Klarstein

Osaka 1 - Riskokare

Från 28 Kunder
486,99 kr
Leveranstid: 3 - 5 arbetsdagar
Topp-egenskaper
  • riskokare med 400W effekt
  • 1 liter volym – motsvarar ungefär 6 koppar ris
  • slutar automatiskt att koka när riset är färdigt
Fraktkostnad: från 0,00 kr
Artikeln är klar för leverans och kommer att skickas direkt vi tagit emot din betalning.
Osaka 1 - Riskokare
486,99 kr

Du kan ändra din beställning när som helst

Utvalda testrapporter av den tyska pressen

10027395_Klarstein_OsakaPremium_HausUndGarten.png
Osaka 1 riskokare 1 liter varmhållningsfunktion röd

Mångsidig riskokare med 400W effekt, 1 liter volym och varmhållningsfunktion.

Inklusive glaslock, rissked och mätbägare.

Med Klarstein Osaka 1 kokar du ris helt naturellt eller i olika varianter – som risgrynsgröt eller risotto – i tillräckliga mängder till hela familjen. Det är inte bara ris som kan kokas i Osaka, utan även hirs eller mannagryn kan utan problem användas i riskokaren.

Användningen är hur enkel som helst. Vrid bara på knappen på framsidan och kokaren startar. Så fort riset är färdigt, så kopplar Klarstein riskokare på varmhållningsfunktionen, så att det färdigkokade riset, om så behövs, håller en perfekt temperatur under flera timmar. Perfekt på bufféer eller när man ska tillaga sushi.

1 liter volym räcker för att förvälla och tillaga ungefär 6 koppar ris. Tack vare den medföljande mätbägaren kann den perfekta mängden praktiskt mätas upp och fyllas i. Till serveringen finns en rissked. Genom glaslocket har man koll på kokningen.

Tack vare den antihäft-klädda behållaren så är riskokaren enkel att rengöra och går lätt för hand. Med dess eldröda, metallliknande yttre så är Klarstein Osaka 1 en riktig blickfångare, som sprider sin fjärranösten-liknande charm på alla platser.

PDF manual
Produktinformation

Topp-egenskaper:

  • riskokare med 400W effekt

  • 1 liter volym – motsvarar ungefär 6 koppar ris

  • slutar automatiskt att koka när riset är färdigt

  • varmhållningsfunktion

  • eldröd metallgryta med svarta plastdetaljer

  • inkl. glaslock, rissked och mätbägare

Egenskaper:
  • enkel användning och rengöring
  • antihäftklädd behållare
  • en-knapps-styrning
  • säkerhetsknapp
  • skydd mot torrkörning
  • bärhandtag på sidorna
  • indikator-LED
  • fötter
  • strömförsörjning: AC 220-240V, 50 Hz
Leveransomfång:
  • 1 x enhet
  • 1 x kärl
  • 1 x glaslock
  • 1 x rissked
  • 1 x mätbägare
  • tyskspråkig manual (finns även på engelska)
Mått:
  • 28 x 21,5 x 23 cm (BxHxD)
  • vikt: ca. 1,4 kg
Kundbetyg
Från 28 Kunder
22
4
2

Kundomdömen från andra länder

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 17.09.2022
Verifierad recension

Klasse für zwei Personen. Haben den Reiskocher für unseren Wohnwagen gekauft und sind vollkommen zufrieden

Klass för två personer. Köpte riskokaren till vår husvagn och är helnöjd

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 23.06.2022
Verifierad recension

Dieser Reiskocher ist einfach nur perfekt. Ich habe ihn schon länger selbst und jetzt habe ich ihn meiner Schwester zum GeburtytG geschenkt und Uch sie ist ganz begeistert.

Denna riskokare är bara perfekt. Jag har själv haft den länge och nu gav jag den till min syster på hennes födelsedag och hon är väldigt entusiastisk.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 17.03.2022
Verifierad recension

Wir kochen Reis mit dem Gerät. Sehr gutes Ergebnis. Wie sind sehr zufrieden.

Vi kokar ris med enheten. Mycket bra resultat. Vi är mycket nöjda.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 21.02.2022
Verifierad recension

Das Ergebnis ist top...gelingt mit normalem Topf niemals... der Reis ist locker und optimal !! Handhabung ist easy.. Kann ich nur empfehlen !!

Resultatet är jättebra... lyckas aldrig med en vanlig gryta... riset är fluffigt och optimalt !! Hantering är lätt, jag kan bara rekommendera det!

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 18.02.2022
Verifierad recension

Ich habe lange überlegt ob ich mir einen Reiskocher kaufen soll und habe mich dennoch dafür entschieden und es noch nicht bereit. Macht was er soll. Einfache Bedienung. Preis-Leistungsverhältnis absolut in Ordnung. Daumen hoch.

Jag funderade länge på om jag skulle köpa en riskokare och bestämde mig ändå för att göra det och det är inte klart än. Gör vad han ska. Enkel hantering. Valuta för pengarna helt okej. Tummen upp.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 17.01.2022
Verifierad recension

I like everything about it. Value for money

Jag gillar allt med det. Värde för pengar

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 30.12.2021
Verifierad recension

Ich habe ein Neues gebraucht und dieses Gerät hat alles gezeigt, was ich gesucht habe.

Jag behövde en ny och den här enheten visade allt jag letade efter.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 14.08.2021
Verifierad recension

Läuft super. Allerdings ist die Beschichtung innen wirklich nicht die beste und man sollte dann doch mehr Geld in die Hand nehmen und einen anderen Kocher wählen. Wer das Teil allerdings seltener in Anspruch nimmt, könnte sehr zufrieden sein. Ich benutze einen Reiskocher wöchentlich.

Går jättebra. Beläggningen på insidan är dock verkligen inte den bästa och du bör lägga mer pengar och välja en annan kamin. De som använder delen mer sällan kan dock vara mycket nöjda. Jag använder riskokare varje vecka.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 30.04.2021
Verifierad recension

It makes perfect amount of rice for two people. Easy to use, easy to clean. Comes with a cup and a rice scoop. I use two cups of rice with two and a half cup of water. However, i do not use the "keep warm" function, it will just make a crust of rice that will get hard to clean. So i just turn it off when it's done cooking.

Det gör en perfekt mängd ris för två personer. Lätt att använda, lätt att rengöra. Levereras med en kopp och en risskopa. Jag använder två koppar ris med två och en halv kopp vatten. Däremot använder jag inte funktionen "håll varm", det kommer bara att göra en risskorpa som blir svår att rengöra. Så jag stänger bara av den när den är klar.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 29.04.2021
Verifierad recension

Der Reiskocher war ein Geschenk und der beschenkt ist zufrieden und begeistert von diesem Reiskocher

Riskokaren var en gåva och mottagaren är nöjd och entusiastisk över denna riskokare

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 26.03.2021
Verifierad recension

Ich bin seit Jahren begeisterte Basmati-kocherin/Esserin und ist mir dabei eine bestimmte Konsistenz wichtig, die das Gericht perfekt macht. Bei dem Karlstein-Osaka Reiskocher hat mich irritiert, dass der Deckel mit einem Loch versehen ist. - Nach perischer Kochart kommt zwischen Topfrand und Deckel ein "Polster", damit während des Kochvorgangs kein Dampf entweichen kann. Ich vermute, dass das der wesentliche Unterschied ist, und das wirkt sich auch auf das Endprodukt aus. - Eine bemerkenswert kurze Kochzeit ist anzumerken, was aber im Endeffekt - s.o. - nicht wirklich nützt. Die Größe des Reiskochers wurde - endlich - auch eine gute Alternative für den kleinen Haushalt gefunden.

Jag har varit en entusiastisk basmatikokare/ätare i flera år och det är viktigt för mig att ha en viss konsistens som gör rätten perfekt. Det som irriterade mig med riskokaren Karlstein-Osaka är att locket har ett hål. – Enligt den persiska tillagningsmetoden finns det en "kudde" mellan grytans kant och locket så att ingen ånga kan strömma ut under tillagningsprocessen. Jag misstänker att det är den största skillnaden, och det går över till slutprodukten. – En anmärkningsvärt kort tillagningstid är att notera, men i slutändan – alltså – inte riktigt nyttig. Storleken på riskokaren var – äntligen – också ett bra alternativ för det lilla hushållet.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 08.11.2020
Verifierad recension

Die Entscheidung zu diesem Reiskocher ist mir nicht leicht gefallen, weil nicht wenige Rezensenten meinen, der Reis brenne immer an. Letzten Endes habe ich es dann aber doch gewagt, ihn mir zu bestellen und bin bislang sehr zufrieden. Ich habe mir den 1,5 Liter-Kocher bestellt, da dieser auch einen Dampfgar-Aufsatz beinhaltet, welcher aus Aluminium besteht, und einen separaten An/Aus-Schalter hat. Nachdem ich sämtliche mit Lebensmittel in Berührung kommende Teile gründlich abgewaschen hatte, war der Reiskocher bereit für den ersten Test. Als erstes habe ich lediglich eine Portion Reis (1/2 Becher Reis und 1 Becher Wasser) nach gründlichem Reiswaschen und unter Hinzugabe von einer Prise Salz gekocht. Wäre der Test schief gegangen, hätte ich wenig Essen wegwerfen müssen. Zum Glück hat aber alles wunderbar funktioniert. Zwar sagte die Anleitung, man solle den Reis noch 15 Minuten im Warmhaltemodus belassen, aber davon habe ich Abstand genommen, ich ging davon aus, dass der Reis ansonsten zu sehr anbacken könnte, schließlich war nur 1/2 Becher trockener Reis in dem großen Topf. Meine Entscheidung war absolut richtig, denn der Reis war tatsächlich an der Unterseite ein wenig krosser und hatte eine leicht bräunliche Farbe. Ich konnte aber fast alles mit meinem Silikonlöffel von Kochblume aus dem Topf kratzen, ohne die Beschichtung des Topfes zu beschädigen und fand den Reis sehr wohlschmeckend. Der zweite Versuch beinhaltete 2 Portionen Reis (1 Becher) und 2 volle Becher Wasser mit einer Prise Salz. In den Dampfgar-Aufsatz habe ich 1 rote Paprikaschote und eine große Möhre in mundgerechten Stücken bereitet. Alles zusammen zum Kochen gebracht und danach noch 5 Minuten warmhalten lassen. Das Resultat war hervorragend. Nichts Krosses, nichts angebacken und das Gemüse gar, aber bissfest. Eine Linie Olivenöl darüber und fertig war mein Essen. Lecker! Heute habe ich den Reiskocher zum dritten Mal verwendet und 3 Portionen Reis (1,5 Becher Reis und 2 Becher Wasser) mit einer Tomate in der Mitte direkt im Topf nach einem Vorschlag von Chef John via YouTube bereitet sowie im Dampfgar-Aufsatz einen kleinen Brokkoli in Röschen und den Stiel in Stücken, 3 bunte Möhren und 1/2 rote Paprika in mundgerechten Stücken gleichzeitig gedämpft. Die "Kochzeit" lag bei etwa 20 Minuten, und ich habe das Ganze noch ca. 5 Minuten im Warmhaltemodus gelassen. Das Resultat ist einfach umwerfend! Eine Linie Olivenöl darüber und etwas Sojasoße, und fertig ist ein vollwertiges vegetarisches, vielleicht sogar veganes, Gericht. Nichts ist angebacken, der Reis ist genauso wie ich ihn haben wollte und durch die Tomate, die anschließend entweder mit dem mitgelieferten Reislöffel oder einem Kochlöffel aus Holz bzw. Silikon zerteilt und unter den Reis gemischt wird, ganz besonders schmackhaft. Hier habe ich auf die Prise Salz verzichtet, weil ich mit Sojasoße ergänzen wollte, die ohnehin salzig schmeckt. Kurz und gut: Ich kann diesen Reiskocher von Klarstein wirklich sehr empfehlen!

Beslutet att köpa denna riskokare var inte lätt för mig, eftersom ganska många recensenter tycker att riset alltid brinner. Till slut vågade jag beställa den och jag är väldigt nöjd än så länge. Jag beställde 1,5 liters spis eftersom den även innehåller en ångkokare, som är gjord av aluminium och har en separat på/av-brytare. Efter att noggrant tvättat alla delar som kommer i kontakt med mat var riskokaren redo för det första testet. Först kokade jag bara en portion ris (1/2 dl ris och 1 dl vatten) efter att ha tvättat riset noggrant och tillsatt en nypa salt. Om provet hade misslyckats hade jag fått slänga lite mat. Som tur var fungerade allt underbart. Även om instruktionerna sa att man skulle lämna riset i varmt läge i ytterligare 15 minuter så avstod jag från att göra det, jag antog att riset annars kunde baka för mycket, det fanns trots allt bara 1/2 kopp torrt ris i den stora kruka . Mitt beslut var helt rätt, eftersom riset faktiskt var lite knaprigt i botten och hade en lite brunaktig färg. Jag kunde dock skrapa nästan allt ur grytan med min silikonsked från Kochblume utan att skada beläggningen på grytan och tyckte att riset var väldigt gott. Det andra försöket inkluderade 2 portioner ris (1 kopp) och 2 fulla koppar vatten med en nypa salt. I ångbåtsfästet har jag förberett 1 röd paprika och en stor morot i lagom stora bitar. Koka upp allt och låt det sedan bli varmt i ytterligare 5 minuter. Resultatet blev utmärkt. Inget krispigt, inget bakat och grönsakerna är kokta, men fasta till bettet. En rad olivolja på toppen och min måltid var klar. Smaskigt! Idag använde jag riskokaren för tredje gången och förberedde 3 portioner ris (1,5 dl ris och 2 dl vatten) med en tomat i mitten till höger i grytan efter förslag från kocken John via YouTube och en liten broccoli i ångbåtsfästet i buketter och stjälken i bitar, 3 färgglada morötter och 1/2 röd paprika i lagom stora bitar ångade samtidigt. "Tillagningstiden" var cirka 20 minuter och jag lät den vara på varmhållningsläge i cirka 5 minuter till. Resultatet är helt enkelt fantastiskt! En rad olivolja och lite sojasås och du har en fullfjädrad vegetarisk, kanske till och med vegansk, rätt. Inget är bakat på, riset är precis som jag ville ha det och tomaten, som sedan delas upp antingen med den medföljande risskeden eller en koksked av trä eller silikon och blandas i riset, är särskilt god. Här utelämnade jag en nypa salt eftersom jag ville tillsätta soja, som smakar salt ändå. Kort sagt: Jag kan verkligen rekommendera denna riskokare från Klarstein!

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 30.09.2020
Verifierad recension

Der Reiskocher tut absolut was er soll. Hier ein kleiner Tipp, wie man so einen Reiskocher benutzt: Jeden Reis vorher unbedingt waschen bis das Wasser fast klar ist und nicht mehr so weiß eintrübt. Dann bleibt auch der,von der Gröse genau richtige Deckel drauf und es gibt keine Sauerei. Den Behälter, BEVOR man ihn in das Gerät gibt, einmal mit dem Geschirrtuch trocknen, dann hällt das Gerät auch länger. ist schließlich ein Elektrogerät. Wenn der Schalter nach oben schnappt, mit dem Reislöffel mal ordentlich durchmischen, dass der Reis, der unten rum liegt, nicht anbrennt. Die Warmhaltefunktion ist gut, nur muss man den Reis gelegentlich durch mischen damit er nicht anbrennt. Mann muss halt richtig damit umgehen, notfalls im Internet etwas suchen.

Riskokaren gör precis vad den ska göra. Här kommer ett litet tips på hur man använder en sådan riskokare: Se till att tvätta varje ris innan tills vattnet är nästan klart och inte längre grumligt vitt. Då sitter locket, som har exakt rätt storlek, kvar på den och det blir ingen röra. Torka av behållaren med en kökshandduk INNAN du sätter den i enheten, då håller enheten längre. är trots allt en elektrisk apparat. När strömbrytaren snäpper uppåt, blanda väl med risskeden så att riset som ligger i botten inte bränns. Varmhållningsfunktionen är bra, men man måste röra om i riset då och då för att det inte ska brännas. Du måste bara ta itu med det ordentligt, om det behövs leta efter något på Internet.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 15.09.2020
Verifierad recension

An sich bin ich zufrieden .. also man kann das Produkt eigentlich kaufen. Aber lest weiter Jetzt ein bisschen Kritik. Das Gerät besitzt eine „Koch“ und eine „Warmhalte-Funktion“ Sofern ich das richtig verstehe sollte, sobald der Reis fertig ist die Warmhalte-Funktion an gehen. Das tut sie aber nicht. Ich muss das selbst machen sobald der Reis fertig ist. Sonst brennt er an. Wo ist jetzt der Vorteil zum Kochtopf ? Trotzdem ständig im Gebrauch und Verarbeitung etc. ist absolut akzeptabel. #Reiskocher

I och för sig är jag nöjd..så man kan faktiskt köpa produkten. Men läs vidare Nu lite kritik. Apparaten har en "koka" och en "varmhållningsfunktion" Om jag förstår det rätt, så fort riset är klart så går varmhållningsfunktionen igång. Men det gör hon inte. Jag måste göra detta själv när riset är klart. Annars kommer det att brinna. Var är fördelen med kastrullen nu? Ändå är konstant användning och bearbetning etc. absolut acceptabelt. #riskokare

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 06.08.2020
Verifierad recension

Ich habe nach einem kleinen Reiskocher für einen 2-Personen-Haushalt gesucht und bin auf dieses Gerät gestossen. Ich verwende überwiegend Oryza Langkornreis und hatte anfangs das Problem, das der Reis anfing zu schäumen und Wasser aus dem Entlüftungsloch des Deckels blubberte. Nachdem ich den Reis nun vorher wasche hat sich das Problem weitgehend erledigt. Angebrannt ist mir der Reis bisher nicht, es bildet sich aber eine dünne weiße Kruste am Boden. Der Topf ist leider aus recht dünnem Material. Nachdem er mit herunter fiel, war am oberen Seitenrand eine kleine Delle und der Deckel schließt nicht mehr ganz. Das betrachte ich aber angesichts der Preisklasse nicht als Mangel. Mein Fazit ist insgesamt positiv und ich würde das Gerät wieder kaufen.

Jag letade efter en liten riskokare för ett 2-personers hushåll och kom över den här enheten. Jag använder främst Oryza långkornigt ris och hade till en början problemet att riset började skumma och vatten bubblade ut ur ventilationshålet i locket. Efter att ha tvättat riset i förväg är problemet i stort sett borta. Riset har inte bränt på mig än, men det bildas en tunn vit skorpa på botten. Krukan är tyvärr gjord av ganska tunt material. Efter att den ramlat ner blev det en liten buckla på ovankanten och locket stängs inte längre helt. Men med tanke på prisklassen ser jag inte det som ett fel. Min slutsats är överlag positiv och jag skulle köpa enheten igen.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 22.02.2020
Verifierad recension

Ist zwar ein günstiger Reiskocher, aber der Reis brennt sich immer unten fest. Mich stört das aber nicht da man bei dem Preis nicht mehr erwarten darf. Ich nutze den Reiskocher generell für Reis, also mache den nicht im Kochtopf, und empfehle ihn weiter. Auch wenn der Reis sich festbrennt kann man ihn gut reinigen bzw. in die Maschine zum Spülen geben. Viel Spaß mit dem Gerät.

Det är en billig riskokare, men riset brinner alltid i botten. Men det stör mig inte eftersom du inte kan förvänta dig mer för priset. Jag använder i allmänhet riskokaren för ris, så jag gör det inte i en kastrull, och jag rekommenderar det till andra. Även om riset bränns kan du rengöra det väl eller lägga det i maskinen för sköljning. Ha kul med enheten.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 03.01.2019
Verifierad recension

Bei dem Preis ist klar, dass der Reiskocher kein Porsche ist. Komplizierte Sensorenelektronik gibt es erst in ganz anderen Preisklassen. Zur einfachen Reiszubereitung reicht der Topf aber völlig, und nach diesem Kriterium bewerte ich ihn auch. Beim ersten Einsatz war der Basmati-Reis nach dem Kochen und Ziehenlassen noch nicht ganz gar, also habe ich noch etwas Wasser zugegossen und erneut auf Kochen geschaltet. Danach war der Reis perfekt: körnig und kein bisschen klebrig, so wie ich ihn beim "freihändigen" Kochen nie hinbekomme. Unten war er etwas angehaftet und stellenweise leicht golden, ließ sich aber problemlos ablösen. Inzwischen gebe ich von vornherein mehr Wasser hinzu als angegeben, und das funktioniert prima. Vielleicht kommt es auch auf die Reissorte an, wie viel Wasser genau die richtige Menge ist - ausprobieren. Wichtig scheint mir, dass man den Reis vor dem Kochen gründlich wäscht, damit keine Stärke im Wasser herumschwimmt, die den Reis pappig macht und unten anhaften kann. Bin insgesamt sehr zufrieden!

Till priset är det tydligt att riskokaren inte är en Porsche. Komplicerad sensorelektronik finns bara i helt andra prisklasser. För enkel risberedning räcker dock grytan helt och hållet och jag betygsätter den enligt detta kriterium. När jag använde det för första gången var basmatiriset inte riktigt kokt efter att det hade kokats och låtit stå, så jag tillsatte lite vatten och satte på det igen. Efter det var riset perfekt: grynigt och inte ett dugg klibbigt, vilket är något jag aldrig får med "handsfree" matlagning. Den satt lite fast i botten och lite gyllene på sina ställen, men var lätt att pilla av. Jag tillsätter nu mer vatten än vad som anges från början och det fungerar utmärkt. Kanske beror det också på typen av ris, hur mycket vatten som är lagom mycket – prova. Det verkar viktigt för mig att man tvättar riset noga innan tillagning så att ingen stärkelse simmar runt i vattnet vilket gör riset kladdigt och kan fastna i botten. Sammantaget är jag väldigt nöjd!

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 23.02.2017
Verifierad recension

Bin bisher mit dem Produkt sehr zufrieden. Habe ihm im Einsatz mit Sushi- sowie langkörnigem Basmatireis getestet. Beim ersten Kochen pappte der Reis sehr stark an und ich war schon kurz davor das Gerät zurückgehen zu lassen. Dann habe ich dem Gerät aber noch eine 2. Chance gegeben und es hat sich gelohnt. Beim zweiten Kochen habe ich dann immermal umgerührt und nichts ist angebrannt. Nur ein paar Anhaftungen waren am Boden aber damit kann ich leben. Ich ziehe dennoch einen Punkt ab für die Bedienungsanleitung. Ich habe noch nie eine Anleitung gelesen die derart voll von Fehlern war. Nicht nur Satzfehler die durch schlechte Übersetzung entstehen können, sondern auch Fehler die eine Erkennbarkeit des Wortes schwer machen.

Än så länge är jag mycket nöjd med produkten. Jag har testat den i användning med sushi och långkornigt basmatiris. Första gången riset kokades var det väldigt klibbigt och jag var på väg att lämna tillbaka apparaten. Men sedan gav jag enheten en andra chans och det var det värt. Jag fortsatte att röra om andra gången jag kokade den och ingenting brann. Det fanns bara några få uppbyggnader på golvet men det kan jag leva med. Jag tar dock bort en poäng för manualen. Jag har aldrig läst en manual som var så full av fel. Inte bara typografiska fel som kan bero på dålig översättning, utan också fel som gör det svårt att känna igen ordet.

Från "Christophe " Recenserad på 27.03.2016
Verifierad recension

J'en suis très satisfait, Il fonctionne parfaitement et ne prend pas beaucoup de place. Côté finition et assemblage, il m'a l'air de très bonne qualité, son design en noir me plait bien. Son utilisation est très simple, il y a un seul bouton pour le mettre en route et ensuite il s'occupe lui même de la cuisson et garde au chaud une fois que c'est cuit. Côté nettoyage c'est top, la cuve est amovible, anti-adhésive (téflon) et passe au lave vaisselle. Il y a aussi une spatule en plastique et un doseur (dans la notice, en anglais ou allemand il y a les indications pour mettre les bonnes doses de riz par rapport à l'eau, ex : 2 en riz, 2/2.5 en eau, 4 en riz, 4/4.5 en eau etc..) Sur mon plan de travail, il tient bien en place et ne glisse pas. Une fois rangé, il ne prend pas trop de place dans l'armoire. J'en suis super content pour le moment, et je ne peux que le recommander..

Jag är väldigt nöjd med den, den fungerar perfekt och tar inte mycket plats. När det gäller finish och montering så verkar den vara av väldigt bra kvalitet, jag gillar dess design i svart. Användningen är väldigt enkel, det finns en enda knapp för att starta den och sedan sköter den matlagningen själv och håller den varm när den väl är tillagad. På rengöringssidan är det jättebra, tanken är avtagbar, non-stick (Teflon) och tål maskindisk. Det finns också en plastspatel och en måttbägare (i instruktionerna, på engelska eller tyska, finns det indikationer för att sätta rätt doser ris i förhållande till vatten, t.ex.: 2 i ris, 2/2,5 i vatten, 4 i ris , 4/4,5 i vatten etc.) På min arbetsyta sitter den på plats och glider inte. När den väl har förvarats tar den inte upp för mycket plats i garderoben. Jag är supernöjd med den än så länge, och jag kan bara rekommendera den.

Från simona Recenserad på 25.02.2016
Verifierad recension

Si presenta di colore rosso e le rifiniture nere ed ha una forma rotonda. Le dimensioni sono 28 x 21,5 x 23 cm (LxAxP) con un peso di circa 1,4 kg. Alla base presenta dei piedini che ne permettono la stabilità. Lateralmente vi sono due maniglie nere, nella parte frontale vi è il tasto cook per la cottura e il tasto warm per mantenere il riso caldo una volta cotto. Nella parte posteriore vi è il tasto di accensione. All'interno si trova una vaschetta antiaderente adatta ad ospitare il riso e l'acqua. Il cuociriso funziona con la corrente elettrica e il filo che ne permette il collegamento alla presa è abbastanza lungo da permetterne il posizionamento anche a distanza dalla presa. In dotazione vi è oltre al manuale d'istruzione in tedesco e inglese, un misurino e un cucchiaio in plastica. Questo è bianco e puntellato cosi' da facilitare il mescolamento durante la cottura. Il misurino, invece, è trasparente e da una parte sono indicate le dosi di riso ( 40- 80- 120-160) dall'altra le corrispondenti dosi d'acqua che vanno aggiunte ( 1/4, 1/2, 3/4 ). Infine il coperchio trasparente in vetro ne permette una cottura ottimale senza la necessità di dover alzarlo continuamente per vedere a che stato è la cottura. La capacità massima è di 1 litro riuscendo ad ospitare circa 6 tazze di riso. Bisogna fare attenzioni alle giuste dosi riso/acqua perchè rischierete o di far attaccare il riso sul fondo se l'acqua è troppo poca o di ottenere un riso scotto se l'acqua è troppa. Per regolarvi quanta acqua aggiungere in proporzione al riso potrete aiutarvi con la tabella presente nel manuale d'istruzioni: Per 2 tazze di riso bisogna aggiungere 2 tazze e 1/4 di acqua, per 4 tazze di riso bisogna aggiungere 4 tazze e 1/2 di acqua e cosi' via. Per una buona riuscita vi consiglio di provare più volte in modo da rendervi effettivamente conto delle giuste dosi. Il cuociriso ha una potenza di 400W ed è a basso consumo.. Per il funzionamento basta scegliere le giuste dosi di acqua e riso e inserirle nella vaschetta nera, poi inserire il coperchio e collegare la spina alla presa di corrente. Pigiando il tasto cook nella parte frontale della pentola, si accenderà il led sotto tale scritta e la levetta inferiore scatterà automaticamente verso il basso. Ciò indicherà l'inizio della cottura..Non appena il riso sarà cotto si spegnerà il pulsante cook e si accenderà warm e la levetta ritornerà nella sua posizione originaria. La caratteristica che più ha attirato la mia attenzione è la funzione warm in quanto non tutte le pentole permettono di mantenere il riso caldo una volta cotto...inoltre potrete cucinare senza dover star li a girare il riso ma potrete fare anche le faccende domestiche in tutta tranquillità perchè la pentola non permette che il riso si attacchi al fondo. Per quanto concerne la pulizia basta lavare la vaschetta con del sapone non aggressivo e una spugnetta non abrasiva per evitare che il materiale di cui è composta si graffi e danneggi perdendo le sue spiccate qualità! La Klarstein ha avuto un'ottima idea, facilitando la vita di noi donne!! Ne consiglio l'acquisto perchè mi sono trovata molto bene! https://www.youtube.com/watch?v=MAwQD661N-0

Den har en röd färg och svart finish och har en rund form. Måtten är 28 x 21,5 x 23 cm (BxHxD) med en vikt på cirka 1,4 kg. I basen har den fötter som möjliggör stabilitet. På sidan finns två svarta handtag, på framsidan finns kokknappen för matlagning och varmknappen för att hålla riset varmt när det väl kokat. På baksidan sitter strömbrytaren. Inuti finns en non-stick bricka som är lämplig för ris och vatten. Riskokaren arbetar med el och tråden som gör att den kan anslutas till uttaget är tillräckligt lång för att den ska kunna placeras även på avstånd från uttaget. Förutom bruksanvisningen på tyska och engelska medföljer en måttbägare och en plastsked. Den är vit och prickig för att underlätta blandningen under tillagningen. Måttbägaren är å andra sidan genomskinlig och på ena sidan anges doserna av ris (40-80-120-160) på den andra motsvarande doser vatten som måste tillsättas (1/4, 1/2) , 3/4). Slutligen tillåter det genomskinliga glaslocket optimal tillagning utan att du behöver lyfta det hela tiden för att se vilket tillstånd matlagningen är i. Den maximala kapaciteten är 1 liter som klarar av att rymma cirka 6 koppar ris. Man måste vara uppmärksam på rätt ris/vattendoser eftersom man riskerar att antingen få riset fast i botten om vattnet är för lite eller att få överkokt ris om vattnet är för mycket. För att reglera hur mycket vatten som ska tillsättas i proportion till riset kan du hjälpa dig själv med tabellen i bruksanvisningen: För 2 koppar ris behöver du tillsätta 2 och 1/4 koppar vatten, för 4 koppar ris behöver du tillsätt 4 och 1/2 koppar vatten och så vidare. För ett bra resultat föreslår jag att du försöker flera gånger för att faktiskt inse rätt dos. Riskokaren har en effekt på 400W och har låg förbrukning.För drift är det bara att välja rätt doser av vatten och ris och stoppa in dem i den svarta brickan, sätt sedan i locket och anslut stickkontakten till uttaget. Genom att trycka på kokknappen på framsidan av grytan tänds lysdioden under denna text och den nedre spaken fjädrar automatiskt nedåt. Detta indikerar att tillagningen börjar. Så snart riset är tillagat slocknar kokknappen och varm kommer att tändas och spaken återgår till sitt ursprungliga läge. Den egenskap som väckte min uppmärksamhet mest är den varma funktionen då inte alla kastruller låter dig hålla riset varmt när det väl kokat... dessutom kan du laga mat utan att behöva stå där för att vända riset men du kan även göra hushållssysslor i lugn och ro tänk eftersom grytan inte låter riset fastna i botten. När det gäller rengöring, tvätta bara brickan med icke-aggressiv tvål och en icke-slipande svamp för att förhindra att materialet som det är gjort av repas och skadas och förlorar sina enastående egenskaper! Klarstein hade en bra idé som gjorde livet lättare för oss kvinnor!! Jag rekommenderar köpet eftersom jag fann mig väldigt bra! https://www.youtube.com/watch?v=MAwQD661N-0

Från lucia Recenserad på 08.02.2016
Verifierad recension

Per chi ama mangiare il cibo giapponese e non solo, questa pentola cuociriso è l'ideale. Innanzitutto c'è da dire che ha una potenza di 400 Watt e la capacità di un litro, quindi possiamo cuocere al suo interno 6 tazze di riso. Si presta molto bene per realizzare il riso per il sushi, il riso in bianco e anche i risotti in tutta comodità. Si presenta con un design semplice e colorato che si adatta bene ad ogni tipo di cucina, all'interno della confezione che ci arriva, troviamo: cuociriso manuale di istruzioni in lingua inglese un misurino un cucchiaio da riso coperchio Il suo utilizzo è molto semplice, basta inserire al suo interno il riso e l'acqua o il brodo necessario a farlo cuocere, impostare la cottura utilizzando la manopola che troviamo sulla parte anteriore del cuociriso e il gioco è fatto! Quando il riso sarà cotto, in automatico il dispositivo si spegne e mantiene in caldo il cibo. Per l'accensione porta il pulsante ON/OFF sulla parte posteriore, ha un cavo di 1 metro che permette l'utilizzo anche a distanza di una presa se non abbiamo abbastanza spazio vicino ad essa. Misura 28 x 21,5 x 23 cm, per un peso pari a 1,4 kg, quindi non eccessivamente ingombrante. Alla base ha dei piedini in gomma che ne permettono la stabilità sul piano della cucina La paletta per girare il riso è in platica bianca con dei puntini in rilievo su entrambi i lati, per permetterci di mescolare in modo migliore il riso Per poterlo utilizzare, come in tutte le cose nuove, bisogna un pò prenderci la mano, soprattutto per ciò che concerne le dosi. In effetti, ognuno per una dose intende grammi diversi rispetto ad un altro, per me una porzione di riso corrisponde a 80gr. Il misurino contenuto nella confezione, ha già predisposto il peso di ogni singola porzione, in effetti è trasparente e a lato ha delle tacche con indicato il peso per ogni singola porzione, quindi 40 gr, 80 gr, 120 gr e 160 gr. Dalla parte opposta invece ha delle tacche con su scritto l'acqua da utilizzare per ogni singola porzione di riso. All'interno del cuociriso possiamo mettere al massimo un litro di acqua e un chilo di riso, ma dobbiamo stare molto attenti a dosare bene entrambi, altrimenti il riso potrebbe cuocere troppo o troppo poco, quindi dosare bene l'acqua è indispensabile. Proprio per questo ci sono le istruzioni che indicano quanta acqua utilizzare in base alla quantità di riso. All'incirca, per ogni tazza di riso, bisogna aggiungere una tazza e 1/2 di acqua, quindi per 2 tazze di riso, 3 tazze e 1/2 di acqua e così via. Basterà all'inizio guardare la tabella sul manuale e man mano che utilizzeremo il cuociriso diventeremo esperte e non avremo più bisogno di leggere. In poche parole, dovremo sempre far sì che l'acqua sia 2 cm più alta del riso. Il cuociriso è compostoda una parte inferiore in metallo con un dispositivo che serve a espandere in modo uniforme il calore e a mantenerlo anche una volta che il riso è pronto. Funziona tutto tramite il peso della ciotola, quando introduciamo il riso e mettiamo il coperchio, la pentola all'interno si abbassa e permette al dispositivo interno di far partire la cottura del riso..All'interno di questo primo dispositivo, si trova una ciotola in materiale antiaderente che servirà a contenere il riso e, infine, il coperchio in vetro temperato che ci permetterà di vedere all'interno del cuociriso la cottura dello stesso. Importantissimo, non togliere mai il coperchio durante la cottura, sia per evitare di ustionarsi e sia per la cottura stessa del riso, potrebbe non cuocere bene perdendo il vapore all'interno. Si clicca sul pulsante ON/OFF, quando imposteremo la modalità COOK o WARM, si accenderà un led rosso. Sotto alla scritta COOK e Warm, troviamo un pulsante che in automatico scatterà in base alla modalità che è impostata in quel momento, per cui, se si accende in modalità COOK, il pulsante si abbassa, mentre quando è in modalità WARM, il pulsante si alza, quindi anche i led si accenderan

För dem som älskar att äta japansk mat och mer är denna riskokare idealisk. Först och främst måste det sägas att den har en effekt på 400 Watt och en kapacitet på en liter, så vi kan koka 6 koppar ris inuti. Det lämpar sig mycket väl för att göra ris till sushi, vitt ris och till och med risottos i komfort. Den kommer med en enkel och färgglad design som anpassar sig väl till alla typer av kök, inuti paketet som kommer till oss hittar vi: riskokarens bruksanvisning på engelska en måttbägare ett risskedslock. Användningen är väldigt enkel, sätt bara in ris och vattnet eller buljongen som behövs för att koka det inuti, ställ in tillagningen med vredet på framsidan av riskokaren och du är klar! När riset är tillagat stängs apparaten automatiskt av och håller maten varm. För tändning har den ON/OFF-knappen på baksidan, den har en 1 meter lång kabel som tillåter användning av ett uttag även på avstånd om vi inte har tillräckligt med utrymme nära den. Den mäter 28 x 21,5 x 23 cm, för en vikt på 1,4 kg, därför inte alltför skrymmande. I basen har den gummifötter som gör att den står stadigt på köksskivan Spateln för att vända riset är i vit plast med upphöjda prickar på båda sidor, för att vi ska kunna blanda riset på bästa sätt. för att använda den, som i alla nya saker, måste man ryckas lite, speciellt vad gäller doserna. Faktum är att var och en betyder olika gram för en dos än en annan, för mig motsvarar en portion ris 80gr. Måttkoppen som finns i förpackningen har redan ställt in vikten för varje enskild portion, i själva verket är den genomskinlig och har skåror på sidan som anger vikten för varje enskild portion, därför 40 g, 80 g, 120 g och 160 g. På den motsatta sidan har den dock skåror med vattnet som ska användas för varje enskild risportion skrivet på den. Inuti riskokaren kan vi lägga högst en liter vatten och ett kilo ris, men vi måste vara mycket noga med att dosera båda väl, annars kan riset koka för mycket eller för lite, så det är viktigt att dosera vattnet väl. Just för detta finns instruktioner som anger hur mycket vatten som ska användas utifrån mängden ris. Ungefär, för varje kopp ris, tillsätt 1 1/2 koppar vatten, sedan för 2 koppar ris, 3 1/2 koppar vatten, och så vidare. I början räcker det med att titta på tabellen i manualen och när vi använder riskokaren kommer vi att bli experter och vi behöver inte längre läsa. Enkelt uttryckt kommer vi alltid att behöva göra vattnet 2 cm högre än riset. Riskokaren består av en nedre metalldel med en anordning som tjänar till att utöka värmen jämnt och för att bibehålla den även när riset är klart. Det hela fungerar genom skålens tyngd, när vi introducerar riset och sätter på locket sänks grytan inuti och låter den invändiga enheten börja koka riset. Inuti denna första enhet finns en skål i non-stick material som kommer att tjäna till att innehålla riset och slutligen det härdade glaslocket som gör att vi kan se tillagningen av detsamma inuti riskokaren. Mycket viktigt, ta aldrig av locket under tillagningen, både för att undvika brännskador och för tillagningen av riset kunde det inte koka bra, vilket tappade ångan inuti. Klicka på PÅ/AV-knappen, när vi ställer in läget COOK eller WARM, tänds en röd lysdiod. Under texten COOK and Warm hittar vi en knapp som automatiskt tänds enligt det läge som är inställt i det ögonblicket, så om den är påslagen i COOK-läge sänks knappen, medan när den är i WARM-läge knappen höjs, då tänds även lysdioderna

Från lucia Recenserad på 08.02.2016
Verifierad recension

Per chi ama mangiare il cibo giapponese e non solo, questa pentola cuociriso è l'ideale. Innanzitutto c'è da dire che ha una potenza di 400 Watt e la capacità di un litro, quindi possiamo cuocere al suo interno 6 tazze di riso. Si presta molto bene per realizzare il riso per il sushi, il riso in bianco e anche i risotti in tutta comodità. Si presenta con un design semplice e colorato che si adatta bene ad ogni tipo di cucina, all'interno della confezione che ci arriva, troviamo: cuociriso manuale di istruzioni in lingua inglese un misurino un cucchiaio da riso coperchio Il suo utilizzo è molto semplice, basta inserire al suo interno il riso e l'acqua o il brodo necessario a farlo cuocere, impostare la cottura utilizzando la manopola che troviamo sulla parte anteriore del cuociriso e il gioco è fatto! Quando il riso sarà cotto, in automatico il dispositivo si spegne e mantiene in caldo il cibo. Per l'accensione porta il pulsante ON/OFF sulla parte posteriore, ha un cavo di 1 metro che permette l'utilizzo anche a distanza di una presa se non abbiamo abbastanza spazio vicino ad essa. Misura 28 x 21,5 x 23 cm, per un peso pari a 1,4 kg, quindi non eccessivamente ingombrante. Alla base ha dei piedini in gomma che ne permettono la stabilità sul piano della cucina La paletta per girare il riso è in platica bianca con dei puntini in rilievo su entrambi i lati, per permetterci di mescolare in modo migliore il riso Per poterlo utilizzare, come in tutte le cose nuove, bisogna un pò prenderci la mano, soprattutto per ciò che concerne le dosi. In effetti, ognuno per una dose intende grammi diversi rispetto ad un altro, per me una porzione di riso corrisponde a 80gr. Il misurino contenuto nella confezione, ha già predisposto il peso di ogni singola porzione, in effetti è trasparente e a lato ha delle tacche con indicato il peso per ogni singola porzione, quindi 40 gr, 80 gr, 120 gr e 160 gr. Dalla parte opposta invece ha delle tacche con su scritto l'acqua da utilizzare per ogni singola porzione di riso. All'interno del cuociriso possiamo mettere al massimo un litro di acqua e un chilo di riso, ma dobbiamo stare molto attenti a dosare bene entrambi, altrimenti il riso potrebbe cuocere troppo o troppo poco, quindi dosare bene l'acqua è indispensabile. Proprio per questo ci sono le istruzioni che indicano quanta acqua utilizzare in base alla quantità di riso. All'incirca, per ogni tazza di riso, bisogna aggiungere una tazza e 1/2 di acqua, quindi per 2 tazze di riso, 3 tazze e 1/2 di acqua e così via. Basterà all'inizio guardare la tabella sul manuale e man mano che utilizzeremo il cuociriso diventeremo esperte e non avremo più bisogno di leggere. In poche parole, dovremo sempre far sì che l'acqua sia 2 cm più alta del riso. Il cuociriso è compostoda una parte inferiore in metallo con un dispositivo che serve a espandere in modo uniforme il calore e a mantenerlo anche una volta che il riso è pronto. Funziona tutto tramite il peso della ciotola, quando introduciamo il riso e mettiamo il coperchio, la pentola all'interno si abbassa e permette al dispositivo interno di far partire la cottura del riso..All'interno di questo primo dispositivo, si trova una ciotola in materiale antiaderente che servirà a contenere il riso e, infine, il coperchio in vetro temperato che ci permetterà di vedere all'interno del cuociriso la cottura dello stesso. Importantissimo, non togliere mai il coperchio durante la cottura, sia per evitare di ustionarsi e sia per la cottura stessa del riso, potrebbe non cuocere bene perdendo il vapore all'interno. Si clicca sul pulsante ON/OFF, quando imposteremo la modalità COOK o WARM, si accenderà un led rosso. Sotto alla scritta COOK e Warm, troviamo un pulsante che in automatico scatterà in base alla modalità che è impostata in quel momento, per cui, se si accende in modalità COOK, il pulsante si abbassa, mentre quando è in modalità WARM, il pulsante si alza, quindi anche i led si accenderan

För dem som älskar att äta japansk mat och mer är denna riskokare idealisk. Först och främst måste det sägas att den har en effekt på 400 Watt och en kapacitet på en liter, så vi kan koka 6 koppar ris inuti. Det lämpar sig mycket väl för att göra ris till sushi, vitt ris och till och med risottos i komfort. Den kommer med en enkel och färgglad design som anpassar sig väl till alla typer av kök, inuti paketet som kommer till oss hittar vi: riskokarens bruksanvisning på engelska en måttbägare ett risskedslock. Användningen är väldigt enkel, sätt bara in ris och vattnet eller buljongen som behövs för att koka det inuti, ställ in tillagningen med vredet på framsidan av riskokaren och du är klar! När riset är tillagat stängs apparaten automatiskt av och håller maten varm. För tändning har den ON/OFF-knappen på baksidan, den har en 1 meter lång kabel som tillåter användning av ett uttag även på avstånd om vi inte har tillräckligt med utrymme nära den. Den mäter 28 x 21,5 x 23 cm, för en vikt på 1,4 kg, därför inte alltför skrymmande. I basen har den gummifötter som gör att den står stadigt på köksskivan Spateln för att vända riset är i vit plast med upphöjda prickar på båda sidor, för att vi ska kunna blanda riset på bästa sätt. för att använda den, som i alla nya saker, måste man ryckas lite, speciellt vad gäller doserna. Faktum är att var och en betyder olika gram för en dos än en annan, för mig motsvarar en portion ris 80gr. Måttkoppen som finns i förpackningen har redan ställt in vikten för varje enskild portion, i själva verket är den genomskinlig och har skåror på sidan som anger vikten för varje enskild portion, därför 40 g, 80 g, 120 g och 160 g. På den motsatta sidan har den dock skåror med vattnet som ska användas för varje enskild risportion skrivet på den. Inuti riskokaren kan vi lägga högst en liter vatten och ett kilo ris, men vi måste vara mycket noga med att dosera båda väl, annars kan riset koka för mycket eller för lite, så det är viktigt att dosera vattnet väl. Just för detta finns instruktioner som anger hur mycket vatten som ska användas utifrån mängden ris. Ungefär, för varje kopp ris, tillsätt 1 1/2 koppar vatten, sedan för 2 koppar ris, 3 1/2 koppar vatten, och så vidare. I början räcker det med att titta på tabellen i manualen och när vi använder riskokaren kommer vi att bli experter och vi behöver inte längre läsa. Enkelt uttryckt kommer vi alltid att behöva göra vattnet 2 cm högre än riset. Riskokaren består av en nedre metalldel med en anordning som tjänar till att utöka värmen jämnt och för att bibehålla den även när riset är klart. Det hela fungerar genom skålens tyngd, när vi introducerar riset och sätter på locket sänks grytan inuti och låter den invändiga enheten börja koka riset. Inuti denna första enhet finns en skål i non-stick material som kommer att tjäna till att innehålla riset och slutligen det härdade glaslocket som gör att vi kan se tillagningen av detsamma inuti riskokaren. Mycket viktigt, ta aldrig av locket under tillagningen, både för att undvika brännskador och för tillagningen av riset kunde det inte koka bra, vilket tappade ångan inuti. Klicka på PÅ/AV-knappen, när vi ställer in läget COOK eller WARM, tänds en röd lysdiod. Under texten COOK and Warm hittar vi en knapp som automatiskt tänds enligt det läge som är inställt i det ögonblicket, så om den är påslagen i COOK-läge sänks knappen, medan när den är i WARM-läge knappen höjs, då tänds även lysdioderna

Från lucia Recenserad på 08.02.2016
Verifierad recension

Per chi ama mangiare il cibo giapponese e non solo, questa pentola cuociriso è l'ideale. Innanzitutto c'è da dire che ha una potenza di 400 Watt e la capacità di un litro, quindi possiamo cuocere al suo interno 6 tazze di riso. Si presta molto bene per realizzare il riso per il sushi, il riso in bianco e anche i risotti in tutta comodità. Si presenta con un design semplice e colorato che si adatta bene ad ogni tipo di cucina, all'interno della confezione che ci arriva, troviamo: cuociriso manuale di istruzioni in lingua inglese un misurino un cucchiaio da riso coperchio Il suo utilizzo è molto semplice, basta inserire al suo interno il riso e l'acqua o il brodo necessario a farlo cuocere, impostare la cottura utilizzando la manopola che troviamo sulla parte anteriore del cuociriso e il gioco è fatto! Quando il riso sarà cotto, in automatico il dispositivo si spegne e mantiene in caldo il cibo. Per l'accensione porta il pulsante ON/OFF sulla parte posteriore, ha un cavo di 1 metro che permette l'utilizzo anche a distanza di una presa se non abbiamo abbastanza spazio vicino ad essa. Misura 28 x 21,5 x 23 cm, per un peso pari a 1,4 kg, quindi non eccessivamente ingombrante. Alla base ha dei piedini in gomma che ne permettono la stabilità sul piano della cucina La paletta per girare il riso è in platica bianca con dei puntini in rilievo su entrambi i lati, per permetterci di mescolare in modo migliore il riso Per poterlo utilizzare, come in tutte le cose nuove, bisogna un pò prenderci la mano, soprattutto per ciò che concerne le dosi. In effetti, ognuno per una dose intende grammi diversi rispetto ad un altro, per me una porzione di riso corrisponde a 80gr. Il misurino contenuto nella confezione, ha già predisposto il peso di ogni singola porzione, in effetti è trasparente e a lato ha delle tacche con indicato il peso per ogni singola porzione, quindi 40 gr, 80 gr, 120 gr e 160 gr. Dalla parte opposta invece ha delle tacche con su scritto l'acqua da utilizzare per ogni singola porzione di riso. All'interno del cuociriso possiamo mettere al massimo un litro di acqua e un chilo di riso, ma dobbiamo stare molto attenti a dosare bene entrambi, altrimenti il riso potrebbe cuocere troppo o troppo poco, quindi dosare bene l'acqua è indispensabile. Proprio per questo ci sono le istruzioni che indicano quanta acqua utilizzare in base alla quantità di riso. All'incirca, per ogni tazza di riso, bisogna aggiungere una tazza e 1/2 di acqua, quindi per 2 tazze di riso, 3 tazze e 1/2 di acqua e così via. Basterà all'inizio guardare la tabella sul manuale e man mano che utilizzeremo il cuociriso diventeremo esperte e non avremo più bisogno di leggere. In poche parole, dovremo sempre far sì che l'acqua sia 2 cm più alta del riso. Il cuociriso è compostoda una parte inferiore in metallo con un dispositivo che serve a espandere in modo uniforme il calore e a mantenerlo anche una volta che il riso è pronto. Funziona tutto tramite il peso della ciotola, quando introduciamo il riso e mettiamo il coperchio, la pentola all'interno si abbassa e permette al dispositivo interno di far partire la cottura del riso..All'interno di questo primo dispositivo, si trova una ciotola in materiale antiaderente che servirà a contenere il riso e, infine, il coperchio in vetro temperato che ci permetterà di vedere all'interno del cuociriso la cottura dello stesso. Importantissimo, non togliere mai il coperchio durante la cottura, sia per evitare di ustionarsi e sia per la cottura stessa del riso, potrebbe non cuocere bene perdendo il vapore all'interno. Si clicca sul pulsante ON/OFF, quando imposteremo la modalità COOK o WARM, si accenderà un led rosso. Sotto alla scritta COOK e Warm, troviamo un pulsante che in automatico scatterà in base alla modalità che è impostata in quel momento, per cui, se si accende in modalità COOK, il pulsante si abbassa, mentre quando è in modalità WARM, il pulsante si alza, quindi anche i led si accenderan

För dem som älskar att äta japansk mat och mer är denna riskokare idealisk. Först och främst måste det sägas att den har en effekt på 400 Watt och en kapacitet på en liter, så vi kan koka 6 koppar ris inuti. Det lämpar sig mycket väl för att göra ris till sushi, vitt ris och till och med risottos i komfort. Den kommer med en enkel och färgglad design som anpassar sig väl till alla typer av kök, inuti paketet som kommer till oss hittar vi: riskokarens bruksanvisning på engelska en måttbägare ett risskedslock. Användningen är väldigt enkel, sätt bara in ris och vattnet eller buljongen som behövs för att koka det inuti, ställ in tillagningen med vredet på framsidan av riskokaren och du är klar! När riset är tillagat stängs apparaten automatiskt av och håller maten varm. För tändning har den ON/OFF-knappen på baksidan, den har en 1 meter lång kabel som tillåter användning av ett uttag även på avstånd om vi inte har tillräckligt med utrymme nära den. Den mäter 28 x 21,5 x 23 cm, för en vikt på 1,4 kg, därför inte alltför skrymmande. I basen har den gummifötter som gör att den står stadigt på köksskivan Spateln för att vända riset är i vit plast med upphöjda prickar på båda sidor, för att vi ska kunna blanda riset på bästa sätt. för att använda den, som i alla nya saker, måste man ryckas lite, speciellt vad gäller doserna. Faktum är att var och en betyder olika gram för en dos än en annan, för mig motsvarar en portion ris 80gr. Måttkoppen som finns i förpackningen har redan ställt in vikten för varje enskild portion, i själva verket är den genomskinlig och har skåror på sidan som anger vikten för varje enskild portion, därför 40 g, 80 g, 120 g och 160 g. På den motsatta sidan har den dock skåror med vattnet som ska användas för varje enskild risportion skrivet på den. Inuti riskokaren kan vi lägga högst en liter vatten och ett kilo ris, men vi måste vara mycket noga med att dosera båda väl, annars kan riset koka för mycket eller för lite, så det är viktigt att dosera vattnet väl. Just för detta finns instruktioner som anger hur mycket vatten som ska användas utifrån mängden ris. Ungefär, för varje kopp ris, tillsätt 1 1/2 koppar vatten, sedan för 2 koppar ris, 3 1/2 koppar vatten, och så vidare. I början räcker det med att titta på tabellen i manualen och när vi använder riskokaren kommer vi att bli experter och vi behöver inte längre läsa. Enkelt uttryckt kommer vi alltid att behöva göra vattnet 2 cm högre än riset. Riskokaren består av en nedre metalldel med en anordning som tjänar till att utöka värmen jämnt och för att bibehålla den även när riset är klart. Det hela fungerar genom skålens tyngd, när vi introducerar riset och sätter på locket sänks grytan inuti och låter den invändiga enheten börja koka riset. Inuti denna första enhet finns en skål i non-stick material som kommer att tjäna till att innehålla riset och slutligen det härdade glaslocket som gör att vi kan se tillagningen av detsamma inuti riskokaren. Mycket viktigt, ta aldrig av locket under tillagningen, både för att undvika brännskador och för tillagningen av riset kunde det inte koka bra, vilket tappade ångan inuti. Klicka på PÅ/AV-knappen, när vi ställer in läget COOK eller WARM, tänds en röd lysdiod. Under texten COOK and Warm hittar vi en knapp som automatiskt tänds enligt det läge som är inställt i det ögonblicket, så om den är påslagen i COOK-läge sänks knappen, medan när den är i WARM-läge knappen höjs, då tänds även lysdioderna

Från lucia Recenserad på 08.02.2016
Verifierad recension

Per chi ama mangiare il cibo giapponese e non solo, questa pentola cuociriso è l'ideale. Innanzitutto c'è da dire che ha una potenza di 400 Watt e la capacità di un litro, quindi possiamo cuocere al suo interno 6 tazze di riso. Si presta molto bene per realizzare il riso per il sushi, il riso in bianco e anche i risotti in tutta comodità. Si presenta con un design semplice e colorato che si adatta bene ad ogni tipo di cucina, all'interno della confezione che ci arriva, troviamo: cuociriso manuale di istruzioni in lingua inglese un misurino un cucchiaio da riso coperchio Il suo utilizzo è molto semplice, basta inserire al suo interno il riso e l'acqua o il brodo necessario a farlo cuocere, impostare la cottura utilizzando la manopola che troviamo sulla parte anteriore del cuociriso e il gioco è fatto! Quando il riso sarà cotto, in automatico il dispositivo si spegne e mantiene in caldo il cibo. Per l'accensione porta il pulsante ON/OFF sulla parte posteriore, ha un cavo di 1 metro che permette l'utilizzo anche a distanza di una presa se non abbiamo abbastanza spazio vicino ad essa. Misura 28 x 21,5 x 23 cm, per un peso pari a 1,4 kg, quindi non eccessivamente ingombrante. Alla base ha dei piedini in gomma che ne permettono la stabilità sul piano della cucina La paletta per girare il riso è in platica bianca con dei puntini in rilievo su entrambi i lati, per permetterci di mescolare in modo migliore il riso Per poterlo utilizzare, come in tutte le cose nuove, bisogna un pò prenderci la mano, soprattutto per ciò che concerne le dosi. In effetti, ognuno per una dose intende grammi diversi rispetto ad un altro, per me una porzione di riso corrisponde a 80gr. Il misurino contenuto nella confezione, ha già predisposto il peso di ogni singola porzione, in effetti è trasparente e a lato ha delle tacche con indicato il peso per ogni singola porzione, quindi 40 gr, 80 gr, 120 gr e 160 gr. Dalla parte opposta invece ha delle tacche con su scritto l'acqua da utilizzare per ogni singola porzione di riso. All'interno del cuociriso possiamo mettere al massimo un litro di acqua e un chilo di riso, ma dobbiamo stare molto attenti a dosare bene entrambi, altrimenti il riso potrebbe cuocere troppo o troppo poco, quindi dosare bene l'acqua è indispensabile. Proprio per questo ci sono le istruzioni che indicano quanta acqua utilizzare in base alla quantità di riso. All'incirca, per ogni tazza di riso, bisogna aggiungere una tazza e 1/2 di acqua, quindi per 2 tazze di riso, 3 tazze e 1/2 di acqua e così via. Basterà all'inizio guardare la tabella sul manuale e man mano che utilizzeremo il cuociriso diventeremo esperte e non avremo più bisogno di leggere. In poche parole, dovremo sempre far sì che l'acqua sia 2 cm più alta del riso. Il cuociriso è compostoda una parte inferiore in metallo con un dispositivo che serve a espandere in modo uniforme il calore e a mantenerlo anche una volta che il riso è pronto. Funziona tutto tramite il peso della ciotola, quando introduciamo il riso e mettiamo il coperchio, la pentola all'interno si abbassa e permette al dispositivo interno di far partire la cottura del riso..All'interno di questo primo dispositivo, si trova una ciotola in materiale antiaderente che servirà a contenere il riso e, infine, il coperchio in vetro temperato che ci permetterà di vedere all'interno del cuociriso la cottura dello stesso. Importantissimo, non togliere mai il coperchio durante la cottura, sia per evitare di ustionarsi e sia per la cottura stessa del riso, potrebbe non cuocere bene perdendo il vapore all'interno. Si clicca sul pulsante ON/OFF, quando imposteremo la modalità COOK o WARM, si accenderà un led rosso. Sotto alla scritta COOK e Warm, troviamo un pulsante che in automatico scatterà in base alla modalità che è impostata in quel momento, per cui, se si accende in modalità COOK, il pulsante si abbassa, mentre quando è in modalità WARM, il pulsante si alza, quindi anche i led si accenderan

För dem som älskar att äta japansk mat och mer är denna riskokare idealisk. Först och främst måste det sägas att den har en effekt på 400 Watt och en kapacitet på en liter, så vi kan koka 6 koppar ris inuti. Det lämpar sig mycket väl för att göra ris till sushi, vitt ris och till och med risottos i komfort. Den kommer med en enkel och färgglad design som anpassar sig väl till alla typer av kök, inuti paketet som kommer till oss hittar vi: riskokarens bruksanvisning på engelska en måttbägare ett risskedslock. Användningen är väldigt enkel, sätt bara in ris och vattnet eller buljongen som behövs för att koka det inuti, ställ in tillagningen med vredet på framsidan av riskokaren och du är klar! När riset är tillagat stängs apparaten automatiskt av och håller maten varm. För tändning har den ON/OFF-knappen på baksidan, den har en 1 meter lång kabel som tillåter användning av ett uttag även på avstånd om vi inte har tillräckligt med utrymme nära den. Den mäter 28 x 21,5 x 23 cm, för en vikt på 1,4 kg, därför inte alltför skrymmande. I basen har den gummifötter som gör att den står stadigt på köksskivan Spateln för att vända riset är i vit plast med upphöjda prickar på båda sidor, för att vi ska kunna blanda riset på bästa sätt. för att använda den, som i alla nya saker, måste man ryckas lite, speciellt vad gäller doserna. Faktum är att var och en betyder olika gram för en dos än en annan, för mig motsvarar en portion ris 80gr. Måttkoppen som finns i förpackningen har redan ställt in vikten för varje enskild portion, i själva verket är den genomskinlig och har skåror på sidan som anger vikten för varje enskild portion, därför 40 g, 80 g, 120 g och 160 g. På den motsatta sidan har den dock skåror med vattnet som ska användas för varje enskild risportion skrivet på den. Inuti riskokaren kan vi lägga högst en liter vatten och ett kilo ris, men vi måste vara mycket noga med att dosera båda väl, annars kan riset koka för mycket eller för lite, så det är viktigt att dosera vattnet väl. Just för detta finns instruktioner som anger hur mycket vatten som ska användas utifrån mängden ris. Ungefär, för varje kopp ris, tillsätt 1 1/2 koppar vatten, sedan för 2 koppar ris, 3 1/2 koppar vatten, och så vidare. I början räcker det med att titta på tabellen i manualen och när vi använder riskokaren kommer vi att bli experter och vi behöver inte längre läsa. Enkelt uttryckt kommer vi alltid att behöva göra vattnet 2 cm högre än riset. Riskokaren består av en nedre metalldel med en anordning som tjänar till att utöka värmen jämnt och för att bibehålla den även när riset är klart. Det hela fungerar genom skålens tyngd, när vi introducerar riset och sätter på locket sänks grytan inuti och låter den invändiga enheten börja koka riset. Inuti denna första enhet finns en skål i non-stick material som kommer att tjäna till att innehålla riset och slutligen det härdade glaslocket som gör att vi kan se tillagningen av detsamma inuti riskokaren. Mycket viktigt, ta aldrig av locket under tillagningen, både för att undvika brännskador och för tillagningen av riset kunde det inte koka bra, vilket tappade ångan inuti. Klicka på PÅ/AV-knappen, när vi ställer in läget COOK eller WARM, tänds en röd lysdiod. Under texten COOK and Warm hittar vi en knapp som automatiskt tänds enligt det läge som är inställt i det ögonblicket, så om den är påslagen i COOK-läge sänks knappen, medan när den är i WARM-läge knappen höjs, då tänds även lysdioderna

Från lucia Recenserad på 08.02.2016
Verifierad recension

Per chi ama mangiare il cibo giapponese e non solo, questa pentola cuociriso è l'ideale. Innanzitutto c'è da dire che ha una potenza di 400 Watt e la capacità di un litro, quindi possiamo cuocere al suo interno 6 tazze di riso. Si presta molto bene per realizzare il riso per il sushi, il riso in bianco e anche i risotti in tutta comodità. Si presenta con un design semplice e colorato che si adatta bene ad ogni tipo di cucina, all'interno della confezione che ci arriva, troviamo: cuociriso manuale di istruzioni in lingua inglese un misurino un cucchiaio da riso coperchio Il suo utilizzo è molto semplice, basta inserire al suo interno il riso e l'acqua o il brodo necessario a farlo cuocere, impostare la cottura utilizzando la manopola che troviamo sulla parte anteriore del cuociriso e il gioco è fatto! Quando il riso sarà cotto, in automatico il dispositivo si spegne e mantiene in caldo il cibo. Per l'accensione porta il pulsante ON/OFF sulla parte posteriore, ha un cavo di 1 metro che permette l'utilizzo anche a distanza di una presa se non abbiamo abbastanza spazio vicino ad essa. Misura 28 x 21,5 x 23 cm, per un peso pari a 1,4 kg, quindi non eccessivamente ingombrante. Alla base ha dei piedini in gomma che ne permettono la stabilità sul piano della cucina La paletta per girare il riso è in platica bianca con dei puntini in rilievo su entrambi i lati, per permetterci di mescolare in modo migliore il riso Per poterlo utilizzare, come in tutte le cose nuove, bisogna un pò prenderci la mano, soprattutto per ciò che concerne le dosi. In effetti, ognuno per una dose intende grammi diversi rispetto ad un altro, per me una porzione di riso corrisponde a 80gr. Il misurino contenuto nella confezione, ha già predisposto il peso di ogni singola porzione, in effetti è trasparente e a lato ha delle tacche con indicato il peso per ogni singola porzione, quindi 40 gr, 80 gr, 120 gr e 160 gr. Dalla parte opposta invece ha delle tacche con su scritto l'acqua da utilizzare per ogni singola porzione di riso. All'interno del cuociriso possiamo mettere al massimo un litro di acqua e un chilo di riso, ma dobbiamo stare molto attenti a dosare bene entrambi, altrimenti il riso potrebbe cuocere troppo o troppo poco, quindi dosare bene l'acqua è indispensabile. Proprio per questo ci sono le istruzioni che indicano quanta acqua utilizzare in base alla quantità di riso. All'incirca, per ogni tazza di riso, bisogna aggiungere una tazza e 1/2 di acqua, quindi per 2 tazze di riso, 3 tazze e 1/2 di acqua e così via. Basterà all'inizio guardare la tabella sul manuale e man mano che utilizzeremo il cuociriso diventeremo esperte e non avremo più bisogno di leggere. In poche parole, dovremo sempre far sì che l'acqua sia 2 cm più alta del riso. Il cuociriso è compostoda una parte inferiore in metallo con un dispositivo che serve a espandere in modo uniforme il calore e a mantenerlo anche una volta che il riso è pronto. Funziona tutto tramite il peso della ciotola, quando introduciamo il riso e mettiamo il coperchio, la pentola all'interno si abbassa e permette al dispositivo interno di far partire la cottura del riso..All'interno di questo primo dispositivo, si trova una ciotola in materiale antiaderente che servirà a contenere il riso e, infine, il coperchio in vetro temperato che ci permetterà di vedere all'interno del cuociriso la cottura dello stesso. Importantissimo, non togliere mai il coperchio durante la cottura, sia per evitare di ustionarsi e sia per la cottura stessa del riso, potrebbe non cuocere bene perdendo il vapore all'interno. Si clicca sul pulsante ON/OFF, quando imposteremo la modalità COOK o WARM, si accenderà un led rosso. Sotto alla scritta COOK e Warm, troviamo un pulsante che in automatico scatterà in base alla modalità che è impostata in quel momento, per cui, se si accende in modalità COOK, il pulsante si abbassa, mentre quando è in modalità WARM, il pulsante si alza, quindi anche i led si accenderan

För dem som älskar att äta japansk mat och mer är denna riskokare idealisk. Först och främst måste det sägas att den har en effekt på 400 Watt och en kapacitet på en liter, så vi kan koka 6 koppar ris inuti. Det lämpar sig mycket väl för att göra ris till sushi, vitt ris och till och med risottos i komfort. Den kommer med en enkel och färgglad design som anpassar sig väl till alla typer av kök, inuti paketet som kommer till oss hittar vi: riskokarens bruksanvisning på engelska en måttbägare ett risskedslock. Användningen är väldigt enkel, sätt bara in ris och vattnet eller buljongen som behövs för att koka det inuti, ställ in tillagningen med vredet på framsidan av riskokaren och du är klar! När riset är tillagat stängs apparaten automatiskt av och håller maten varm. För tändning har den ON/OFF-knappen på baksidan, den har en 1 meter lång kabel som tillåter användning av ett uttag även på avstånd om vi inte har tillräckligt med utrymme nära den. Den mäter 28 x 21,5 x 23 cm, för en vikt på 1,4 kg, därför inte alltför skrymmande. I basen har den gummifötter som gör att den står stadigt på köksskivan Spateln för att vända riset är i vit plast med upphöjda prickar på båda sidor, för att vi ska kunna blanda riset på bästa sätt. för att använda den, som i alla nya saker, måste man ryckas lite, speciellt vad gäller doserna. Faktum är att var och en betyder olika gram för en dos än en annan, för mig motsvarar en portion ris 80gr. Måttkoppen som finns i förpackningen har redan ställt in vikten för varje enskild portion, i själva verket är den genomskinlig och har skåror på sidan som anger vikten för varje enskild portion, därför 40 g, 80 g, 120 g och 160 g. På den motsatta sidan har den dock skåror med vattnet som ska användas för varje enskild risportion skrivet på den. Inuti riskokaren kan vi lägga högst en liter vatten och ett kilo ris, men vi måste vara mycket noga med att dosera båda väl, annars kan riset koka för mycket eller för lite, så det är viktigt att dosera vattnet väl. Just för detta finns instruktioner som anger hur mycket vatten som ska användas utifrån mängden ris. Ungefär, för varje kopp ris, tillsätt 1 1/2 koppar vatten, sedan för 2 koppar ris, 3 1/2 koppar vatten, och så vidare. I början räcker det med att titta på tabellen i manualen och när vi använder riskokaren kommer vi att bli experter och vi behöver inte längre läsa. Enkelt uttryckt kommer vi alltid att behöva göra vattnet 2 cm högre än riset. Riskokaren består av en nedre metalldel med en anordning som tjänar till att utöka värmen jämnt och för att bibehålla den även när riset är klart. Det hela fungerar genom skålens tyngd, när vi introducerar riset och sätter på locket sänks grytan inuti och låter den invändiga enheten börja koka riset. Inuti denna första enhet finns en skål i non-stick material som kommer att tjäna till att innehålla riset och slutligen det härdade glaslocket som gör att vi kan se tillagningen av detsamma inuti riskokaren. Mycket viktigt, ta aldrig av locket under tillagningen, både för att undvika brännskador och för tillagningen av riset kunde det inte koka bra, vilket tappade ångan inuti. Klicka på PÅ/AV-knappen, när vi ställer in läget COOK eller WARM, tänds en röd lysdiod. Under texten COOK and Warm hittar vi en knapp som automatiskt tänds enligt det läge som är inställt i det ögonblicket, så om den är påslagen i COOK-läge sänks knappen, medan när den är i WARM-läge knappen höjs, då tänds även lysdioderna

Från "Ugo " Recenserad på 04.02.2016
Verifierad recension

CUOCIRISO OSAKA La pentola cuociriso è un aiuto piacevole per chi si appresta a fare il sushi homemade. È proprio la cottura del riso la parte più difficile da fare a regola d’arte: la cuociriso è sicuramente comoda, ci metti il riso, lo copri d’acqua (due centimetri oltre il livello del riso stesso), metti il coperchio e accendi, la cottura inizia e, quando termina, passa automaticamente allo stato “Warm” cioè tiene il riso in temperatura. La cuociriso di Klarstein si chiama Osaka e si presenta con una dinamica livrea rossa. Consta di una parte esterna con i vari comandi e le spie di accensione, all’interno si trova il contenitore di alluminio in cui cuocere il riso e il coperchio in vetro con il foro di uscita del vapore. Nella confezione si trovano anche un misurino, per le giuste quantità di riso e acqua, e un cucchiaio in plastica per il riso. Il funzionamento della pentola Osaka è a pressione per cui vapore e acqua schiacciano la molla posta sotto il contenitore d’alluminio, quando il riso è cotto e il vapore è stato espulso dal foro del coperchio in vetro, in pratica la molla si estende e passa automaticamente allo stato warm, mantenendo il riso in temperatura. Un avvertimento importante per l’utilizzatore è quello di non aprire mai il coperchio durante la cottura, per evitare di ustionarsi con il vapore e per non bloccare la cottura, vista la perdita di pressione. Importantissima è la quantità d’acqua che si mette per la cottura, deve essere assolutamente quei due centimetri sopra il livello del riso, la grandezza della Osaka varia a seconda del contenuto che è pari a 0,6 – 1,0 e 1,5 litri a seconda della versione. Già la versione più piccola è sufficiente per 4 persone e si cuoce tranquillamente il riso occorrente per almeno una trentina di Hosomaki e quattro porzioni di Chirashi Zushi contemporaneamente. La cuociriso Osaka non è predisposta per la cottura al vapore. Quale riso usare con la cuociriso? Quello per il sushi, il Basmati, il Jasmine, quello glutinoso.

OSAKA RISKOKARE Riskokaren är ett trevligt hjälpmedel för dig som förbereder sig för att göra hemlagad sushi. Att koka riset är den svåraste delen att göra perfekt: riskokaren är verkligen praktisk, du lägger riset i den, täcker det med vatten (två centimeter över själva risets nivå), sätter på locket och sätter på det .. börjar tillagningen och när den slutar växlar den automatiskt till "Varm"-status, d.v.s. den håller riset vid temperatur. Klarstein riskokaren heter Osaka och kommer i en dynamisk röd färg. Den består av en utvändig del med de olika reglagen och tändningslamporna, inuti finns aluminiumbehållaren för att koka riset och glaslocket med ångutloppshålet. I paketet ingår även en måttbägare, för rätt mängd ris och vatten, samt en plastsked till riset. Osaka-grytans funktion är under tryck så att ånga och vatten krossar fjädern som är placerad under aluminiumbehållaren, när riset är kokt och ångan har drivits ut ur hålet i glaslocket, i praktiken sträcker sig fjädern och passerar automatiskt i varmt tillstånd, hålla riset vid rätt temperatur. En viktig varning för användaren är att aldrig öppna locket under tillagningen, för att undvika att brännas av ångan och för att inte blockera tillagningen på grund av tryckförlusten. Mängden vatten som tillsätts för matlagning är väldigt viktig, det måste absolut vara de där två centimeterna över risets nivå, storleken på Osaka varierar beroende på innehållet som är lika med 0,6 – 1,0 och 1,5 liter beroende på versionen. Även den minsta versionen räcker till 4 personer och riset som behövs för minst trettio Hosomaki och fyra portioner Chirashi Zushi kan tillagas samtidigt. Osaka riskokare är inte designad för ångkokning. Vilket ris ska man använda med riskokaren? Den för sushi, basmatin, jasminen, den klibbiga.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 03.11.2015
Verifierad recension

Das ist ein Teil, was mir wirklich g r o ß e Freude macht! Mit zierlichen Außenmaßen , maximal 20 cm Durchmesser außen- innen etwa 18 cm , einer Außenhöhe von 15 cm, farblich und von der Form her ein Schmuckstück in einer kleinen Küche und mit sehr guter Isolierung nach außen hin stellt dieser Reiskocher auf bedienfreundliche Art ein sehr gutes Ergebnis für Liebhaber von Reisbeilagen dar. Begonnen habe ich mit Beutelreis , ich hatte einfach nichts anderes da, den ich natürlich heraus nahm, das Ergebnis war für meine Begriffe sehr gut beim Verwenden von 1 Teil auf 1,5 Teile Wasser. Für mich waren dann aber doch die Körner noch etwas zu klein, obwohl sie gar durch sind und auch schmecken- man ist ja erst mal den pappigen , größeren Reis aus dem Wassertopf gewöhnt und ich würde wahrscheinlich den gesamten Beutelinhalt ( 125 g Trocknreis ) verzehrt haben, von dem wir früher ( Wasserkochverfahren ) immer zu Zweit satt wurden- das wollte ich n i c h t ! Daher der zweite Versuch - erst einmal das Verhältnis 1:2 , der Reis, inzwischen Bioprodukt( nicht Arsen belastet-) von einem Drogeriemarkt, quoll sehr schön auf, es brannte nichts an, leichtes Ansetzen behob ich n i c h t mit dem dazu geliefertem Reislöffel aus Plastik sondern mit einem Teigschaber mit Stiel aus Weichplastik, weil ich die - von anderen Käufern erwähnte, empfindliche Beschichtung des herausnehmbaren Aluminium- Innentopfes nicht mutwillig ankratzen wollte. . Das Ergebnis des Quell-und Warmhaltevorganges war toll, die Körner hatten eine schöne Form, locker, pappten kaum aneinander, bei Salz würde man den Begriff "rieselfähig" verwenden- also prima. Nun interessierte mich natürlich, wie sich der Reis bei 1:3 verhält und wie der Topf damit klar(stein) kommt! Ich persönlich nehme einfach eine Tasse ( 150 g ) voll Reis, der Messbecher ist mir zu klein, sicher aber richtiges Maß für eine Mahlzeit einer einzigen Person sowie die gleiche Tasse, um das prozentual richtige Wassermaß zu haben. Mein nächster Versuch war folgender: Als der Reis 1:2 fertig war-wie gesagt-tolles Ergebnis-wartete ich einen Augenblick, bis sich die Cook-Taste ( BI - .Metall - Streifen-? ) wieder herunter drücken ließ und schüttete eine dritte Tasse heißes Wasser nach. Auch das nahm der Reis auf, es gluckste nichts, es spritzte nichts, das Wasser verzog sich in dem an sich fertigen, bissfestem Reis, dieser wurde noch fülliger, behielt die Konsistenz ansonsten , pappte kaum an und diese Variante gefällt m i r persönlich am besten. Im Kochtopf war bei mir das Verhältnis auch immer 1:3 Vielleicht sind Reisprofis nun erschüttert aber ich möchte wenig Kalorien für vollen Magen- also mehr oder weniger auch ab- und nicht zunehmen. Die weiteren Versuche: Ich schüttete gleich drei Tassen Wasser zu der einen Tasse Reis, der Prozess verlängert sich natürlich und dann kann es passieren, dass es nicht nur aus dem Abzugsloch des Deckels dampft sondern auch Spritzer von angereichertem Reiswasser mit entweichen und entsprechend , weiße Ablagerungen am Deckel und am Topf- Rand entstehen , das verschmutzt den Außenring des Innentopfes. Das passiert ansonsten überhaupt nicht.! Daher bleibe ich bei der vordem ausprobierten Variante. Dennoch war jedes Reisergebnis zum Schluss, nach dem Warm- Halten für mich und allgemein wieder absolut in Ordnung, unvergleichlich besser als in Wasser gekochter Reis. Der Geschmack ist köstlich- auch ungesalzen-, diese Bissfestigkeit des gedämpften Reises wie eben auch in einer entsprechenden Gaststätte, man fühlt sich richtig verwöhnt und versteht nun, dass de Reis in bestimmten Ländern auch einfach zwischen die Stäbchen genommen werden kann Der Innentopf lässt sich nach der Wärmephase leicht vom Reis trennen, die unteren Körner sind bei jeder Art der Wassermenge l e i c h t angesetzt, doch habe ich die Erfahrung gemacht, dass sich das , wenn man nicht sofort entnimmt, im Stück prima ablöst, als würde der Dampf sich noch einmal darunter setzen. Der Topf selber ist ebenfalls ein Leichtgewicht, wird außen kaum richtig heiß, was sich bei beim Vergleich des Innen-und Außenmaßes verstehen lässt, nur etwas warm und ich kann diesen Topf einem Ein- bis Zwei-Personenhaushalt empfehlen. Er ist für Singles optimal, für Paare müsste man dann die Reisportion erhöhen, ich denke, 200 Trockenreis, je nach Appetit, und die 1 1/2 bis doppelte Menge Wasser lassen zwei Personen diesen Kocher gut nutzen. Der Topf kann bis zu zwei Drittel an Gesamtfüllung verkraften, das bringt er sicher auch mit 200 g Trockenreis, wir haben 150 g schon ausprobiert und es war noch genügend Platz genug nach oben.... Was ich bei meinen Versuchen nicht beachtet und daher bisher noch nicht berücksichtigt habe, war die Zeit bis zur Gar Reife. Zum Schluss sei noch der moderate Preis bei lobenswertem Design und Gebrauchswert erwähnt. Einzige Angst bei mir- die Beschichtung, das wird die Zeit ergeben.... vielleicht melde ich mich dazu irgendwann noch einmal mit den Langzeiterfahrungen. Vielleicht gibt es sogar Einsätze zu kaufen, doch das ist erst einmal unwesentlich für mich. Nach dem heutigen Probieren scheínt es eine Möglichkeit zu geben, das "Ansetzen" zu verhindern. Ich habe zuerst das Wasser-2 Teile und etwas später erst den Reis- 1 Teil dazu gegeben, , somit rieselte er ein und lag nur locker auf der Bodenfläche, dadurch hatte ich in Folge k e i n e n angesetzten Reis mehr, die Bodenfläche war feucht aber sauber, also reisfrei. Vielleicht war es das....Dann gäbe es auch keine Kratzer im Topf, wäre doch toll!!!

Det här är en del som jag verkligen tycker om! Med ömtåliga yttermått, max 20 cm diameter utvändigt och ca 18 cm invändigt, utvändig höjd 15 cm, färg- och formmässigt en pärla i ett litet kök och med mycket bra isolering utvändigt är denna användarvänliga riskokare är en mycket bra. Resultat för älskare av ristillbehör Jag började med rispåsar, jag hade bara inget annat med mig, vilket jag såklart tog ut, resultatet blev väldigt bra enligt mig med 1 del till 1,5 delar vatten. För mig var kornen fortfarande lite för små även om de är färdiga och smakar gott - man är van vid det klibbiga, större riset från vattengrytan och jag hade nog ätit upp hela innehållet i påsen (125 g torrt ris). ). , som vi brukade (kokande vatten) alltid tröttna på för två - det ville jag inte! Därav det andra försöket - först och främst förhållandet 1:2, riset, nu en organisk produkt (ej kontaminerad med arsenik) från ett apotek, svällde upp mycket fint, ingenting brann, jag kunde inte fixa det med plastrisskeden som följde med men med en spatel med ett mjukt plasthandtag, eftersom jag inte ville repa den känsliga beläggningen på den avtagbara aluminiuminnerkrukan - som nämnts av andra köpare. . Resultatet av svällnings- och uppvärmningsprocessen blev jättebra, kornen hade en fin form, lösa, knappt fastnade i varandra, med salt skulle man använda termen "fritt flytande" - så bra. Nu var jag såklart intresserad av hur riset beter sig vid 1:3 och hur grytan klarar det! Själv tar jag bara en kopp (150 g) full med ris, måttet är för litet för mig, men det är säkert rätt storlek för en enskild persons måltid och samma kopp för att ha rätt procentandel vatten. Mitt nästa försök var följande: När riset var 1:2 klart-som sagt-bra resultat-jag väntade ett ögonblick tills kokknappen (BI -.Metal - Stripes-?) kunde tryckas ner igen och hällde en tredjedel en kopp varmt vatten efter. Riset drog till sig det också, inget gurglade, inget stänkte, vattnet försvann i det färdiga, al dente riset som blev ännu fylligare, behöll i övrigt konsistensen, fastnade knappt och jag personligen gillar den här varianten bäst. I kastrullen var förhållandet alltid 1:3 för mig. Kanske risproffs är chockade nu, men jag vill ha färre kalorier för en full mage - dvs mer eller mindre gå ner i vikt och inte gå upp i vikt. De andra experimenten: Jag hällde omedelbart tre koppar vatten i den ena koppen ris, processen förlängs såklart och då kan det hända att det inte bara ångar ut ur ventilationshålet i locket utan även stänk av berikat ris vatten rinner ut och följaktligen vita avlagringar på locket och på krukans kant, vilket smutsar ner den inre krukans yttre ring. Annars händer det inte alls! Det är därför jag håller fast vid det tidigare provade alternativet. Ändå var varje risresultat helt bra i slutet, efter att ha hållit det varmt för mig och i allmänhet ojämförligt bättre än ris kokt i vatten. Smaken är utsökt - även osaltat - al dente av det ångade riset precis som på en motsvarande restaurang, du känner dig riktigt bortskämd och förstår nu att i vissa länder kan riset också helt enkelt tas mellan ätpinnarna. lätt från riset under den varma fasen, de nedre kornen är något fästa vid vilken mängd vatten som helst, men jag har upptäckt att om du inte tar bort det direkt, lossnar det i ett stycke, som om ångan höll på att lägga sig under den igen. Själva krukan är också lätt, blir knappast riktigt varm på utsidan, vilket kan förstås när man jämför inner- och yttermått, bara lite varm och jag kan rekommendera denna kruka till ett en- till tvåmanshushåll. Den är idealisk för singlar, för par skulle du behöva öka risportionen, jag tror att 200 torrt ris, beroende på din aptit, och 1 1/2 för att dubbla mängden vatten tillåter två personer att använda denna spis väl. Grytan klarar upp till två tredjedelar av den totala fyllningen, vilket den säkerligen kommer att ge med 200 g torrt ris, vi har redan provat 150 g och det fanns fortfarande tillräckligt med plats på toppen.... Vilket jag inte tog beaktas i mina experiment och därför hittills ännu inte beaktats var tiden till full mognad. Slutligen bör det måttliga priset med en lovvärd design och praktiskt värde nämnas. Min enda rädsla är beläggningen, det får tiden utvisa... jag kanske återkommer till dig någon gång med de långvariga erfarenheterna. Du kanske till och med kan köpa inlägg, men det är inte viktigt för mig i början. Efter dagens testning verkar det finnas ett sätt att förhindra att "fastnar". Jag tillsatte först de 2 delarna vatten och lite senare 1 del riset så det sipprade in och låg bara löst på golvytan så jag hade inget mer ris som satt fast, golvytan var fuktig men ren, så res gratis. Det kanske var det... Då skulle det inte bli några repor i potten, det vore jättebra!!!

Från Philippe Recenserad på 12.09.2015
Verifierad recension

Ce charmant cuiseur de riz d’une puissance de 500 Watt avec mijoteuse est livré avec une cuillère à riz et un gobelet doseur. Le look année 50, couleur rouge vif lui va très bien. Le maniement est hyper simple avec un unique basculeur de mise en marche et 2 voyants pour la cuisson et un autre pour le maintien en température. Tout est automatique. La seule précaution est de bien le positionner pendant la cuisson car les pieds ont une tendance irrésistible à glisser sur un plan de travail. Le bol de cuisson est recouvert d’un célèbre revêtement anti-adhérant. Côté utilisation pour le riz, suivre la consigne du livret. Exemple pour 2 convives, on verse 2 doses de riz et 2 1/2 d’eau dans le bol de cuisson. On recouvre et on laisse faire le cuiseur. En fin de cuisson il passe automatiquement en mode maintien de température pour la durée que vous voulez. Pour des légumes on utilisera la mijoteuse après avoir versé de l’eau dans le bol. Placé le cuiseur de façon à ne pas être importuné par la vapeur qui sort du couvercle, puis enfoncez le basculeur. La suite est invariablement automatique. Passons à table. - Ajoutez une noix de beurre, le riz est prêt à être consommé. La cuisson est parfaite et confère au riz ses propriétés de base, à savoir goût authentique et texture. Le riz ne gonfle pas, ce mode de cuisson permet à un riz de conserver ses spécificités de terroir. - Les légumes sont savoureux et gardent leur qualités gustatives et nutritionnelles. C’est un vrai bonheur que de rechercher les arômes d’un met. Je conseille vivement ce cuiseur facile à vivre et l’indissociable mijoteuse proposé à un tarif très correct. Le cuiseur Osaka devient vite incontournable car tout le monde en redemande, à table bien sur.

Denna charmiga riskokare på 500 watt med långsam kokare kommer med en risskopa och en måttbägare. 50-talslooken, klarröd färg passar den väldigt bra. Hanteringen är superenkel med en enda strömbrytare på och 2 lampor för matlagning och en annan för att hålla temperaturen. Allt är automatiskt. Den enda försiktighetsåtgärden är att placera den korrekt under tillagningen eftersom fötterna har en oemotståndlig tendens att glida på en arbetsyta. Kokskålen är belagd med en berömd non-stick-beläggning. Följ instruktionerna i häftet på användningssidan för ris. Exempel för 2 gäster, häll 2 doser ris och 2 1/2 vatten i matlagningsskålen. Vi täcker och låter kokaren göra det. I slutet av tillagningen växlar den automatiskt till temperaturhållningsläge under den tid du önskar. För grönsaker, använd slow cookern efter att ha hällt vatten i skålen. Placera spisen så att du inte störs av ångan som kommer ut ur locket, tryck sedan på vippan. Sekvensen är alltid automatisk. Låt oss gå till bordet. - Tillsätt en klick smör, riset är klart att ätas. Tillagningen är perfekt och ger riset dess grundläggande egenskaper, nämligen autentisk smak och konsistens. Riset sväller inte, den här tillagningsmetoden tillåter ris att behålla sina särdrag i regionen. – Grönsakerna är goda och behåller sin smak och näringsmässiga egenskaper. Det är ett sant nöje att söka efter aromerna av en maträtt. Jag rekommenderar starkt denna lättsamma spis och den oskiljaktiga långsamkokaren som erbjuds till ett mycket rimligt pris. Osaka-spisen blir snabbt nödvändig eftersom alla vill ha mer, vid bordet förstås.

Visa fler kundrecensioner
Kundbetyg
Osaka 1 - Riskokare
  • riskokare med 400W effekt
  • 1 liter volym – motsvarar ungefär 6 koppar ris
  • slutar automatiskt att koka när riset är färdigt
486,99 kr
Inklusive moms
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Bästsäljare
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken