, per disporre di alimenti nutrienti e genuini in qualsiasi stagione dell'anno. I vari tipi di frutta/verdura contengono differenti percentuali di liquidi: mela, pera, funghi sono più secchi, ananas media, albicocche e pomodori alta. La riprova è data dal fatto che mele e pere sono pronte in circa 24 ore, l'ananas in 36 ore e le albicocche in circa due giorni. La frutta va tagliata in fette di circa 3-4 mm di spessore e disposta sui ripiani senza sovrapporre le fette. Frutti piccoli tipo prugne o albicocche vanno divisi in metà, togliendo il nocciolo. Per un grado ottimale di essiccatura è meglio che la frutta non sia troppo disidratata, ma leggermente morbida ed elastica al tatto. In questo modo è piacevole da masticare, con un gusto ottimo grazie anche ai suoi zuccheri naturali che vengono esaltati dalla disidratazione. Quindi, durante il processo di essiccatura, due o tre volte al giorno conviene controllare il grado di disidratazione. Per quanto riguarda le temperature A grandi linee ci si può regolare così: - 40° per la cottura molto lenta, utilizzata in genere dai seguaci del bio-crudismo. - 70 ° essiccatura rapida e potente, ad esempio peperoncini piccanti. Generalmente per mele, pere, prugne, funghi consiglio di tenere la manopola a metà - CONSERVAZIONE La frutta così ottenuta è squisita e ideale per la colazione, le gite, lo sci e le attività in genere, che richiedono uno spuntino veloce e molto energetico. Se si consuma nel giro di poche settimane è preferibile metterla in un sacchetto di carta del pane o di stoffa in modo che circoli l'aria e non si sviluppino muffe. Tenerla comunque in un luogo fresco ed asciutto. L'alternativa, qualora possediate la macchina apposita, è di metterla in sacchetti di plastica per alimenti sottovuoto. In questo caso si conserva per molti me

Produkten kommer mycket väl packad, med en dubbelkartong. Estetiken är behaglig och ser bra ut på köksbänken. Med tanke på den ganska lilla storleken (24 centimeter i diameter och 17 på höjden) tar den också lite plats. Torktumlare är i huvudsak av två typer: de som sänder varm luft horisontellt (mycket dyrare och i form av en parallellepiped) och de där värmen produceras i botten och rör sig vertikalt uppåt (vanligtvis cirkulär till formen). Denna torktumlare är av den andra typen, den billigare. Jag äger också en apparat av den första typen och jag måste säga att jag, genom ett jämförande test, till min förvåning inte hittade några stora skillnader i den slutliga behandlingen av frukten mellan de två torktumlarna. Denna modell är mycket enkel och viktig. Manualen är endast på engelska och tyska. Jag kommer dock också att ge några praktiska råd, med tanke på att jag har använt liknande produkter i några år och har en del erfarenhet. - EGENSKAPER Mycket kompakt och väldesignad apparat. Med tanke på den ganska lilla storleken (24 centimeter i diameter och 17 på höjden) tar den också lite plats. Den är utrustad med fyra runda hyllplan som överlappar och passar ihop. Hyllorna passar bra ihop. Den kan också användas med färre hyllor, men det är bekvämt ur ekonomisk synvinkel av energibesparing att ladda den maximalt: faktiskt, oavsett om du använder en eller fyra hyllor, är elförbrukningen identisk. Tänk på att alltid lägga på locket för att förhindra att värmen försvinner för snabbt. Kontrollerna är mycket enkla: - På/Av-knapp - Temperaturknapp som kan justeras mellan 35° och 70° När det gäller städning räcker det oftast med att helt enkelt skölja hyllorna eller tvätta dem med neutral tvål, som Marseille eller Aleppo, eller med vatten och bikarbonat. Det är bättre att undvika att använda kemiska rengöringsmedel vars rester kan lägga sig på maten och förstöra dess smak och egenskaper. - BEVIS PÅ ANVÄNDNING Konservering genom uttorkning är en av de äldsta och mest naturliga metoderna som uppfunnits av människan, för att få näringsrik och äkta mat oavsett årstid. De olika typerna av frukt/grönsaker innehåller olika andel vätskor: äpplen, päron, svamp är torrare, ananas är medium, aprikoser och tomater är höga. Beviset ges av att äpplen och päron är klara på cirka 24 timmar, ananas på 36 timmar och aprikoser på cirka två dagar. Frukten ska skäras i ca 3-4 mm tjocka skivor och placeras på hyllorna utan att överlappa skivorna. Små frukter som plommon eller aprikoser ska delas på mitten, ta bort stenen. För en optimal torkningsgrad är det bättre att frukten inte är för uttorkad, utan något mjuk och elastisk vid beröring. På så sätt är den behaglig att tugga, med en utmärkt smak tack vare dess naturliga sockerarter som förstärks av uttorkning. Därför, under torkningsprocessen, två eller tre gånger om dagen är det lämpligt att kontrollera graden av uttorkning. När det gäller temperaturer, i stort sett, kan den justeras enligt följande: - 40° för mycket långsam tillagning, vanligtvis används av anhängare av bio-crudism. - 70° snabb och kraftfull torkning, till exempel paprika. Generellt för äpplen, päron, plommon, svamp rekommenderar jag att du håller knappen halvvägs - FÖRVARING Frukten som erhålls på detta sätt är utsökt och idealisk för frukost, resor, skidåkning och aktiviteter i allmänhet som kräver ett snabbt och mycket energiskt mellanmål. Om det konsumeras inom några veckor är det att föredra att lägga det i en brödpapper eller tygpåse så att luften kan cirkulera och mögel inte utvecklas. Förvara den dock på en sval och torr plats. Alternativet, om du äger specialmaskinen, är att lägga den i plastpåsar för vakuumförpackad mat. I det här fallet är det bevarat för många mig

Kundbetyg
Bonsai - automatisk mat-tork
  • torkanordning för torkning av frukt, grönsaker, kryddor och svamp
  • mjuk torkning för konservering och förlängd hållbarthet
  • 4 hyllor som går att diska i maskin
514,99 kr
Inklusive moms
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Bästsäljare
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken