Klarstein

Appenzell 2G - Raclettegrill

Från 27 Kunder
555,99 kr
Leveranstid: 3 - 5 arbetsdagar
Topp-egenskaper
  • professionell Raclette-anordning i modern mettalic-Look för traditionell ostsmältning med modern teknik
  • lätt att använda, med vridgrepp för höjdjustering av grillplattan
  • 600 W starkt upphettningselement för krämigt smältande ost i en handvändning
Även tillgänglig som B-vara
Fraktkostnad: från 0,00 kr
Artikeln är klar för leverans och kommer att skickas direkt vi tagit emot din betalning.
Appenzell 2G - Raclettegrill
555,99 kr

Du kan ändra din beställning när som helst

Utvalda testrapporter av den tyska pressen

10030306_Klarstein_Appenzell2G_LiteMagazin.png
10030306_Klarstein_Appenzell2G_TechnikZuHause.png
Appenzell 2G traditionel Raclette Grill 600 W Ståanordning svart

Fräck, traditionell, Raclette Grill i mörk metallic-Look för stadigt smält ost för alla sorters tillfällen.

Lätt att använda via individuellt justerbara, böj- och tippbar grillplatta.

Perfekt ost-tillagning tack vare ett 600 W värme-element, för en tillagningstemperatur helt efter din egen personliga smak.

Tradition och teknik i perfekt sammansmältning: Klarstein Appenzell 2G Raclette Grill är din perfekta partner för en lyckad Raclette-kväll med vänner, grannar, din partner eller hela familjen.

Klarstein Appenzell 2G Raclette Grill trollar fram en till punkt och pricka pefekt förberedd, smältande, ost med en läcker gyllenbrun yta. Utan större ansträngning kan du njuta av en avslappnad, kulinarisk, kväll med dina käraste som du kommer att minnas länge.

Avnjut Racletten på traditionellt vis: en ädelt mogen ost, perfekt smält direkt från blocket eller på en baguette, potatis eller tillsammans med kött. Osten lägger du direkt på grillytan som placeras under den 600 W starka upphettningselementet. Via den justerbara höjdinställningen kan du enkelt bestämma hur snabbt du vill att osten ska uppnå en krämigt het konsistens. Två trähandtag möjliggör lutning åt sidan liksom en horisontal tippning av grillytan så att du enkelt kan fördela osten mellan hungriga gäster. Självklart kan strömmen enkelt ställas in via en integrerad vridreglator: för den som gillar lite mörkare ost, ställer in en något högre temperatur. Ska osten däremot bara vara lite lätt smält så passar en lägre temperatur bättre.

Med Klarstein Appenzell-2G Raclette Grill kommer du garanterat att få uppleva mysiga, avkopplande, och kulinariska highlights. Utan större ansträngning trollas den läckra Schweiziska specialiteten fram på ett traditionellt sätt: dina gäster kommer att smälta direkt.

PDF manual
Produktinformation

Topp-egenskaper:

  • professionell Raclette-anordning i modern mettalic-Look för traditionell ostsmältning med modern teknik

  • lätt att använda, med vridgrepp för höjdjustering av grillplattan

  • 600 W starkt upphettningselement för krämigt smältande ost i en handvändning

  • individuell temperatur-reglator med praktisk vridknapp

  • robust, högklassig, bearbetning

Egenskaper:
  • på-/avstängningsbar via temperaturreglator
  • Raclette-anordning i modern design: mörk metall-look, justerbara handtag av trä
  • individuell, enkel, hantering
  • perfekt värmetillförsel tack vare temperaturreglator
  • grillplatta som går att justera på höjden, sväng- och tippbar för optimal ostberedning
  • lätt att skrapa ur den smälta osten tack vare tippbar grillplatta
  • stor, robust, ståfot
  • strömförsörjning: 220-240 V~ / 50-60 Hz
Leveransomfång:
  • 1 x Raclette-Grill
  • 1 x Grillplatta
  • manual på tyska (ytterligare språk: Engelska, Spanska, Franska och Italienska)
Mått:
  • Mått: ca. 38 x 31 x 21 cm (BxHxT)
  • Vikt: ca. 3,5 kg
Kundbetyg
Från 27 Kunder
17
7
3

Kundomdömen från andra länder

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 01.01.2022
Verifierad recension

Das Raclettegerät ist super! Haben es schon zweimal ausprobiert und die ganze Familie findet es toll. Es geht schneller als gedacht, aber haben nebenbei trotzdem noch ein normales Raclettegerät. Die Handhabung ist auch sehr einfach, macht einfach Spaß damit! Natürlich weiß ich noch nicht wie die Qualität über mehrere Monate/Jahre ist, aber bis jetzt habe ich nichts zu bemängeln!

Raclettemaskinen är jättebra! Har provat det två gånger och hela familjen älskar det. Det går snabbare än väntat, men vi har fortfarande en vanlig raclettemaskin. Det är också väldigt lätt att använda, bara ha kul med det! Jag vet förstås inte hur kvalitén är över flera månader/år, men än så länge har jag inget att klaga på!

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 27.12.2021
Verifierad recension

Sehr wacklig und vielleicht für höchstens zwei Personen. Der Käse braucht ewig bis er geschmolzen ist. Auch wenn man nur ne Scheibe macht. Leider. Sonst wäre es okay.

Väldigt skakig och kanske för högst två personer. Osten tar en evighet att smälta. Även om du bara gör en skiva. Tyvärr. Annars vore det okej.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 07.12.2021
Verifierad recension

Ist ein tolles Gerät. Leistung für den Preis absolut in Ordnung. macht Spaß damit zu arbeiten. Ist auch bei meinen Gästen sehr gut angekommen.

Det är en fantastisk enhet. Prestanda är absolut bra för priset. kul att jobba med. Det togs också mycket väl emot av mina gäster.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 05.11.2021
Verifierad recension

Top Preis Leistung Verhältnisse

Högsta pris-prestanda-förhållande

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 20.09.2021
Verifierad recension

Das Gerät ist gut verarbeitet. Da kann man nicht meckern. Auch das es bei einem Brenner länger dauert, bis man mal wieder an der Reihe ist, ist auch völlig ok. Racletten hat ja was mit Gemütlichkeit zu tun. Leider ist die Leistung nicht wie erwartet. Der Käse wird nicht mal ansatzweise kross oben, egal wie lange dieser unter dem Brenner liegt. Der Käse wird nur weicher und mehr auch nicht. Sehr schade. Dann bleib ich doch lieber bei meinem alten Pfännchen-Raclette.

Enheten är välgjord. Du kan inte klaga. Att det tar längre tid med en brännare innan det är din tur igen är också helt ok. Raclette har något med komfort att göra. Tyvärr är inte prestandan som förväntat. Osten börjar inte ens bli knaprig, oavsett hur länge den står under brännaren. Osten blir bara mjukare och inget mer. Synd. Då håller jag hellre fast vid min gamla pan-raclette.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 02.04.2021
Verifierad recension

Funktioniert richtig gut Nettes Gerät für gemütliche abende

Fungerar riktigt bra Fin apparat för mysiga kvällar

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 06.03.2021
Verifierad recension

I am very satisfied of this tool. I gave it as a present to my husband who tried it at a Christmas market and was in love with it since. The piece of cheese is well hold and don’t slide down, it is practical to slide the melted cheese on your plate as the tray turns and bends. We are 4 people and it works well for us, the waiting time is just perfect. I advice maybe a bigger model if you are a bigger amount of people. It is solid and a good purchase for this money.

Jag är mycket nöjd med detta verktyg. Jag gav den i present till min man som provade den på en julmarknad och var kär i den sedan dess. Ostbiten håller bra och glider inte ner, det är praktiskt att skjuta den smälta osten på tallriken när brickan vänder och böjs. Vi är 4 personer och det fungerar bra för oss, väntetiden är bara perfekt. Jag rekommenderar kanske en större modell om du är en större mängd människor. Den är solid och ett bra köp för de här pengarna.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 14.02.2021
Verifierad recension

Ein gutes Gerät für ein traditionelles Raclettessen.

En bra apparat för en traditionell raclettemåltid.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 12.02.2021
Verifierad recension

So ein Raclettegrill hat schon was für sich. Wir wollten Raclette einfach mal anders, ursprünglicher, also ungefähr so wie es die Schweizer machen und wir wurde nicht enttäuscht! Der Zusammenbau des Gerätes ist recht einfach, die richtige Handhabung muss ein wenig geübt werden. Sobald das Gerät zusammen gebaut ist einfach an den Strom anschließen und los geht's. Ein ordentliches Stück Raclettekäse auf die Metallaplatte (keine Scheiben, das wird nix!), ideal sind rechteckige Käsestücke. Und dann warten bis der Käse schmilzt. Wenn eine Schicht geschmolzen ist dreht man die Metallplatte etwas raus, nimmt ein langes Messer oder einen Schaber, ein gutes Stück Brot (am liebsten gutes frisches Bauernbrot) und schiebt die geschmolzene Schicht Käse direkt aufs Brot. Wie schon erwähnt, es muss geübt werden, denn dass ist nicht ganz so einfach da der Käse ja auch an den Seiten herunterläuft und die Metallplatte nur am Griff festgehalten werden kann. Aber nach kurzer Zeit klappt das auch! Natürlich braucht man Geduld und für viele Mitesser wäre dieses Gerät eher nicht geeignet weil es halt doch dauert bis der Käse schmilzt (wir waren zu dritt, da ging es). Sehr sinnvoll ist die Höhenverstellung und Schrägstellung der Metallplatte damit der Käse auch gleichmäßig wegschmelzen kann. Ebenso gut finde ich den Standfuß, das Gerät an sich ist sehr stabil, der Standfuß ist auch aus Metall und lässt sich leicht reinigen sollte doch mal Käse herunter tropfen. Das einzige was ich als Manko empfinde ist der zu niedrige Rand der Metallplatte. Je mehr der Käse schmilzt desto mehr verläuft er auch an den Seiten, ein höherer Rand zum Auffangen wäre praktischer. Was ich als unnötig bei diesem Gerät empfinde ist die Grillplatte über dem Heizelement. Viel passt sowieso nicht darauf. Mein Fazit: ein echt gutes Gerät ausreichend um in kleiner Runde Raclette zu genießen.

En sådan raclettegrill har något för sig själv. Vi ville bara att raclette skulle vara annorlunda, mer original, ungefär som schweizarna gör det, och vi blev inte besvikna! Monteringen av enheten är ganska enkel, korrekt hantering kräver lite övning. När enheten är monterad ansluter du bara till strömförsörjningen och kör iväg. En anständig bit racletteost på Metalla-tallriken (inga skivor, det fungerar inte!), rektangulära ostbitar är idealiska. Och vänta sedan på att osten ska smälta. När ett lager har smält, vänd ut metallplattan lite, ta en lång kniv eller skrapa, en god bit bröd (gärna gott färskt bondbröd) och tryck det smälta lagret ost direkt på brödet. Som redan nämnts måste det övas, för det är inte så lätt eftersom osten också rinner ner på sidorna och metallplattan bara kan hållas i handtaget. Men efter en kort tid fungerar det! Visst behöver man ha tålamod och den här enheten skulle inte passa många pormaskar eftersom det bara tar ett tag för osten att smälta (vi var tre, det fungerade). Metallplattans höjdjustering och lutning är mycket användbar så att osten kan smälta bort jämnt. Jag gillar även basen, själva enheten är väldigt stabil, basen är även den i metall och är lätt att rengöra om ost skulle droppa ner. Det enda jag ser som en brist är att kanten på metallplattan är för låg. Ju mer osten smälter desto mer rinner den ner på sidorna, en högre kant för att fånga upp den skulle vara mer praktiskt. Det jag tycker är onödigt i denna apparat är grillplattan ovanför värmeelementet. Inte mycket som passar i alla fall. Min slutsats: en riktigt bra enhet som räcker för att njuta av raclette i en liten grupp.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 30.01.2021
Verifierad recension

Wir haben uns dieses Gerät kurzfristig zu Sylvester gekauft. Wir wollten zum Fondue noch ein kleines Highlight haben und es zündet wie ein Feuerwerk. Wir waren 4 Personen und das Gerät hat tadellos funktioniert. Nach der Bestellung habe ich viele Rezensionen gelesen, die die Grillleistung bemängelt haben, dies kann ich nicht bestätigen. Teilweise war der Käse zu schnell fertig, dass wir nicht hinterherkamen (bei 4 Personen)! Reinigung war auch echt simpel. Sind sehr zufrieden und freuen uns auf den nächsten Abend!

Vi köpte den här enheten med kort varsel till nyårsafton. Vi ville ha en liten höjdpunkt med fonduen och den tänds som fyrverkerier. Vi var 4 personer och enheten fungerade perfekt. Efter att ha beställt läste jag många recensioner som kritiserade grillens prestanda, jag kan inte bekräfta detta. Ibland var osten klar för snabbt att vi inte kunde hänga med (med 4 personer)! Rengöring var också riktigt lätt. Är mycket nöjda och ser fram emot nästa kväll!

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 21.01.2021
Verifierad recension

Da in erster Linie meine Tochter so gerne Raclette isst, haben wir ihr zu Weihnachten diesen Racelette Grill geschenkt. Der Zusammenbau war kinderleicht. Wir haben ein längliches Stück Käse verwendet und das Ding funktioniert wie es soll. Man kann den Abstand zwischen dem Käse und den Heizwinden oben stufenlos einstellen. Und dann einfach warten, bis der Käse oben hinreichend geschmolzen ist, und dann rausdrehen und abstreichen. Die Liegefläche des Käses lässt sich zur Reinigung auch leicht ausbauen. Das Gerät ist sehr praktisch und für knapp 50,- Euro wirklich toll. Ich kann das Gerät uneingeschränkt weiter empfehlen.

Eftersom min dotter älskar att äta raclette gav vi henne denna raclettegrill i julklapp. Monteringen var enkel. Vi använde en avlång ostbit och saken fungerar som den ska. Du kan steglöst justera avståndet mellan osten och värmeslingorna i toppen. Och sedan är det bara att vänta tills osten har smält tillräckligt ovanpå och sedan vända ut den och skrapa bort den. Ostens liggyta kan också enkelt tas bort för rengöring. Enheten är väldigt praktisk och riktigt bra för knappt 50 euro. Jag kan rekommendera enheten utan förbehåll.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 09.01.2021
Verifierad recension

Für den Preis ist das Gerät bzw. die Verarbeitung ok. Geduld beim Essen ist erforderlich, aber für 2 Personen geht es noch mit der Wartezeit. Für uns ist es ideal, und der Käse schmeckt uns so besser als die Scheibenvariante!

För priset är enheten och bearbetningen ok. Tålamod krävs när man äter, men för 2 personer är väntetiden okej. Den är perfekt för oss, och vi gillar osten bättre än den skivade varianten!

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 04.01.2021
Verifierad recension

Der Raclettegrill funktioniert gut, wenn der Käse erst einmal anfängt zu schmelzen. Man muss vorsichtig sein, wenn man den Käse abstreicht. Es fehlt leider eine Möglichkeit den Käse zu befestigen.

Raclettegrillen fungerar bra när osten börjar smälta. Man måste vara försiktig när man skrapar osten. Tyvärr finns det inget sätt att fästa osten.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 31.12.2020
Verifierad recension

Tip top würde ich wieder kaufen. Mfg

Tip top jag skulle köpa igen. Vänliga Hälsningar

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 08.12.2020
Verifierad recension

So macht Raclette essen Spaß.

Så här är det roligt att äta raclette.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 01.11.2020
Verifierad recension

Wir hatten uns sehr auf das Gerät gefreut. Allerdings hatte es beim AUspacken schon leiche Macken, vor allem von den Befestigungen an der Ablageplatte. Generell ist das Gerät etwas wackelig. Die Wärmeleistung ist ok, allerdings sollte man nicht mehr als drei Personen sein, sonst wartet man ewig. Aufgrund des doch guten Preises haben wir das Gerät behalten, es gibt aber sicherlich bessere - und wer es häufiger nutzen will, sollte vielleicht doch etwas mehr investieren.

Vi såg verkligen fram emot enheten. Den hade dock redan små konstigheter vid uppackning, särskilt fästena till hyllan. Generellt sett är enheten lite vinglig. Värmeeffekten är ok, men du bör inte vara mer än tre personer, annars väntar du i evighet. På grund av det bra priset behöll vi enheten, men det finns säkert bättre - och vill du använda den oftare bör du kanske investera lite mer.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 11.11.2019
Verifierad recension

Natürlich nicht mit einem professionellen Gerät vergleichbar, aber für den privaten Gebrauch in Ordnung. Etwas störend ist die Halterung für den Käse. Die Halterung für einen halben Laib Käse passt nicht, aber wenn man den Käse mit Rouladennadeln anspiest und so befestigt, geht es.

Inte jämförbar med en professionell enhet, naturligtvis, men bra för privat bruk. Hållaren för osten är lite irriterande. Hållaren för en halv ostlimpa passar inte, men om du sticker hål på osten med rulladnålar och fäster den så här fungerar det.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 17.11.2018
Verifierad recension

Zugegeben, das Preis-/Leistungsverhältnis ist gut. Allerdings darf man dafür auch kein „Profigerät“ erwarten. Ich halte die Leistubg für etwas schwach. Es dauert mehrere Minuten bis eine Schicht geschmolzen ist. Bei vier Personen entstehen so zwangsläufig Wartezeiten. Wenn man den Käse etwas gebräunt bevorzugt, muss man schon mind. 5 Minuten warten. Das Gerät kommt in Einzelteilen. Der Zusammenbau ist grundsätzlich nicht kompliziert, allerdings fehlt eine vernünftige Anleitung. Nur ein winziges Bild zeigt in einer Art Explosionszeichnung wo was hinkommt. Machbar aber ausbaufähig. Leider fehlt auch jeder Hinweis bzw der eine oder andere Tipp zur Zubereitung. Gerade für Anfänger wäre das sicherlich nicht schlecht. Das Bild entspricht nicht dem gelieferten Artikel (2G). Mein Gerät hat oben ein offenes Gehäuse mit einer abnehmbaren (Grill?) Platte. Auch dazu fehlt jeder Hinweis in der Anleitung. Für zwei Personen bei gelegentlichen Einsatz völlig in Ordnung. Für größere Gruppen sollte man zu einem leistungsstärkeren Modell greifen...

Visserligen är pris/prestanda-förhållandet bra. Man bör dock inte förvänta sig en "professionell enhet" för detta. Jag tycker att prestationen är lite svag. Det tar flera minuter för ett lager att smälta. Med fyra personer uppstår oundvikligen väntetider. Om du föredrar osten lite brynt får du vänta minst 5 minuter. Enheten kommer i delar. Monteringen är i princip inte komplicerad, men det finns inga rimliga instruktioner. Bara en pytteliten bild visar var det går i en sorts exploderad teckning. Genomförbart men utbyggbart. Tyvärr finns det heller ingen information eller det ena eller andra tipset för förberedelsen. Det skulle verkligen inte vara dåligt, särskilt för nybörjare. Bilden stämmer inte överens med den levererade varan (2G). Min enhet har ett öppet fodral på toppen med en avtagbar (grill?) panel. Det finns heller ingen indikation på detta i instruktionerna. Perfekt för två personer för tillfällig användning. För större grupper bör du använda en mer kraftfull modell...

Från Jean-Marie Recenserad på 01.02.2017
Verifierad recension

L'hiver, nous aimons bien la raclette et nous en faisons souvent à tel point que notre ancien appareil à coupelles présente des signes d'usures. Puisqu'il faut le remplacer, pourquoi ne pas choisir cet appareil plus typique qui nous faisait envie depuis longtemps. Aussitôt reçu, aussitôt essayé. Je trouve qu'avec cet appareil le fromage est plus savoureux. Cela est probablement du au fait qu'il fond plus lentement et de façon plus régulière. Je n'ai plus acheté des tranches prédécoupées mais du fromage en bloc, ce qui coûte moins cher. De plus, il ne faut plus couper les croûtes, celle-ci servent à ce que le fromage ne coule pas sur le côté. L'appareil est simple à monter. Poser la base sur une table, introduire le support fromage sur l'axe de la partie chauffante et le fixer. Introduire l'axe dans la base et le fixer. Il suffit de régler la position de support en fonction du morceau de fromage. Brancher l'appareil, attention, !e câble est assez court, une allongé sera nécessaire. On règle la température au moyen du thermostat et on remonte le support au fur et à mesure que le fromage diminue. Pour racler, il faut un peu l'habitude et je pense qu'un couteau spécial raclette n'est pas superflu, ce sera mon prochain achat. Le monde d'emploi fourni est en Anglais et Allemand mais l'utilisation n'est vraiment pas compliquée.

På vintern gillar vi raclette och vi gör ofta så mycket att vår gamla apparat med muggar visar tecken på slitage. Eftersom den måste bytas ut, varför inte välja den här mer typiska enheten som vi har avundats länge. Så fort mottaget, omedelbart försökt. Jag tycker att osten är godare med den här enheten. Det beror förmodligen på att det smälter långsammare och jämnare. Jag köpte inte längre färdigskurna skivor utan blockost som kostar mindre. Dessutom behöver du inte längre skära skorporna, de används för att förhindra att osten rinner ner på sidan. Enheten är lätt att montera. Placera basen på ett bord, inför oststödet på värmedelens axel och fixera det. Sätt in axeln i basen och fixera den. Justera bara stödpositionen efter ostbiten. Anslut enheten, var försiktig! Kabeln är ganska kort, en långsträckt en kommer att behövas. Temperaturen regleras med hjälp av termostaten och stödet höjs när osten minskar. För att skrapa krävs lite övning och jag tycker att en speciell raclettekniv inte är överflödig, det blir mitt nästa köp. Anställningsvärlden som tillhandahålls är på engelska och tyska men användningen är verkligen inte komplicerad.

Från Nicole Recenserad på 19.01.2017
Verifierad recension

Bisher kannte ich Raclette immer nur als das was wohl eher als Partyraclette zu verstehen ist: unten Pfännchen, oben Grillplatte. Der traditionelle Raclette Grill von Klarstein besteht aus einem oben liegenden Heizstab und einer schwenk- und höhenverstellbaren Platte auf den der Käse kommt. Ich habe bisher einen Appenzeller Käseblock und einen mittelalten Gouda ausprobiert. Beide schmelzen sehr gut und relativ schnell. Dennoch tendiere ich geschmacklich eher zum Appenzeller, weil er deftiger im Geschmack ist und dem überbackenen (Kartoffeln, Tomaten, etc.) mehr den klassisch traditionellen Schweizer Geschmack gibt. Das Produkt ist gut und einwandfrei verarbeitet. Die Anleitung könnte etwas größere Bilder oder eine ausführlichere schriftliche Beschreibung vertragen. Ich habe es zwar zusammengebaut bekommen, aber erst nachdem mir mein Schwiegervater gezeigt hat, wohin die unterschiedlichen Unterlegscheiben gelegt werden. Super finde ich dass das Kabel abnehmbar ist und so nicht zig Mal um das Gerät herumgeschlungen werden muss, beim Verstauen.

Fram tills nu kände jag bara till raclette som det som mer sannolikt kan förstås som partyraclette: pannor i botten, grillplatta i toppen. Den traditionella raclettegrillen från Klarstein består av ett takvärmeelement och en svängbar och höj- och sänkbar tallrik som osten kommer på. Hittills har jag provat ett Appenzeller ostblock och en medelåldrad Gouda. Båda smälter väldigt bra och relativt snabbt. Ändå tenderar jag att föredra Appenzeller smakmässigt, eftersom den har en mer rejäl smak och ger den gratinerade (potatis, tomater etc.) mer den klassiska traditionella schweiziska smaken. Produkten är välgjord och felfri. Instruktionerna skulle kunna göra med lite större bilder eller en mer detaljerad skriftlig beskrivning. Jag fick den monterad, men först efter att min svärfar visade mig var jag skulle placera de olika brickorna. Jag tycker att det är bra att kabeln är löstagbar och inte behöver dras runt enheten flera gånger när den ställs undan.

Från Heike Recenserad på 08.01.2017
Verifierad recension

Die Tage werden kürzer, die Temperaturen fallen und somit beginnt die gemütliche Jahreszeit mit Raclette. Von Klarstein gibt es jetzt dieses Raclettegerät, das ich in dieser Form bisher noch nicht kannte. Den Zusammenbau durfte mein Sohn übernehmen und so war das Gerät richtig schnell zusammengebaut. Einfach Netzkabel (welches eine ausreichende Länge hat) einstecken und das Gerät am Regler, der sich oben rechts am Gerät befindet, auf erst einmal Maximum stellen, damit das Gerät ausbrennen kann. Nicht erschrecken, wenn es qualmt. Vom Hersteller werden 10 Minuten angegeben, wir haben es aber lieber erst einmal gute 15 Minuten laufen lassen. Wichtig : Denkt an eine gute Belüftung ! Vor dem ersten Gebrauch haben wir noch die Grillplfanne gereinigt. Hier ist es wichtig, ein weiches Tuch zu nehmen, da man ansonsten recht schnell Kratzer hat. Beim ersten Racletteeinsatz mussten wir noch etwas herumexperimentieren, auf welche Temperatur wir das Gerät einstellen müssen bzw. in welcher Höhe der Käse gebräunt werden muss. Wer es richtig knusprig mag, sollte die Grillpfanne etwas höher festmachen und/oder die Temperatur höherstellen. Das Ganze geht recht einfach mit der Feststellschraube. Das Gerät wird mit seinen 600W sehr schnell richtig heiß, also müsst ihr auf euren Käse aufpassen, damit er nicht anbrennt. Das Kippen der Grillpfanne erfordert etwas Übung. Mit 2 Holzgriffen könnt ihr die Grillplatte in Position bringen. Leider hat das nicht immer so richtig bei uns geklappt. Restlichen Käse solltet ihr mir einem Holzspatel (der leider nicht mitgeliefert wird) abmachen, um das Material nicht zu beschädigen. Fazit : Eine lustige Idee für gemütliche Winterabende mit der Familie und Freunden.

Dagarna blir kortare, temperaturerna sjunker och så börjar den mysiga säsongen med raclette. Klarstein har nu denna racletteapparat som jag aldrig sett förut. Min son fick göra monteringen och så sattes enheten ihop riktigt snabbt. Koppla bara in strömkabeln (som är av tillräcklig längd) och ställ in enheten på max vid kontrollenheten som finns uppe till höger på enheten så att enheten kan brinna ut. Bli inte orolig om det ryker. Tillverkaren anger 10 minuter, men vi föredrog att låta den gå i bra 15 minuter. Viktigt: Kom ihåg god ventilation! Innan vi använde den för första gången rengjorde vi grillpannan. Här är det viktigt att använda en mjuk trasa, annars får du repor ganska snabbt. När vi använde racletten för första gången fick vi experimentera lite med vilken temperatur vi skulle ställa in apparaten på och hur djupt osten skulle brynas. Om du gillar det riktigt krispigt bör du ställa in grillpannan lite högre och/eller ställa in temperaturen högre. Det hela går ganska enkelt med låsskruven. Med sina 600W blir enheten riktigt varm väldigt snabbt, så du måste vara försiktig med din ost så att den inte bränns. Att luta grillpannan kräver lite övning. Du kan placera grillplattan med 2 trähandtag. Tyvärr fungerade det inte alltid för oss. Du bör ta bort resterande ost med en träspatel (som tyvärr inte ingår) för att inte skada materialet. Slutsats: En rolig idé för mysiga vinterkvällar med familj och vänner.

Från Amazon-Benutzer Recenserad på 03.01.2017
Verifierad recension

Die Bestellung kurz vor Weihnachten war ein Experiment, das geglückt ist. Warscheinlich hätte ich auf den Expressversand auch verzichten können, aber so war es Nummer sicher. Das Gerät selbst funktioniert einwandfrei , auch wenn es kein Prüfzeichen hat. Handhabung ist einfach, aber nichts für Kinder. Wir haben es zusammen mit einem Raclettegerät mit Pfänchen und Grill verwendet, denn sonst hätte jeder einzelne zu lange auf seine Käseportion warten müssen. Toll ist das der geschmolzene Käse vom großen Stück gestrichen werden kann, so haben wir einen würzigen original Schweizer Raclette Käse verwendet, der ein besonders leckeres Aroma hatte. Zu dem Preis wirklich ein Schnäppchen, das sich gelohnt hat.

Beställningen strax före jul var ett experiment som visade sig vara lyckat. Jag hade nog klarat mig utan expressfrakt, men det var säkert. Själva enheten fungerar perfekt, även om den inte har något testmärke. Hantering är lätt, men inte för barn. Vi använde den tillsammans med en raclettemaskin med pannor och grill, för annars hade alla fått vänta för länge på sin ostportion. Det är fantastiskt att den smälta osten kan tas bort från den stora biten, så vi använde en kryddig schweizisk original racletteost, som hade en särskilt läcker arom. Verkligen ett fynd för priset, väl värt det.

Från Eleonora Recenserad på 10.11.2016
Verifierad recension

Negli ultimi tempi, il termine ""raclette"" è entrato sempre più nella nostra quotidianità in riferimento a elettrodomestici, accessori da cucina, ristoranti. Incuriosito dall'etimologia della parola, ho scoperto che prende origine dal famoso formaggio svizzero ""raclette"", dall'alta proprietà fondente e dal gusto saporito. Ma veniamo a noi. se siete amanti dei formaggi ed in particolar modo di quelli fondenti, Klarstein Appenzell 2G è l'elettrodomestico che fa per voi. Potrete organizzare delle cene tra amici, degustando il vostro formaggio filante, su carni, panini, verdure ecc. La raclette Klarstein Appenzell 2G è realizzata in metallo nero lucido, con un piano in acciaio reclinabile e rotabile a cui sono fissate due eleganti estensioni in legno. Tramite la pratica manopola, si può regolare l'altezza e la rotazione. Tramite un'altra manopola, è possibile regolare la temperatura d'utilizzo, garantita da un elemento riscaldante da 600 W. Le dimensioni di Klarstein Appenzell 2G sono piuttosto compatte, 38 x 21 x 31 cm (LxAxP) e il peso di 3,5 Kg. Non ha lo spegnimento automatico, unica piccola pecca a nostro avviso. Da buoni siciliani, lo proveremo con dell'ottima tuma e della provola stagionata, unendo i due formaggi all'interno di una terrina con un'acciuga salata e qualche pezzetto di peperoncino! Ricetta ""rubata"" ad una pizzeria del posto in cui abitiamo. Si potrebbero sperimentare tantissime ricette e sbizzarrirsi con svariati tipi di formaggi, consiglio, però, di utilizzare sempre quelli con almeno tre mesi di stagionatura. In conclusione, questo è uno di quegli accessori sicuramente non indispensabili in cucina, ma che farà piacere ritrovarsi, per passare un'allegra serata in famiglia o con gli amici. Visto che si avvicina il Natale, potrebbe essere una simpatica idea regalo.

På senare tid har termen "raclette" alltmer kommit in i vår vardag med hänvisning till hushållsapparater, kökstillbehör, restauranger. Intresserad av ordets etymologi upptäckte jag att det härstammar från den berömda schweiziska osten "raclette", med en hög smältande egenskap och en välsmakande smak. Men låt oss komma till oss. om du älskar ost och speciellt mörk ost är Klarstein Appenzell 2G apparaten för dig. Du kan ordna middagar med vänner, smaka på din trådiga ost, på kött, smörgåsar, grönsaker, etc. Klarstein Appenzell 2G raclette är gjord av högblank svart metall, med en tippbar och vridbar ståltopp på vilken två eleganta träförlängningar är fästa. Genom den praktiska vredet kan du justera höjd och rotation. Med ett annat vred är det möjligt att justera driftstemperaturen, garanterat av ett värmeelement på 600 W. Måtten på Klarstein Appenzell 2G är ganska kompakt, 38 x 21 x 31 cm (BxHxD) och vikten 3,5 Kg. Det gör den inte har automatisk avstängning, det enda lilla felet enligt vår mening. Precis som goda sicilianare kommer vi att prova den med utmärkt tuma och kryddad provola, kombinera de två ostarna i en skål med en saltad ansjovis och några bitar chilipeppar! Recept "stulet" från en lokal pizzeria där vi bor. Du kan experimentera med många recept och skämma bort dig själv med olika typer av ostar, men jag rekommenderar att du alltid använder dem med minst tre månaders mognad. Sammanfattningsvis är detta en av de tillbehör som verkligen inte är nödvändiga i köket, men som kommer att göra det till ett nöje att träffas, att tillbringa en trevlig kväll med familj eller vänner. Eftersom julen närmar sig kan det vara en fin presentidé.

Från Karola Recenserad på 21.10.2016
Verifierad recension

Die Lieferung erfolgte zügig und die Ware kam unbeschädigt bei mir an. Im Lieferumfang waren Selbstaufbauteile für einen Raclette Grill samt Anleitung. Der Aufbau ging recht schnell und das Raclette war einsatzbereit. Man muss einfach nur auf das kleine Tablett aus Metall entweder Toast mit Belag und Käse zum überbacken auflegen oder kann es auch als kleinen Grill verwenden für Fleisch und Fisch. Das Raclette hat einen stufenlosen Drehregler für die Temperatur. Wenn das Essen dann fertig ist, kann man das Tablett zur Seite drehen und durch anheben des hinteren Holzgriffes, das Essen auf den Teller rutschen lassen. Diese Form des Raclettes kannte ich vorher auch noch nicht und finde es eigentlich ganz witzig. Es ist einfach was anderes. Das Heizelement ist direkt über dem Metalltablett und kann durch lösen einer kleinen Schraube in der Höhe verstellt werden. Da der Raclette Grill einfach auseinander zu nehmen ist, kann man ihn auch problemlos reinigen. Man muss allerdings bei der Anwendung vorsichtig sein da Verbrennungsgefahr droht. Das 600 Watt Heizelement heizt sich sehr schnell auf. Man sollte das Gerät nicht ohne Beobachtung lassen. Keine Kinder an das Gerät lassen, zumindest nicht ohne Aufsicht. Vor der ersten Inbetriebnahme mit Lebensmitteln sollte man das Gerät einbrennen und das Tablett abwischen. Danach kann man dann leckere Produkte je nach Geschmack überbacken oder einfach nur grillen. Ich empfehle den Raclette Grill gerne weiter und finde auch das Preisleistungsverhältnis gut. Gern gebe ich volle Punktzahl. Ich habe den Raclette Grill kostenlos im Rahmen eines Produkttests erhalten.

Leveransen gick snabbt och varorna kom oskadda. I leveransen ingår självmonterande delar till en raclettegrill inklusive instruktioner. Monteringen gick ganska snabbt och racletten var klar att användas. Allt du behöver göra är att lägga rostat bröd med pålägg och ost på den lilla metallbrickan eller använda den som en liten grill för kött och fisk. Racletten har en steglöst ratt för temperaturen. När maten är klar kan du vända brickan åt sidan och låta maten glida in på tallriken genom att lyfta på det bakre trähandtaget. Jag kände inte till den här formen av raclette tidigare och tycker faktiskt att den är ganska rolig. Det är bara annorlunda. Värmeelementet sitter direkt ovanför metallbrickan och kan justeras i höjdled genom att lossa en liten skruv. Eftersom raclettegrillen är lätt att ta isär kan den även rengöras utan problem. Du måste dock vara försiktig när du använder den eftersom det finns risk för brännskador. Värmeelementet på 600 watt värms upp mycket snabbt. Man bör inte lämna enheten utan uppsikt. Låt inte barn använda enheten, åtminstone inte utan uppsikt. Innan du använder den för första gången med mat bör du bränna in enheten och torka av brickan. Sedan kan du sedan baka läckra produkter efter smak eller bara grilla dem. Jag rekommenderar gärna raclettegrillen och jag tycker också att förhållandet pris och prestanda är bra. Jag skulle vilja ge full poäng. Jag fick raclettegrillen gratis som en del av ett produkttest.

Från Lorita Recenserad på 20.10.2016
Verifierad recension

Ho preso questa piastra della Klarstein Appenzell 2G per il formaggio raclette, e per deliziare il mio palato è quello dei miei amici. La piastra prende il nome dal formaggio svizzero il raclette, originario del canton Vallese, viene mangiato dopo averlo scaldato così che la parte interna si fonda e venga servita come accompagnamento di diversi tipi di piatti. Per poterlo degustare abbiamo bisogno della piastra, per questo motivo ho deciso di prendere questo dispositivo, semplicissimo d utilizzare. La piastra professionale ha un design moderno e semplice, una base pesante non un perno dove far scorrere la piastra. Ha un impugnatura girevole in legno e la regolazione per l’altezza. Tranquilli non consumerete tanta corrente elettrica poiché funziona a 600 W. Potete regolare la temperatura tramite la manopola sul lato in alto, mentre per l’altezza c’è una piccola manopola per far alzare o abbassare la piastra. COME SI PREPARA LA RACLETTE? La raclette si prepara tagliando a metà la forma di formaggio e scaldandola sotto la resistenza della piastra. Quando lo strato superiore inizia a sciogliersi, viene ""raschiato"" via e posto sul piatto di portata: il termine raclette infatti deriva dal francese racler, che significa raschiare o meglio ""scrostare"" ma anche ""grattare"". Tradizionalmente si serve con patate cotte al cartoccio e fette di bresaola, e sottaceti come cetriolini e cipolline. Per poterlo degustare abbiamo bisogno della piastra, per questo motivo ho deciso di prendere questo dispositivo, semplicissimo da utilizzare. La piastra è tradizionale e professionale ha un design moderno e semplice, una base pesante, un'asta laterale dove far scorrere la piastra. Possiede un'impugnatura girevole in legno e la regolazione per l’altezza. Tranquilli non consumerete tanta corrente elettrica poiché funziona a 600 W. Potete regolare la temperatura tramite la manopola sul lato in alto, mentre per l’altezza c’è una piccola manopola per far alzare o abbassare la piastra. COME FUNZIONA? Innanzitutto bisogna montare il dispositivo, anche se le istruzioni non sono in italiano non sarà difficile. Mettere la base, e la staffa con la resistenza, basta avvitare le viti sotto. Montare la piastra e inserire la manopola a vita. Consiglio di lavare i componenti quale la piastra e asciugarla prima di inserirla. Ora dovrete semplicemente inserire la presa nella corrente e accendere l’interruttore che si regola su minimo e massimo. Tagliare il formaggio raclette a fette oppure a metà e adagiarlo sulla piastra. Posizionate l’altezza da voi preferita, più lo avvicinate alla resistenza più il formaggio fonderà creando anche la crosticina croccante . Una volta fuso tramite le maniglie in legno potete girarlo e anche inclinarlo per inserire il formaggio sui vostri piatti. Potete usarlo anche sul pane o sugli spiedini di carne!!!! Semplice vero!!! Non potete capire che delizia!!! Naturalmente potrete usare anche altri tipi di formaggio, evitate la mozzarella poiché mette fuori troppa acqua, usate formaggi semimolli, tra cui provola, caciocavallo, asiago ecc. All’interno della confezione troveremo 1 x piastra raclette 1 x piastra grill Le dimensioni sono di 38 cm x 31 cm x 21 cm, non è piccola ed è anche molto pesante come avevo detto in precedenza, circa 3,5 kg. DAVVERO SODDISFATTA!!!!!

Jag fick den här tallriken från Klarstein Appenzell 2G för racletteost, och för att glädja min smak är mina vänners. Tallriken har fått sitt namn från den schweiziska racletteosten, ursprungligen från kantonen Valais, den äts efter uppvärmning så att insidan smälter och serveras som tillbehör till olika typer av rätter. För att kunna smaka på det behöver vi tallriken, av denna anledning bestämde jag mig för att ta den här enheten, mycket enkel att använda. Den professionella plattången har en modern och enkel design, en tung bas, inte en stift där man ska skjuta plattången. Den har ett vridbart trähandtag och höjdjustering. Oroa dig inte, du kommer inte att förbruka så mycket el eftersom den fungerar på 600 W. Du kan justera temperaturen med vredet på ovansidan, medan det för höjden finns en liten vred för att höja eller sänka plattan. HUR FÖRBEREDAR MAN RACLETTEN? Raclette framställs genom att skära osthjulet på mitten och värma det under plattans värmeelement. När det övre lagret börjar smälta "skrapas" det av och läggs på serveringsfatet: begreppet raclette kommer i själva verket från franskans racler, vilket betyder att skrapa eller snarare ""scrostare"" men också ""skrapa" "". Traditionellt serveras den med bakad potatis och skivor av bresaola och pickles som gurkor och vårlök. För att kunna smaka på det behöver vi tallriken, av denna anledning bestämde jag mig för att ta den här enheten, mycket enkel att använda. Plattan är traditionell och professionell, den har en modern och enkel design, en tung bas, en lateral stav där man kan skjuta plattan. Den har ett vridbart trähandtag och höjdjustering. Oroa dig inte, du kommer inte att förbruka så mycket el eftersom den fungerar på 600 W. Du kan justera temperaturen med vredet på ovansidan, medan det för höjden finns en liten vred för att höja eller sänka plattan. HUR FUNGERAR DET? Först måste du montera enheten, även om instruktionerna inte är på italienska kommer det inte att vara svårt. Sätt basen och fästet med motstånd, skruva bara skruvarna under. Montera plattan och sätt i ratten till liv. Jag rekommenderar att du tvättar komponenterna som plattan och torkar den innan du sätter in den. Nu är det bara att koppla in den och slå på strömbrytaren som justerar till minimum och maximum. Skär racletteosten i skivor eller halvor och lägg den på tallriken. Placera den höjd du föredrar, ju närmare motståndet du för den, desto mer smälter osten, vilket också skapar en knaprig skorpa. När den väl har smält genom trähandtagen kan du vrida den och till och med luta den för att infoga osten på dina tallrikar. Du kan även använda den på bröd eller köttspett!!!! Enkelt sant!!! Du kan inte förstå hur läckert!!! Naturligtvis kan du även använda andra sorters ostar, undvik mozzarella då det släpper ut för mycket vatten, använd halvmjuka ostar, inklusive provola, caciocavallo, asiago mm. Inuti paketet hittar vi 1 x raclettetallrik 1 x grillplatta Måtten är 38cm x 31cm x 21cm, den är inte liten och den är dessutom väldigt tung som jag sa tidigare, runt 3,5kg. RIKTIGT NÖJD!!!!!

Från Alessandra Recenserad på 18.10.2016
Verifierad recension

In sostanza questo apparecchietto (parecchio ingombrantello) serve a scaldare dolcemente un formaggio tipico svizzero (chiamato, appunto, raclette *), sino a farlo fondere nell'apposita vaschetta inclinabile e ruotabile per poterlo così stendere senza sporcarsi su verdure grigliate, affettati, patate fatte al cartoccio, cipolline, cetriolini o crostoni di pane... una specialità del canton Vallese disponibile direttamente sulle nostre tavole italiane ... beh... siccome in questo modo si utilizza giusto qualche volta per una serata particolare tra amici.. .con mio marito abbiamo pensato di sperimentare ... già... provandolo anche con altro di nostrano... e non va affatto male (la mozzarella fa troppa acqua, ok con la provola affumicata, quella dolce, i semi stagionarti morbidi o adatti per la fonduta, perfetta con i panini). Va collegato alla corrente elettrica, purtroppo non hanno pensato ad aggiungere un perno per fissare la base, ha dei piedini di appoggio in gomma che un po' la sopraelevano e non rovinano i piani...ah... va montato! Arriva in un imballaggio a prova d'urto, dentro la scatola ci sono i pezzi da assemblare, il manuale però non è in italiano -.- si va d'intuito e di figure...non sarà immediato farlo... comunque... . all'apparenza è solido, robusto, pesantello e dai buoni materiali (prevalentemente acciaio e metallo, ci sono delle morse e delle viti a stringere, pare che ben reggono garantendone stabilità e sicurezza. Non di metallo ci sono solo i due manici di legno per manovrare senza scottarsi... considerateli il prolungamento delle vostre mani). Una volta completata la costruzione, e pulito ... si poggia il formaggio sulla piastra posta al centro... come precedentemente specificato si muove lateralmente, si abbassa e si alza lungo una staffa (in altre parole si sceglie l'altezza che si vuole) ... sia muoverla ai lati sia abbassarla e alzarla consente di avvicinarla e di allontanarla dalla resistenza superiore che genera calore (fate attenzione) ...infine si inclina solo quando il formaggio avrà raggiunto il grado di morbidezza desiderato (naturalmente l'intensità di calore emessa è regolabile, c'è una manopolina da ruotare per farlo che funge da termostato) ... va messo sotto un piatto per consentire di mangiarlo facendolo scivolare. Quando si accende un led lo indica, da quel momento si inizierà a riscaldare.. facendo la prima prova potrete sentire un cattivo odore, passa dopo poco, lasciatelo andare per una decina di minuti senza metterci nulla. Garantisce ottime cotture, il prezzo è accettabile (non si sfrutta tanto, in specie soffrendo di colesterolo alto) ...consumi limitati, visto che questa sorta di fornello ha una potenza massima raggiungibile di 600 Watt. * ... s trova in rete o in alcuni supermercati, non sempre ovunque, più facile vederlo a fettine ... considerate circa un paio d'etti a testa per un decente soddisfazione del palato, mangiando quello e basta, ovvio. L'odore mi infastidisce, è acre, di contro ha un sapore delicato, infatti non disturba e non sovrasta, ma accompagna, i sapori degli altri cibi a cui l'abbinerete. p.s.. beh... la vernicetta di rivestimento nera tende a graffiarsi e a staccarsi in specie dal perno verticale quando si fa salire e scendere la piastre centrale.. non contamina il commestibile, fa solo rovinare un minimo l'estetica dell'elettrodomestico, non ne pregiudica la funzionalità. Prodotto gentilmente offertoci dal venditore :-) Provato e valutato con onestà

I huvudsak används denna anordning (ganska skrymmande) för att försiktigt värma en typisk schweizisk ost (kallad, faktiskt, raclette *), tills den smälter i den speciella pannan som kan lutas och roteras för att kunna sprida den utan att få smutsiga på grillade grönsaker, kallskuret, en papillot, små lökar, gurkor eller krutonger... en specialitet från kantonen Valais som finns direkt på våra italienska bord... ja... eftersom den på detta sätt bara ibland används för en speciell kväll med vänner ... med min man bestämde vi oss för att experimentera ... redan ... prova det med andra lokala ... och det är inte alls dåligt (mozzarellan gör för mycket vatten, ok med den rökta provolan, den söta, de mjuka kryddade fröna eller passar till fondue, perfekt till smörgåsar). Den måste kopplas till elen, tyvärr tänkte de inte lägga till en stift för att fixa basen, den har gummistödfötter som höjer den lite och inte förstör golven... ah... den behöver ska monteras! Den kommer i stötsäker förpackning, inuti lådan finns delarna som ska monteras, men manualen är inte på italienska -.- du går efter intuition och siffror... det kommer inte att vara omedelbart att göra det... i alla fall. ... tydligen är den solid, robust, tung och gjord av bra material (främst stål och metall, det finns klämmor och skruvar att dra åt, de verkar hålla bra, garanterar stabilitet och säkerhet. Inte metall, det finns bara de två trähandtagen för manövrera utan att brännas... se dem som en förlängning av dina händer). När konstruktionen är klar, och rengjord ... läggs osten på tallriken placerad i mitten ... som tidigare specificerat rör den sig i sidled, sänks och stiger längs en konsol (med andra ord väljer du den höjd du vill ha ) ... både att flytta den åt sidorna och sänka och höja den gör att den kan föras närmare och längre bort från det övre motståndet som genererar värme (var försiktig) ... slutligen lutar den först när osten har nått önskad grad av mjukhet (naturligtvis är intensiteten av värme som avges justerbar, det finns en ratt att vrida för att göra så att den fungerar som en termostat) ... den måste placeras under en tallrik så att den kan ätas genom att skjuta den. När en lysdiod tänds indikerar den det, från det ögonblicket börjar det värmas upp.. gör det första testet kan du känna lukten av dålig lukt, det går över efter ett tag, låt det gå i cirka tio minuter utan att stoppa något i den . Det garanterar utmärkt matlagning, priset är acceptabelt (det utnyttjas inte så mycket, speciellt om man lider av högt kolesterol) ... begränsad förbrukning, med tanke på att denna typ av spis har en maximal effekt på 600 watt. * ... det finns på nätet eller i vissa stormarknader, inte alltid överallt, det är lättare att se det i skivor ... tänk på ungefär ett par uns vardera för en anständig smaktillfredsställelse, ät det och det är det, uppenbarligen. Lukten irriterar mig, den är skarp, å andra sidan har den en delikat smak, i själva verket stör eller dominerar den inte, men den ackompanjerar smakerna från de andra matvarorna du kommer att para ihop med. ps. tja... den svarta beläggningen tenderar att bli repad och lossna speciellt från den vertikala stiftet när du höjer och sänker centralplattan... den förorenar inte det ätbara, det förstör bara apparatens estetik ett minimum, det gör det Det påverkar inte funktionen. Produkten erbjuds oss vänligt av säljaren :-) Ärligt testad och utvärderad

Från Nicole Recenserad på 08.10.2016
Verifierad recension

Ich liebe Raclette und ich liebe Käse über alles und so freute ich mich riesig den Klarstein Appenzell 2G traditionellen Raclette Grill testen zu dürfen. Schon auf dem Foto lief einem das Wasser im Mund zusammen, wenn man daran dachte abends mit Freunden gemütlich zusammen zu sitzen. Der Raclette Grill wird in einem stabilen Karton geliefert und muss erst noch zusammen gebaut werden. Das geht aber recht schnell Dank der Anleitung. Das ganze ist in einem schwarzen metallic Look mit silber, was sehr edel und hochwertig aussieht. Ganz unten hat man die Basisstation. Diese hat vier Füße, so dass das ganze auch sicher auf dem Tisch stehen bleibt und nicht verrutschen kann. Oben befindet sich das Heizelement. Dieses wird mit der Grillplatte verbunden und an der Basistation befestigt. Mit den beiden Holzgriffen kann ich die Grillplatte so kippen, das der geschmolzene Käse herunter läuft. Hier habe ich auch die Möglichkeit sie in der Höhe zu verstellen. Je weiter sie oben ist umso heißer wird es und der Käse zerläuft schneller. Habe ich sie weiter unten geht es dementsprechend langsamer. Ich habe den Raclette Grill nun schon einige male benutzt und bin begeistert. Auf der Basisstation kann man je nach belieben entweder Kartoffel legen, Gemüse wie Paprika, Mais, Pilze, aber auch Fleisch. Ist der Käse geschmolzen kann man mit dem Holzgriff die Grillplatte kippen und den geschmolzenen Käse auf das Fleisch oder Gemüse verteilen, sprich herunter laufen lassen. Der Käse schmilz sehr schnell und innerhalb weniger Minuten kann man mit essen anfangen. Das ist das schöne daran, denn man muss nicht ewig warten. Der Käse hat eine schöne Kruste und je nach belieben kann ich ihn dunkler oder heller machen, so wie man es mag. An dem Temperaturregler kann ich alles sehr gut einstellen. Man hat hier zwar keine Gradzahl stehen, sondern nur Minimum und Maximum und muss ausprobieren, welche Temperatur am besten ist. Aber das hat man sehr schnell raus, denn man sieht ja wie schnell der Käse schmilzt. Man kann sich die leckere Kruste so vorstellen wie bei dem Backofen Käse. Und schon den liebe ich. Der Käse selbst bekommt eine sehr cremige Konsistenz, wie man es von geschmolzenem Käse kennt und rinnt Perfekt auf das Fleisch oder Gemüse herunter. Auch Baguette kann man sehr gut darunter halten und es ist einfach nur sehr lecker. Wir haben auch verschiedene Käsesorten getestet und nicht nur speziellen Raclettekäse. Auch andere Käsesorten schmelzen Perfekt und je nach Geschmack kann man auch Camembert Sitzt man abends mit Freunden zusammen, kann man den ganzen Abend über den Raclette Grill an lassen, da ich die Möglichkeit habe, die Temperatur so zu regeln, das der Käse auch sehr langsam schmilzt und man sich so immer mal wieder bedienen kann den ganzen Abend über. Etwas Angst hatte ich dann doch wegen der Reinigung, denn geschmolzener Käse kann ganz schön hartnäckig sein. Aber das war überhaupt kein Problem. Die Grillplatte und die Basistation kann man ganz einfach unter fließend Wasser abspülen. Es bleiben auch keine Rückstände zurück und alles löst sich Prima ab. Das Heizelement sollte man nur mit einem feuchten Lappen abwischen, aber auch das klappt Prima. Ich finde diese kleinen Raclette Grill toll und besonders in geselliger Runde einfach nur Klasse, denn jeder kann sich nehmen was und wie viel er möchte. Alles ist sauber verarbeitet, es gibt keinerlei Mängel und der Käse schmilz recht schnell. Von mir gibt es fünf Sterne.

Jag älskar raclette och jag älskar ost mer än något annat, så jag var verkligen glad över att kunna testa Klarstein Appenzell 2G traditionella raclettegrill. Att bara titta på bilden fick det att vattnas i munnen när du tänkte sitta bekvämt med vänner på kvällen. Raclettegrillen levereras i en stadig låda och har ännu inte monterats ihop. Det går ganska snabbt tack vare instruktionerna. Det hela är i en svart metallisk look med silver, vilket ser väldigt stilrent och högkvalitativt ut. Längst ner har du basstationen. Denna har fyra fötter, så att det hela står säkert på bordet och inte kan glida. Värmeelementet är på toppen. Denna ansluts till grillplattan och fästs i basstationen. Med de två trähandtagen kan jag luta grillplattan så att den smälta osten rinner ner. Här har jag även möjlighet att justera dem i höjdled. Ju högre den är desto varmare blir den och osten smälter snabbare. Har jag dem längre ner går det motsvarande långsammare. Jag har använt raclettegrillen några gånger nu och jag är jättenöjd. På basstationen kan du antingen lägga potatis, grönsaker som paprika, majs, svamp, men även kött, beroende på vad du föredrar. När osten smält kan du luta grillplattan med trähandtaget och fördela den smälta osten över köttet eller grönsakerna, d.v.s. låta det rinna ner. Osten smälter väldigt snabbt och du kan börja äta inom några minuter. Det är det fina med det, för du behöver inte vänta för evigt. Osten har en fin skorpa och jag kan göra den mörkare eller ljusare som du vill. Jag kan ställa in allt väldigt bra på temperaturregulatorn. Man har inte ett antal grader här, bara min och max och man måste prova vilken temperatur som är bäst. Men du kommer på det väldigt snabbt, för du kan se hur snabbt osten smälter. Du kan föreställa dig den läckra skorpan som ost i ugnen. Och jag älskar honom redan. Osten i sig får en väldigt krämig konsistens, som man känner till från smält ost, och rinner ner perfekt på köttet eller grönsakerna. Du kan också hålla baguette under och det är bara väldigt gott. Vi testade även olika sorters ost och inte bara speciell racletteost. Även andra ostsorter smälter perfekt och beroende på smak kan du även använda camembert.Sitter du med vänner på kvällen kan du låta raclettegrillen stå på hela kvällen då jag har möjlighet att reglera temperaturen så att osten också smälter väldigt långsamt smälter och man kan ta till sig igen och igen under hela kvällen. Jag var lite rädd för städningen, eftersom smält ost kan vara ganska envis. Men det var inga problem alls. Grillplattan och basstationen kan enkelt sköljas av under rinnande vatten. Det finns heller inga rester och allt går jättebra. Värmeelementet ska bara torkas av med en fuktig trasa, men det fungerar också utmärkt. Jag tycker att dessa små raclettegrillar är jättebra och speciellt i ett sällskapligt sällskap bara bra, för alla kan ta vad och hur mycket de vill. Allt är rent bearbetat, det finns inga defekter och osten smälter ganska snabbt. Det är fem stjärnor från mig.

Visa fler kundrecensioner
Kundbetyg
Appenzell 2G - Raclettegrill
  • professionell Raclette-anordning i modern mettalic-Look för traditionell ostsmältning med modern teknik
  • lätt att använda, med vridgrepp för höjdjustering av grillplattan
  • 600 W starkt upphettningselement för krämigt smältande ost i en handvändning
555,99 kr
Inklusive moms
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Bästsäljare
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken
Logga in
Vänligen ange din E-post adress
Ange minst 6 eller fler tecken